KOTLE PETROJET

Autor: Tomáš Barát
Datum: 02.11.2010 14:42
uživatel: 102259

Jaky mate nazor, zkusenosti s temito kotly a vseobecne s lidmi a spolecnosti Petrojet? Konretne rada Biorobot /je jedno jaky vykon/.

odpovědět na příspěvek

Příspěvky v této diskusi vyjadřují názory čtenářů. Redakce portálu TZB-info nemůže ovlivnit jejich obsah, ale vyhrazuje si právo je odstraňovat.
Zobrazit všechny příspěvky zobrazuji 1 - 30 z 38   starší >>
Datum: 07.01.2011 21:55 odpovědět upozornit redakci
uživatel: 103406
reakce na ...
A tohle je co ? Odkaz z Vasich stranek jde sem - http://www.vseprokotelny.cz/automaticke-kotle/na-alternativni-pelety/

Autor: Zdeněk Úlehla
Datum: 18.12.2010 13:33 odpovědět upozornit redakci
uživatel: 101686
reakce na ...
Dobrý den, chtěl jsem se zde někoho zeptat zda je Petrojet vhodný kotel pro mé potřeby. Dům ( chalupa) je momentálně nezateplen, ale v budoucnu se s tím počítá. Vyhřívaná plocha by měla být cca 100m2 a po dodělání podkroví cca 150m2. Momentálně stavení využívám jak víkendovou chalupu. Vždy když v pátek přijedu, tak uvnitř mám asi tak 2°C při venkovních -15°C. Chtěl bych si pořídit kotel na pelety a přes týden pouze místnosti temperovat a v pátek ráno aby kotel najel na max výkon a já přijel do teploučka. Jenže Petrojet je poměrně velká investice a diskuse o tomto kotli je tak 50% na 50%. Nyní topím pouze dřevem v krbovkách s výměníkem a rozvod mám po celém domě. Jenže z obýváku mám kotelnu a s teplotou krom obýváku to taky není žádný šlágr a neustálé dělání dřeva mě už nějak nebere. Nebo mi někdo doporučí jiný kotel? Děkuji za jakoukoliv radu.

Autor: Roman Trlicka
Datum: 02.11.2010 18:34 odpovědět upozornit redakci
uživatel: 100540
reakce na ...
No nevím, jsem k těmto kotlům skeptický. Na to, že jde o noname značku, českou značku, jsou dost drahé. Pokud bych plánoval spalování alternativních paliv, asi bych šel do Vernera a nebo Benekov R s obilným hořákem. Jsou celkově na vyšší úrovni a jsou odzkoušené. Možná za 10 let, ale teď ne. Navíc se mi nelíbí manipulativní reklamní srovnávání a výhodnost altetnativních paliv. Na stránkách je plno řečí o spalování alternativních paliv, ale všechno kromě dřevních pelet je pouze tolerovaným palivem. Je sice pěkné, že to kotel zvládne, ale pěkné už to být nemusí pří případné reklamaci a řešení obtíží jako je např sežrání kotle kyselinou chlorovodíkovou.

Datum: 02.11.2010 19:42 odpovědět upozornit redakci
reakce na ...
No ma skepse je podobne, vlastne neni, nemam skepsi, ale absolutni odpor ke kotlum Petrojet, viz proklamovane zpusoby demagogie, kterou pouzivaji zamestananci a web spolecnosti petrojet. viz napr. porovnavani spalin co dou z komina z krbu /ve videu se jedna o krb nejmenovane kanadske znacky/. Je to profi krb a holt kdyz ho skrti, tak doutna. Kdyz jede na plno jako Petrojet tak taky necoudi. Na druhou stranu Petrojet taky coudi kdyz startuje. Sam sem to videl. Nehlede na to, ze Petrojet obrovsky zapacha kdyz spaluje alt. pelety apod. Udelal sem si soukromy rozbor techto predrazenych "kotlu", ale uvedu ho az zde bude vice pripevku.

