typ krbových kamen

Reklama
KZ Karel Zaoral @karel.zaoral před 13 roky04.08.2010 13:29:00
typ krbových kamen

Dobrý den,
úřednictvo z programu Zelená úsporám mi zpozdilo výplatu dotace za solární kolektory asi o půl roku. Z toho důvodu už letos nestihnu připojit k akumulační nádobě teplovodní krbovou vložku a položit podlahové topení. Proto letošní zimu přežijeme s krbovými kamny a přímotopy. Tolik k situaci. Teď dotaz. K vytopení domu na 22°C mi i v nejhorších mrazech stačí 12kW(ytong 250 + 10cm zateplení, které navíc loni v zimě nebylo kompletní). Teplovodní vložku tedy odstavím do kouta a ke komínu (nerez, 200mm, účinná výška 5m) připojím krbová kamna. volba je zatím mezi H&S Vaasa IV a Flamingo Espo II. Parametricky vycházejí obě prakticky stejně. Ke kterým se kloníte? Odpovídá výkon?
Vytápěná plocha 135m2 přízemí, z toho obývák 70m2 s otevřeným patrem - strop je podhled asymetrické sedlové střechy, výška stropu 4,8m, výška ve štítě 6m. 50m2 patro(dá se uzavřít, zatím ho nevyužíváme)
Ještě bych připojil, že 12kW topení nejelo ani omylem naplno, elektrokotel byl nastavený na 45°C do radiátorů. Ty už jsou ale minulostí, počítal jsem s podlahovkou... Logicky tedy není zateplená podlaha.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

19 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.