Dlažba na terasu / na hydroizolaci / |
Autor: Jan Pikl Datum: 08.08.2010 09:58 | uživatel: 100759
| Fotogalerie:
 dobrý den, poraďte mi. Mám asi 25 m2 - převážně krytého podloubí. Orientované na jihozápad, takže tam i prší pod střechu. Podloubí je součást základové desky, kde je natažená ipa - hydroizolace. Nyní mi na čistou nulu chybí asi 16 cm / nyní chodíme po ipě/ nechci dělat beton a na to dlažbu. Rád bych něco jako zámkovku. Dát ale na ipu štěrk a na to zámkovku, tak to se bojim, že se to v zimě zvedne. Takže mě napadlo - udělat např. 9 cm betonu s karisítí / vyspádovat ven/, na to znovu napálit ipu + osadit dlažbu na tohle: http://web.lovodlazdice.cz/default/doplnkovy-sortiment.html foto pro představu příkládám, všechny názory popř. jiné řešení vítám. díky Honza
odpovědět na příspěvek |
|
| Příspěvky v této diskusi vyjadřují názory čtenářů. Redakce portálu TZB-info nemůže ovlivnit jejich obsah, ale vyhrazuje si právo je odstraňovat. |
| Chronologický seznam příspěvků |
|
| Příspěvky |
Autor: Petr Sláma Datum: 08.03.2012 21:24 odpovědět upozornit redakci | uživatel: 108231 reakce na ... | A nepřemýšlel jste třeba nad materiálem Twinson? Směs PVC a dřeva půl na půl, nevypadá to vůbec špatně, na terasu dobrý. Nabízí ho třeba firma Deceuninck.
|
|
| |
Autor: churles churles Datum: 20.02.2012 10:43 odpovědět upozornit redakci | uživatel: 101562 reakce na ... | Jak jste nakonec dopadl? Chci něco podobného realizovat na vyzdvižené terase. Akorát mi do skládanky chybí nějakové okrajové lišty. U chalupy je stěna, tam problém není, jedná se o ukončení do prostoru - ty strany terasy, které jsou volné. Tay tam máte takové. Můžete poslat foto po realizaci? Díky
|
|
 | Autor: Jakub Charvát Datum: 20.02.2012 14:36 odpovědět upozornit redakci | uživatel: 103836 reakce na ... | Fotogalerie:
| Dobrý den, dopadlo to dobře - ikdyž jsem raději investoval do kvalitnějších terčů - dojel jsem si pro ně do Nové Paky. ETERNO - mají samovyrovnávací hlavu. Určitě ne od firmy Akcept. Na jedné terase kde je pevný beton jsem je ještě nedal, ale chystám se na ně teď. Tam co byla lepenka je to už od minulého léta. Tam byl beton a na tom lepenka. Položil jsem na to ještě textilii a zatím je to dobrý - ale teď až bude trochu lepší počasí, tak budu muset ty terče trochu doštelovat, protože asi vlivem tlaku a teplot si to sedlo, takže dlažba nesedí na rohy, ale to je tím doštelováním. Ty okraje zatím vyřešeny nemám - ale asi dodělá truhlář v rámci pergoly. Obrázky zasílám tady přes formulář - snad dojdou. Realizace Praha S pozdravem Jakub
|
|
 | Autor: churles churles Datum: 20.02.2012 15:09 odpovědět upozornit redakci | uživatel: 101562 reakce na ... | Díky moc. Obrázky došly. Jak se teda chovají ty krajní řady dlaždic? Mají tendenci se rozjíždět nebo je to jen estetický problém(škvíra, co jde zvenku vidět)? Uvažoval jsem nad tím, že ty krajní terče chytnu na hmoždínku, což by zabránilo pohybu, ale to už je takové násilné řešení. A co je dle Vás špatného na těch obyč. terčích s pevnou výškou? Vámi nabízená firma itadeco je nabízí taky. Přece jenom ten cenový rozdíl mezi obyč. terči a těmi s tou vyrovnávací hlavou musí být velký. Ty obyč. přijdou na nějakých 7 kč/ks. Na kolik přišly ty Vaše vyrovnávací? A ještě jedna otázka závěrem: Ty vámi použité terče se rovněž dají půlit či čtvrtit pro potřeby krajních řad?Jak jste to řešil? Díky za info
|
|