Autor: František Kocourek
Datum: 04.11.2010 22:29 odpovědět upozornit redakci
uživatel: 102298
reakce na ...
A co máte s těmi kotli ?
Mě se kotlové těleso jeví jako Slokov 33, tedy oprášený kotel na uhlí ala starý Dakon s naroubovaným hořákem. Tedy za ty prachy se s inovací nevytáhli (když tedy nepočítám hořák, na kterém si určitě dost vyhráli)

Datum: 04.11.2010 23:23 odpovědět upozornit redakci
reakce na ...
Hořák nebude spásonosný nápad. S rotačním hořákem nebyli první a stačí se trochu více inspirovat a hned máte vývoj posunutý o mílový krok dopředu :-)

Datum: 07.11.2010 23:22 odpovědět upozornit redakci
reakce na ...
Inspirovali, neinspirovali, ikdyž něco okopírujete vždycky můžete narazit na "špek" který není na první ani šestý pohled vidět.
Třeba by mě zajímalo proč výrobci rotačních hořáků na malé výkony dělají raději něco jiného.
Osobně v tom vidím jedinou výhodu, že tomu nedělají problémy spékavá paliva a že to neprohoří. Jinak při zatápění smrdí např. i Verner. Uvidíme s jakou cenou a kvalitou přijdou Poláci a jaké budou mít řízení spalování. Takový Ling Duo s rotačním hořákem a lambda regulací nevypadá jako vyloženě špatný stroj.

http://www.youtube.com/watch?v=mUSuhh5XZeA

Btw. co se spalování týče by mě zajímalo, jestli při zplynování a následném spálení plynu z paliva opravdu dostanu dvojnásobek tepla jak vždycky poznamená pan Směja v souvislosti s plechovým hrncem a kotlem.

Autor: Tomáš Petr
Datum: 15.11.2010 14:54 odpovědět upozornit redakci
uživatel: 102474
reakce na ...
Dobrý den pane Baráte,
jsem rád, že se po výstavě v Plzni opět někde setkáváme. Váš odpor k našim zařízením naprosto chápu. Jako dealer kotlů Verner ani nemůžete jinak. Pouze nechápu Vaši argumentaci. Kde vidíte na našich stránkách jakoukoliv demagogii ?? Možná za demagogii považujete to, že na rozdíl od Vás my naši konkurenci programově nepomlouváme, ale pouze poukazujeme na to, že mezi kotly jsou určité rozdíly. Co se týče kouře při zapalování, tak ten se pochopitelně u našeho zařízení vyskytuje, jinak myslím ani zapálit nejde. Ohradit se musím proti tvrzení, že spalování rostlinných pelet produkuje jakýkoliv pach. To je naprostý výmysl a nepravda, kterou rádi každému dokážeme.
Naši zákazníci si mohou přinést do naší firmy jakékoliv palivo, které jim na požádání rádi vyzkoušíme a sdělíme, zda je ho možné v našem zařízení spalovat či ne.
P.S. Až budete zase potřebovat zapalovač na podpálení Benekovu, tak Vám ho opět rádi zapujčíme :-) :-)

S pozdravem
Tomáš Petr
obchodní zástupce
Petrojet

Datum: 15.11.2010 20:45 odpovědět upozornit redakci
reakce na ...
Dobry den pane Petr,
nevim kde ste k tomu prisel, ale nejsem dealer spol.Verner (opet Vase demagogie). Pomlouvate, resp. rikate nepravdy jako, ze jste jedini , kteri spali alt. pelety atd. atd. A porovnavani a pohorsovani se nad coudicimi krby (viz. Vas web) je k smichu a trapne.
To ze se ohrazujete proti memu tvrzeni, ze Vas kotel pri spalovani alt. paliv smrdi, je vase ctene pravo. Ale ja mam svedomi ciste, citil sem to. Nechapu taky duvod, proc tu zminujete kotel Benekov ? Nejdrive me oznacujete jako dealera fa Verner a ted podpaluju Benekov. Ujasnete si co tedy vlastne rikate.

PS: Diky za zapalovac, ale Benekov samozrejme taky muze byt automaticky zapalitelny :)
PSS: Prosil bych Vasi reakci na technicka reseni a dotazy v teto debate. Argumenty, cisla apod. Na vasich strankach i v letacich jsou jen reci, ale zadna cisla.

