Průkaz en.nár.budov pro výrobní halu

Autor: Jiri Maur
Datum: 29.09.2010 17:05
uživatel: 101614

Dobrý den,
potřeboval bych poradit s průkazem energ.náročnisti budov pro výrobní halu na montování nábytku. Nesedí mi to na žádnou kategorii z 148/2007 (administrativa, budova pro obchod, ...). a z prEN 15217 taky nejsem moc moudrý. Přehlédl jsem nějakou normu která to ošetřuje? Jak to řešíte?

odpovědět na příspěvek

Příspěvky v této diskusi vyjadřují názory čtenářů. Redakce portálu TZB-info nemůže ovlivnit jejich obsah, ale vyhrazuje si právo je odstraňovat.
Chronologický seznam příspěvků
Jan Podlaha18.02.2011 21:21
Jan Strnad23.12.2010 10:29

Datum: 23.12.2010 10:29 odpovědět upozornit redakci
uživatel: 103159
reakce na ...
Dobrý den,
řeším úplně stejný problém a došel jsem k názoru, že na tyto bodovy se úplně zapomělo. V případě, že má někdo jiný názor či poznatky, tak se prosím přidejte k diskuzi.

Autor: Jan Podlaha
Datum: 18.02.2011 21:21 odpovědět upozornit redakci
uživatel: 100965
reakce na ...
Dobrý den,
podobné jsem teď řešil,
pokud je úředník rozumný, tak v případě výrobní haly průkaz nepožaduje
-dle zákona č. 406/2000 Sb., § 6a, odstavec (8) Požadavky podle odstavce 1 nemusí být splněny u výrobních budov v průmyslových areálech, u provozoven a neobytných zemědělských budov s nízkou roční spotřebou energie na vytápění.
a stačí mu vyjádření podobné tomuto, ale pokud na něm trvá, je to problém ale ne neřešitelný, popsáno je to např. tady
http://blog.kdata.cz/stavebni-fyzika/article/penb-pro-vyrobni-budovu/

nebo ještě jedna možnost, pokud se v hale nachází i nějaká ta kancelář, udělat z toho polyfunkční objekt a rozdělit to na více zón

odpovědět na původní příspěvek

Přihlášení/odhlášení odběru příspěvků e-mailem:
váš e-mail:
Toto je nemoderovaná diskuse čtenářů portálu TZB-info. Redakce nenese zodpovědnost za obsah příspěvků a vyhrazuje si právo příspěvky odstraňovat.