 | Autor: Jakub Charvát Datum: 21.02.2012 10:59 odpovědět upozornit redakci | uživatel: 103836 reakce na ... | Krajní dlaždice se chovají standardně - tj. jsou pod vahou dlaždice přimáčknutý do té hydroizolace - teď jsem to šel zkontrolovat ven a nezdá se mi, že by krajní dlaždice nějak výrazně "ujížděly". Přikotvení krajních hmožděnek jsem na začátku taky uvažoval, ale zavrhl jsem to s tím, že bych tím pádem porušil hydroizolaci, což jsem nechtěl. Zvenku je vidět škvíra docela dost, protože terče na kraji mají díky sklonu terasy výšku cca 15cm. Ale to pak zakryju nějak esteticky dřevem nebo kovem - ještě nevím. Jen aby tam nebyla taková díra - musí tam však zůstat mezera na odplavení bordelu, který by mezi dlaždice mohl zapadat. Co se týče terčů s pevnou výškou - nemám proti nim nic, ale v mém případě byl ten sklon opravdu velký a i ty nerovnosti byly celkem znatelné. Koupil jsem jako vzorky ty nerektifikační a to bylo hrozný - všemožně se to muselo vypodkládávat pryžovýma podložkama a tak nějak to prostě nebylo ono. Terče na krajích se dají bez problémů dělit - dělal jsem to u stěn i na krajích. Když mi pošlete mail, pošlu Vám na ještě nějaké obrázky a ceník. S pozdravem Charvát
|
|
 | Autor: churles churles Datum: 21.02.2012 11:17 odpovědět upozornit redakci | uživatel: 101562 reakce na ... | . Jestli bych Vás ještě mohl poprosit o foto těch krajů, byl bych rád. Ono jedna fotka je lepší než tisíc slov. to dělení těch ratifikačních terčů chápu tak, že terč musí zůstat celý, jen se dají vylomit ty zobáčky na dodrření spár mezi jednotlivými kechlemi. Je to tak?
|
|
 | Autor: Jiří Žalský Datum: 29.02.2012 11:09 odpovědět upozornit redakci | uživatel: 109035 reakce na ... | Dobrý den, pokud byste potřeboval poradit jaký typ terčů či podložek zvolit pro Vaši terasu (zda pevné či výkyvné), rádi Vám poradíme, abyste nekupoval něco, co nebude pro Vaši realizaci vhodné. S pozdravem J.Žalský - ITADECO s.r.o.
|
|
Autor: Jakub Charvát Datum: 11.03.2011 21:33 odpovědět upozornit redakci | uživatel: 103836 reakce na ... | Dobrý den, našel jsem Váš dotaz na realizaci dlažby na ipa hydroizolaci. Chtěl jsem se zeptat, jak jste to nakonec vyřešil. Uvažuji nad tou variantou se suchou pokládkou na pryžové terče. Mohu se zeptat jakou jste šel cestou a případně, jestli Vás od těch terčů něco odradilo? Děkuji S pozdravem Charvát
|
|
Autor: Jozef Homola Datum: 08.08.2010 20:20 odpovědět upozornit redakci | uživatel: 100172 reakce na ... | Fotogalerie:
 | http://forum.tzb-info.cz/104572-terasa/vsechny-prispevky#text13 Kolem domu a ve složitém terénu mám chodníky všeho druhu a zima s tím nic za 10 let neudělala a u nás je zima pořádná. Jedno mají společné ať dlažba zámková nebo břidlice nebo kámen, je zatlučeno do vrstvy asi 7 - 8 cm potěráku a buď vyspárované nebo zalito řídkým potěrákem (zameteno koštětem a 3 hodinách umyto hadicí s vodou). Na zámkovou dlažbu jsem vysypal suchý písek s cementem, zametl do škvír, pak mlhou zavlažil a po takovém půl dnu umyl tlakovou vodou. Takže bych obavy z poškození mrazem neměl. Dokonce na terase mám lepené tenké "velkoformátové" glazované dlaždice a zatím nic. Jediné co mne nedrželo tak to byl řemínkový obklad z břidlice na soklu a ten jsem musel sundat.
|
|
| |
Autor: vaclav Tomek Datum: 08.08.2010 13:27 odpovědět upozornit redakci | uživatel: 100747 reakce na ... | To podloubí nebude sloužit pro parkování auta.Zasloužilo by si lepenou dlažbu.Voda se tam nedostane a proto nebude nic odskakovat mrazem .Zámkovka se tam nehodí.Nejde ani uklidit.O mraveništi nemluvím.