Chtel bych aby ta debata byla ferova a korektni.

PSSS: Vy nejste nase konkurence :)

S pozdravem
Tomáš Barát

Datum: 15.11.2010 21:08 odpovědět upozornit redakci
reakce na ...
Dobrý večer,
pokud se mýlím a nebyl jste na výstavě v Plzni jako prodejce firmy Esel, která vystavovala kotel Benekov, Verner a Guntamatic, tak prosím přijměte mojí omluvu. Jinak ovšem Váš příspěvek vyznívá dost nekonzistentně. Na začátku tvrdíte, že nemáte s Benekovem nic společného a na konci děkujete za zapalovač :-)
Nikomu netvrdíme, že jsme jediní, kteří spalují rostlinné pelety. Pouze tvrdíme, že ostatní výrobci s tím mají určité problémy, které se našemu systému vyhýbají. Jedná se hlavně o problém se spékavostí paliva, který řešíme pomocí naší unikátní rotační spalovací komory. Co se týče toho, že náš kotel podle Vašeho názoru "smrdí", tak k tomu nemám co říci. Můžu pochopitelně tvrdit, že to není pravda, ale bude to tvrzení proti tvrzení a nemá cenu Vám to vyvracet. Rád bych pozval každého zájemce, ať se přijde podívat na nějakou výstavu, kde ukazujeme naše zařízení v chodu a udělal si na tuto věc vlastní názor.
Rád budu reagovat na jakékoliv dotazy, ale ty se musí v debatě také objevit. Ve výše uvedených příspěvcích jsem ani jeden nenašel.
Co se týče korektnosti debaty, tak myslím že slova jako demagogie jste použil ve svém příspěvku první Vy.

S pozdravem
Tomáš Petr
obchodní zástupce
PETROJET

Datum: 16.11.2010 00:03 odpovědět upozornit redakci
reakce na ...
Dobře, tak konstruktivní dotaz - zajímalo by mě co Vás jako výrobce vedlo k tomu, že jste zvolili kotlové těleso, které jste zvolili ?

Mě se jako potenciálnímu zákazníkovi nezdá způsob čistění a provedení s hořákem jen z pravé strany.

Datum: 16.11.2010 05:39 odpovědět upozornit redakci
reakce na ...
Dobrý den,
kotlové těleso od Slokovu bylo zvoleno kvůli jeho výborným provozním parametrům s hořákem PETROJET a z neposledního hlediska také kvůli ceně. Co se týče čištění, tak si nedokážu představit jednodušší systém než zvednout víko, vyčístit, dát víko zpět a hotovo. Pochopitelně Vám klidně dodáme provedení levé nebo pravé podle Vašeho přání, nemusíte se nijak omezovat.

S pozdravem
Tomáš Petr
PETROJET

Datum: 16.11.2010 13:43 odpovědět upozornit redakci
reakce na ...
A to jsou jake ty vyborne provozni parametry? A cena kotle /kompletu/ pokud me neklamou informace z webu je okolo 110 000,- To mi prijde jako hroziva castka, kdyz prihlednu na uroven zpracovani Vaseho kotle.

Me osobne by zajimala nejaka cisla, technicke udaje apod. Co se tyce Vaseho kotle. Jak uz sem uvadel drive. Nikde sem nebidel zadne technicke udaje. Jen reci a zase jenom reci.

Datum: 16.11.2010 19:31 odpovědět upozornit redakci
reakce na ...
Souhlasil bych s Vámi s neoprávněnou cenou. Za takové peníze by kotel např měl mít špičkové ovládání a v češtině a ne nějaké nastavování "AIR RUN, FEEDER RUN" a další. Navíc jde o skládačku a ne o kotel jako komplet, což by taky měla zohlednit cena. Stejný kotel je na stránkách firmy Slokov. Násypka která vypadá jako můj kompostér na zahradě? Navíc s kotle spojená nějakou trubkou? Vzhled je mizerný. Produkt bez jakékoli historie, firma bez tradice, téměř neznámá s malým servisním pokrytím. Tohle si může dovolit nějaký polský kousek za 60 000, ale ne produkt za 100 000 bez DPH!!! Nu na dotacích se snaží nabalit kde kdo. I když prodává produkt, který neodpovídá ceně. Však přece tohle pokryje dotace, tak co....

