Zásadní nedostatky inovovaného kotle OPOP 418H

Reklama
JN Jaroslav Novák @jaroslav.novak376 před 13 roky07.08.2010 22:26:00
Zásadní nedostatky inovovaného kotle OPOP 418H

Pokud měníte starý dobrý kotel H418 za v současné době vyráběný inovovaný, budete velice zklamání.
1) Výrobce dodává nyní kotle s příliš velkými otvory v pohyblivém spodním roštu, navíc se změnila vodítka roštu, která jsou ve spádu i ve spodní pohyblivé části, palivo se rachle sesouvá po spodním roštu, takže polovina paliva propadne nespálená do popelníku. Pouhá výměna roštu za starý hustší typ problém nevyřeší, takže počítejte s tím, že s popelem budete vynášet i velké množství nespáleného paliva.
2.) Zásadní změnou konstrukce kotle dochází k obrovskému dehtování v celém prostoru kotle, především v zadní část, více jak 1 kg denně. Po třech dnech topení je již velký problém nahmatat v dehtu oko a zvednout přilepený čistící kryt, na němž je několikacentimetrová vrstva dehtu. Dehet z kotle vytéká nejen do popelníku, i po dvířkách, ale i okolo uchycení roštovací páky po obou stranách kotle, kouřovodu, i silně zadehtovává vnitřek komínového tělesa. Při vynášení popelníku, jeho netěsností vytéká ven, takže máte dehet všude a nejde vyčistit žádným rozpouštědlem.
3.) Původní druhá ocelová příčka s vodou byla nahrazena šamotovou přepážkou, která pnutím praská.

Pokud za všech režimů topení nemůžete zajistit minimální teplotu na zpátečce dle výrobce 65 °C pro silné dehtování je kotel v praxi nepoužitelný. Bez duomixu v systému, nelze zajistit správnou teplotu vracející se vody, aniž by byl vytápěný prostor soustavně přetápěn. Nejhorší na tom je, že se jedná o všechny čtyři výkonové řady kotlů. Výrobce předem na tyto skutečnosti nikde v prospektech neupozorňuje a tváří se, že je všechno v pořádku. Prý vyrábí certifikovaný schválený kotel. Je to však k ničemu, když je nepoužitelný. Předělat původní rozvod za kotlem vřazením duomixu, podle složitosti zapojení může stát tolik co nový kotel. V mém případě stanovil předběžnou cenu topenářský mistr na 15000 kč. Navíc topenářská firma kterou jsem oslovil pro špatné zkušenosti s tímto inovovaným kotlem, nezaručuje správnou funkci ani po předělání rozvodu za kotlem. Původní kotel H 418 mi vydržel 10 roků, bez nejmenší závady či problému. U nového kotle zapomeˇnte na všechny dobré vlastnosti původně vyráběného kotle, který vypadá stejně, jedná se však o něco zcela jiného. Z nového, inovovaného mi za padesát dnů provozu zešedivěly vlasy. Po padesáti denní zkušenosti jednoznačně tento kotel nedoporučuji.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

4 odpovědi

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.