|
|
 | Autor: Laďa Jaskva Datum: 08.08.2010 15:55 odpovědět upozornit redakci | uživatel: 100179 reakce na ... | Dobrý den. Pán si tam lepenou nepřeje, spíše něco, jako zámkovou. Že by se zámkovka nedala uklidit, to naprosto vylučuji a dokladují to stovky teras a posezení na veřejných místech. Mě v této souvislosti napadla terasa , kde je dlažba položena na plastových terčích. Tam je ideální pod terče natáhnout plastovou svařovanou hydroizolaci. Odkaz : http://www.best-as.cz/upload/12477406121791141571.pdf Dlažba také Best. Odkaz: http://www.best-as.cz/category.php?op=2&linklang=cz Tento rok se chystám konečně dodělat terasu v patře ( cca 42 m2 ). S největší pravděpodobností tam právě tento systém použiji. Viděl jsem to v reále a řešení je to jednoduché, hezké, vhodné pro svépomocnou realizaci, ale cenově trochu vyšší. I když na druhé straně lepení flex.lepidlem, mrazuvzdorná dlažba a spárovačka atd. To řešení na terčích se dá udělat i tak, že se na rektifikační podpěry položí terasa v úplné rovině. Ale to je opět otázka ceny. V tomto případě velmi vysoké. Odkaz : http://www.akcept.cz/komponenty-doplnky/terce-pod-dlazbu-rektifikacni-terce-kleste.asp S pozdravem Laďa
|
|
 | Autor: petr kocina Datum: 08.08.2010 18:36 odpovědět upozornit redakci | uživatel: 100182 reakce na ... | Zasloužilo by si lepenou dlažbu.Voda se tam nedostane a proto nebude nic odskakovat mrazem . - garantuji vam,ze vam to casem odskace i na flexibilnim lepidle. nedoporucuji toto reseni. mam podobny problem pri vchodove terase.kdyz jsem se dozvedel o lepidle a dlazbe,radeji to srovnam a dam tam umely travnik.
|
|
 | Autor: svaton tesko.cz Datum: 08.08.2010 21:03 odpovědět upozornit redakci | uživatel: 100030 reakce na ... | pane kocina nerikejte ze jste nenasel ve sve garazi nejake lepidlo na novodur nebo treba v kuchyni karamelovy toping, kterym by to drzelo stovky let
|
|
 | Autor: vaclav Tomek Datum: 08.08.2010 22:33 odpovědět upozornit redakci | uživatel: 100747 reakce na ... | Když mám 20let dlažbu venku před vchodem a je pořád stejná,tak si můžu dovolit napsat že se neodlepí.Asi záležíjak se to udělá.Jinak jestli chce pán zámkovku ať si jí tam dá.Jsem ten ,co víc bourá než staví,tak můžu hodnotit.Něco drží léta,něco ne.
|
|
Autor: Laďa Jaskva Datum: 08.08.2010 12:31 odpovědět upozornit redakci | uživatel: 100179 reakce na ... | Dobrý den. My jsme u syna dělali úplně stejně zastřešený vchod a stání na auto. Bylo to asi o něco větší, ale to nehraje roli. Na tu IPU, co tam máte, jsme dali vrstvu betonu s kari sítí. Ta betonová vrstva musí být vyspádována směrem od domu. Na tento beton jsme položili zámkovou dlažbu síly 8 cm na drcený štěrk. Zafukováno křemeničitým pískem. Podle mě je to na věky a nemá to chybu. S pozdravem Laďa
|
|
| |
Autor: petr kocina Datum: 08.08.2010 10:16 odpovědět upozornit redakci | uživatel: 100182 reakce na ... | Dát ale na ipu štěrk a na to zámkovku, tak to se bojim, že se to v zimě zvedne. - zcela jiste se to zvedene. pokud to jen vybetonujete a nalepite dlazbu byt sebelepsim lepidlem,tak vam to casem taky odskaka.vim o jednom dome,kde uz to predelavali 3x. Takže mě napadlo - udělat např. 9 cm betonu s karisítí / vyspádovat ven/, na to znovu napálit ipu + osadit dlažbu na tohle: http://web.lovodlazdice.cz/default/doplnkovy-sortiment.html toto se jevi jako nejlepsi reseni.nevidim v tom zadnou chybu a da se to i rozebrat.mozna tak ve sparach ve kterych by se mohl usazovat bordel a casem to pod dlazdicemi znepruchodnit pro odtok vody. okolo zakladove desky terasy bych dal drenaz pro odtok vody od terasy.
|
|