Datum: 16.11.2010 23:03 odpovědět upozornit redakci
reakce na ...
Od vzhledu se neohřejete. Při topení je důležitá funkčnost. Mě osobně je jedno, jestli displej ukazuje anglicky, nebo turecky, mnohem důležitější je, zda funguje jak má a samovolně se neresetuje, netuhne apod.

S polskými výrobky opatrně naše firma prodává mj. polské výrobky (nic společného s topenařinou), kvalita těchto výrobků a spojených služeb je vysoká, věhlasný nadnárodní koncern na výrobky lepí svoje logo a výrobní štítek (resp. výrobce jim ho tam lepí), načež pochopitelně i cenu ještě pěkně našroubuje.

V Polsku, pokud trochu víte co a jak dostanete za určité peníze úměrnou úroveň kvality.

Datum: 17.11.2010 11:03 odpovědět upozornit redakci
reakce na ...
V tom případě Vám závidím Vaši nenáročnost. Ono i design a zpracování o něčem vypovídá. Někdo si na tom prostě musel dát záležet. Stejně tak ovládání. Opět říkám, že za tu cenu je drzost to tam nemít. Nemluvě o nějakém komplexním dodání. Možnost například automatického vynášení popela, čištění výměníku. Možnost dodání celého systému podávání ze skladiště atd.

Nechápu proč bych měl být opratrný s polskými výrobky. A nechápu proč to sem píšete. Já jsem netrvdil, že polské kotle jsou šmejdy. Pouze to, že si nemohou dovolit prodávát kotle za vysoké ceny. K polským výrobkům Čeči nemají důvěřivý vztah. To sem ale nechci zatahovat. Šlo pouze o přirovnání.

A jen tak mimochodem. I když kotel umí spalovat všechno možné, má jako doporučené palivo dřevní pelety. Tím pádem pokud bude využita dotace, NESMÍ spalovat nic jiného než dřevní pelety. Jinak porušuje podmínky čerpání dotací.

http://www.zelenausporam.cz/soubor-ke-stazeni/15/4653-prilohy_i_smernice_mzp_c_9_2009.pdf

Datum: 18.11.2010 00:34 odpovědět upozornit redakci
reakce na ...
Víte, to není nenáročnost, to je racionální pohled.

Mě osobně z těch parametrů, které uvádíte přijdou důležité následující:

Design: Kotel není manželka, ale když už ho někomu ukazuju, měl by trochu vypadat, čemuž odstávající panely opláštění u Petrojetu nepřidají.

Zpracování: V případě Petrojetu můžu konstatovat, že přes snahu alespoň o barevnou unifikaci se mi jeví komplet hořák-kotel nevyvážený hodně směrem v neprospěch kotle.

Ovládání: V jednoduchosti a snadnosti bývá elegance - důležité je, aby fungovalo, ne že tam výrobce místo LCD, tlačítek a pár svítivých diod které bohatě stačí namontuje dotykový panel, jako bonus, aby se zalíbil a protože je to trendy - po dvou letech dílem teplem od kotle třeba vyschnou kondenzátory v měniči panelu, venku -15, netopíte a nevybíravými slovy kohosi častujete. Nemluvě o tom, že většina výrobců umísťuje ovládací panel tak, že v případě předpokládané nehody (třeba vyšlehnutí plamene viz. návody k obsluze kotlů) bývá v nesprávnou dobu na nesprávném místě.

Regulace: Kotel by se měl v první řadě starat aby ureguloval sám sebe, protože plus bonus regulace stejně složitější než relativně jednoduché soustavy pořádně neumí - na šest směšovaných okruhů s osmi teplotními zónami je lepší specializovaná regulace, která zase udělá lépe když se nepokouší regulovat kotel. U Petrojetu postrádám lambda regulaci.

Podávání paliva: Zrovna Petrojet používá systém se šnekem v šikmé trubce a přepadem do hořáku, což používá více výrobců a z hlediska flexibility při volbě prostorového uspořádání kotelny je to řešení, které má své výhody. Nehledě na to, že výroba velkokapacitního zásobníku na pelety pro tento systém je poměrně snadná, protože jeho hlavní součástí je roura se šnekem dodávaná s kotlem.Pro pneumatickou dopravu pelet tento systém taky není překážkou. Na rozdíl od jiných systémů víceméně nehrozí prohoření paliva do zásobníku.

Automatické odpopelnění: Je specifická záležitost - je jedno, jestli jednou za 2 měsíce vyndáte popelník z kotle, nebo z bedny vedle kotle, v obou případech se potenciálně nejvíce znečistíte při vysypávání popela do popelnice, pokud tato nemá rozumně vyřešený interface s popelníkem. Smysl to má v případech, kdy má kotel nedostatečně dimenzovaný popelový prostor, nebo kdyby hadice s popelem vedly rovnou do popelnice.
Pokud spalujete alternativní paliva s větší popelnatostí než mají dřevní pelety, má to cenu jen když venkovní popelník je větší než vnitřní popelník.
Výhodu ikdyž opět specifickou v této oblasti mají kotle, které umožňují popelník během transportu popela např. přes byt či obývák uzavřít, což umí i některé kotle bez automatického odpopelnění.

Automatické čistění: Fajn věc, která má smysl, protože vrstva popílku na teplosměnných plochách jak známo snižuje účinnost. Spolu s jednouduchým a pohodlným čistěním kotle je to věc, která Petrojetu chybí.

Automatické zapalování: Je praktická věc a Petrojet ji má, řada starších a nejlevnějších kotlů nikoli.

Hořák:Automatické čistění spečenců při spalování méně kvalitních pelet a paliv - nemají pouze ty nejlevnější kotle a kotle s retortou, jinak je to standard.

Výrobce: Tradice a stabilita firmy, rozsah servisní sítě - U Petrojetu mi chybí, nemíním být pokusným králíkem ačkoli se to stává i zákazníkům tradičních firem - viz. vlákno "Viadrus Duo". Záležitost, kterou je třeba budovat (ovšem způsob říkat: "kupte si od nás kotel za 110 tis. dostanete 95 tis. dotaci a topíte za 5 tis. ročně" mi nepřijde jako nejšťastnější cesta)

Na druhou stranu seriózní pravdu:
Vyhoďte kotel na uhlí, ve kterém protopíte 25 tis. ročně.
Kupte si od nás kotel za 110 tis., dostanete dotaci 95 tis, do kotelny nasypte dalších 20 - 90 tis. a protopíte 18 až 25 tis. ročně s mnohem větším komfortem obsluhy a tepla.
Nemusíte se obávat pelet s nižší kvalitou, nebo hnědých pelet.

nebo

Vyhoďte kotel na uhlí, ve kterém protopíte 25 tis. ročně.
Kupte si od nás kotel za 110 tis., do kotelny nasypte dalších 20 až 90 tis. a protopíte 5 až 10 tis. ročně s o něco menším komfortem než s dřevními peletami.
Pokud využijete dotaci 95 tis., měl byste v kotli topit jenom dřevními peletami.
K topení si potenciálně připočtěte nové kotlové těleso jednou za 4 roky á 20 tis.
Sousedi budou asi potenciálně protestovat kvůli smradu při zatápění jako s uhlím, ale protože úřady nic neudělají ani s těmi co pálí petflašky, Vás se to netýká.

Vám asi žádný prodejce kotlů neřekne.

Ad. dotace:
Víte, já plně chápu, že u nás Rakousko-Uhersko stále žije.To jen tak v kostce, protože nemám zájem zabředávat a někomu radit, jak ten Vámi necitovaný odstavec "vylepšit". Mj. zajímavá je otázka, jak jako provozovatel zajistím "krmení" kotle pouze tím předepsaným palivem, když dodavatel kvalitu nedodrží ať má ISO a kdejaký jiný certifikát.

Abych Vám bílost či černost situace poněkud přiblížil, tak pravděpodobně v rozporu s právními předpisy provozuji automobil homologovaný na garanční palivo "BA95", momentálně do něj tankuji negaranční, ale tolerované palivo "BA95 s biosložkami", na které motor nikdy nebyl homologován, ale funguje a sledované parametry emísí plní (co třeba ty dioxiny nikdo netuší), pochopitelně nejsem "sebevrah" abych jezdil na ředidlo nebo samohon.
Obdobně s palivem do kotle - pokud pelety ze slámy, trávy, odpadu nebo petflašek produkují při spalování sloučeniny chóru, tak je za vhodné palivo nepovažuju (rovněž tak, že hořák Petrojet likviduje při spalování dioxiny považuju za dobrý vtip, dokud neuvidím protokol z měření).
Novější článek na toto téma třeba zde: http://biom.cz/cz/odborne-clanky/obsah-chloru-v-biomase

Datum: 16.11.2010 20:20 odpovědět upozornit redakci
reakce na ...
Tady máte ty konkrétní informace:
http://www.horakypetrojet.cz/NAVODY/navod%20PB%2015%20-%2030.pdf

Tady taky:
http://www.horakypetrojet.cz/servisni%20dokumentace.html

Datum: 16.11.2010 20:14 odpovědět upozornit redakci
reakce na ...
Věřte, že já si jednodušší dovedu představit velice snadno :-) - otevřu za provozu dvířka, protáhnu škrabkou a kartáčem výměník, saze smetu do popelníku.

Jinak u Vašeho kotle jste ještě zapoměl na ta sazová dvířka až u podlahy, ze kerých je potřeba bordely po čistění vydolovat ne úplně pohodlně.

Konkurence na to má páku, ta dražší černocha=servo.

Datum: 16.11.2010 20:16 odpovědět upozornit redakci
reakce na ...
Místo všeobecných prohlášení typu "výborným provozním parametrům s hořákem PETROJET" uveďte prosím konkrétní parametry.

Datum: 17.11.2010 10:04 odpovědět upozornit redakci
reakce na ...
No pan Petr se jaksi stale nema k tomu, nam vysvetlit pojem "vyborne provozni patametry". Ale treba se casem dockame. Jinak doporucuji vsem si precist tuhle diskuzi http://www.energoportal.cz/forum/pevna-paliva/petrojet-biorobot-15-27922/?stranka_oblast= je opravdu zajimava a je na dosti vysoke technicke urovni (hlavne co se tyce fyzikalnich a chemickych pochodu pri spalovani).

Datum: 17.11.2010 18:39 odpovědět upozornit redakci
reakce na ...
Nechme mu nějaký čas, třeba užívá svátku... Nicméně mi v mysli mi tane jistá zkušenost (nikoli s firmou Petrojet ani p. Petrem), kdy po několikeré urgenci odpovědi na dotaz týkající se vlastností nabízeného výrobku přišla od výrobce s odzbrojující nevinností odpověď: "Jestliže neodpovídáme, tak to nevíme".

Datum: 17.11.2010 18:44 odpovědět upozornit redakci
reakce na ...
Dobrý večer,
bohužel jsem neužíval svátku, ale musel jsem se věnovat pracovním povinnostem. Co se týče dotazů na technické parametry hořáku, tak učiníme jednu věc, která je myslím dost nezvyklá a uveřejníme protokol ze Zkušebního ústavu Brno na našich stránkách. Tím myslím zodpovíme naráz veškeré otázky týkající se parametrů našeho zařízení.

S pozdravem
Tomáš Petr
Sandex s.r.o.

Datum: 17.11.2010 23:41 odpovědět upozornit redakci
reakce na ...
Dobrý den,
rád bych se zeptal, jak máte ošetřeno spalování paliv, které jsou jiného původu, než dřevní pelety. Psal jsem to v příspěvku výše. Podle zelenausporam je možné spalovat pouze dřevní pelety. Pálení ostatních paliv je zakázáno. Nevím ale, zda není v těchto podmínkách nějaká výjimka.

Datum: 18.11.2010 08:13 odpovědět upozornit redakci
reakce na ...
Dobrý den,
podle naší komunikace se Zelenou úsporám je možné spalovat bez problémů jakékoliv agropelety. Je to dáno tím, že my jako výrobce toto palivo v našich hořácích tolerujeme. Informace je ověřena ze dvou nezávislých zdrojů a dokonce si oba zdroje neprotiřečí :-) :-)

S pozdravem
Tomáš Petr
Sandex s.r.o.

Autor: LiborSměja ESEL
Datum: 19.11.2010 11:59 odpovědět upozornit redakci
uživatel: 100077
reakce na ...
Tak to jste napsal peknou blbost.
Predpokladam, ze Vam ze Zelene usporam odepisovala nejaka uklizecka :-))
Dotace se vztahuje jen a pouze na spalovani DREVNICH PELET (v pripade aut.kotlu).
A kazdy uzivatel se k tomu zavazuje na 15 let.
Zadna vyjimka neexistuje.
A pokud toto povidate svym zakaznikum, tak je uvadite v OMYL!

Jinak predpokladam, ze ty certifikaty co ukazete a na zaklade, kterych mate kotle zapsane v ZU jsou na drevni pelety.
A vite proc?
Protoze metodika pro spalovani a hodnoceni agropelet NEEXISTUJE a zkusebni ustavy nevedi podle ceho hodnotit!

Datum: 19.11.2010 12:08 odpovědět upozornit redakci
reakce na ...
Dobrý den pane Smějo,
popravdě nevím, jestli to byla uklízečka. Předpokládám že ne.

"Dobrý den,
pokud výrobce u daného kotle doporučuje topit dřevěnými peletami a rostlinnými peletami, tak je možné topit těmito doporučenými peletami a neohrozí to poskytnutí dotace z Programu."

S pozdravem

Ing. Kateřina Šandová

S pozdravem
Tomáš Petr
Sandex s.r.o.

Datum: 20.11.2010 07:45 odpovědět upozornit redakci
reakce na ...
Blbost.
Jeji funkce je Operatorka call centra.
Jeji znalosti problematiky = 0
Kdyby nebyla pravda co rikam, tak by nam po dvou mesicich po zapsani vyrobku do SVT, neprislo info, ze nam kotle umoznujici spalovat jine nez drevni pelety a obili vyrazuji ze seznamu.
Takze tam mame jen ty, co jsou zaregistrovany na drevni pelety - i kdyz jsou to uplne ty same, ktere byly registrovany i na alternativni pelety a obili.
Proste program Zelena usporam akceptuje jen paliva, ktera maji "drevni" puvod !!!
A byt vami, tak se tu s tim moc neohanim, protoze tyto diskuze ctou jednak lidi se SFZP, tak i "praskaci", kteri jim daji radi echo.
Pak uz staci dat jen filtr vasich zakazniku v ZU a udelat jim kontrolni prohlidku.
Myslim, ze stopy po chloridech a chlorovodicich ve vymeniku vasich kotlu najdou ihned a budou se vracet dotace.
To vas pak vasi zakaznici nebudou mit moc radi, kdyz se budou timto ohanet, ze pan ten a ten rikal .....
Doufam, ze jako prodejce kotlu vite, ze spalovani jinych nez drevnich pelet neni moc ekologicke. Ty dioxiny co jdou z komina jsou pekne rakovinotvorne svinstvo.
Jsou 2 vyrobci kotlu v EU, kteri si s tim umeji ekologicky poradit. Ale vy to nejste :-(

Datum: 19.11.2010 12:13 odpovědět upozornit redakci
reakce na ...
Dobrý den pane Smějo,

ještě jsem se chtěl zeptat, jestli je možné někde na webu najít také certifikáty ze zkušebny na Vámi prodávané značky kotlů ??

Díky za odpověď
Tomáš Petr
Sandex s.r.o.

Datum: 20.11.2010 07:25 odpovědět upozornit redakci
reakce na ...
Jiste ze ano.
Napriklad zde http://guntamatic.esel.cz/stranka.aspx?idstranka=3859

zobrazuji 1 - 30 z 38   starší >>
odpovědět na původní příspěvek

Přihlášení/odhlášení odběru příspěvků e-mailem:
váš e-mail:
Toto je nemoderovaná diskuse čtenářů portálu TZB-info. Redakce nenese zodpovědnost za obsah příspěvků a vyhrazuje si právo příspěvky odstraňovat.