Autor: Ondřej Vidlička Datum: 08.11.2010 19:14 | uživatel: 102235
| dobrý den, mám TČ NORDline AWA-SS-12 a mám špatný regulátor lze je nějak vyměnit, třeba dát naprosto jiný s předratováním ?? prakticky jsem ho koupil za pár kaček již s problémem.. nejede samorozmražování to a ani v ručním režimu... a proto to chci nějak vyřešit jiným regulátorem.. Děkuji
odpovědět na příspěvek |
|
| |
Autor: Petr Glovčík Datum: 26.11.2010 20:57 odpovědět upozornit redakci | uživatel: 102680 reakce na ... | Po delší době zdravím všechny.¨ pár aktuálních novinek od Nordline. 1. Tč nordline má inovaci v řízení a po bojích již umí samo ooo sobě řídit bivalentní zdroj a bez potíží.Dále je přidáno vytápění vany takže žádné topné kabely atd.Bohužel cena nám stoupla o cca 2 tis.Nová řada je znatelně tižší a musím říci i lépe udělaná celkově dle vyjádření dodavatele trošku přitlačily na zahraničního dodavatele. jPřed časem se mne tady někdo ptal co spína které rele takže RY2 bivalence RY3 4 cestný ventyl RY4 1 rychlost ventylátoru RY5 2 rychlost ventylatoru RY6 A RY7 nezapojeno Aut 1 kompresor Aut 2 oběhovka 2 13,5 kw je jen snížená cena... 3 je na trhu nové čerpadlo s výkonem 2kw a příkonem 0,8 kw je rovnou dodáno jako split a je celokrité vypadá super. 4.druhé nové čerpadlo je uplná senzace jedná se o čerpadlo s výkonem 40KW!!!!!!!!!!!!!!!!!příkon je 9 kw.Včera jsem stál u jeho zrození no trošku přeháním vybalení s krabice a koukal jsem má dvakompresory dva ventylátory dva výparníky po vybalení jsme jej hned připojily a spustily no výkonmazec jen ty ventylátory je to hukot kdo zná čerpadlo 19,5kw tak je to cca dvojnásobek.K tématu řízení zatím nevím nic bližšího a ani nosreti né nebot nebyl čas to řešit protože hold je honka ale jen drobnost zřejmně to umí jet na jeden i na dva kompresory jsou na výstupu chlazení 3 trojcestné ventyly řízení je stejné jako u 13,5 či 19,5 kw dokonce stejnej lcd displej jen o 3 řádky navíc. Já letos předělal svůj dům.Udělal jsem nové topení v mědi nové radiátory a nrozdělil jsem jej na tři sekce 1 obejvak a ložnice 2 chodby vw a veranda 3 koupelna a dětské pokoje mám 3 bezdrátové termostaty a 3 oběhovky aku mám zatím 300l bivalence 9kw po zateplení atd máme ztráty cca5kw vzhledem ktomu že žena je na mateřské tak má ukol sledovat elektroměr topíme na 21 stupnů a na noc jen o 2 stupně méně.abych ušetřil tak proti přesvědčení projektanta jsem na dvě stoupačky natáhl jen jednu vracečku.a světe div se fungujeto a výborně.jen se museli sladit čerpadla.a spotřeba při 5 stupních byla kolem 6kw deně při 0 cca 9kw a při -5 je kolem 10kw.Takže žádna hrůza. Na jaře budu dodělávat další aku s výměníkem pro soláry a zapojen do serie s dnešní aku tak uvidíme.Je fakt že máme ve sklepě malej temelín.
|
|
 | Autor: Petr Vít Datum: 29.11.2010 07:18 odpovědět upozornit redakci | uživatel: 100009 reakce na ... | Dobrý den, ty informace o relátkách jsem chtěl já, ale zajímali mě právě ty RY6 a RY7. Podle toho, co jsem testoval to vypadá, že jedno je určeno pro ohřev vany při odmrazování a druhé pro předehřev kompresoru při startu v nízkých teplotách. Na jedno mám zapojený topný kabel, který ohřívá vanu a hlavně je protažený skrz odtoky vody (pro odtok rozehřáté námrazy), aby v nich nezamrzala voda, ale chtěl jsem vědět, jestli jsem se trefil do toho správného i když podle toho, že mi nezůstává ve vaně led to asi funguje ;-)
|
|
Autor: Petr Vít Datum: 24.11.2010 07:24 odpovědět upozornit redakci | uživatel: 100009 reakce na ... | Dobrý den, a co se obrátit přímo na Nosreti? Nový regulátor pro kompakty WWBC kupoval jeden člověk (protože ho při oživování odpálil) přímo od dovozce za cca 2000 Kč. Regulátor pro AWA bude asi dražší, ale i tak si myslím, že by jste se do 5 tisíc mohl vejít - zkuste se poptat. Ještě je možnost připojit univerzální regulátor od pana Žichlínka (na googlu najdete bez problémů), který stával cca. 6500 bez daně, ale nemá externí ovládání s LCD displejem jako Nordline a nejsem si jistý, jestli umí řídit topný systém (na to asi bude nutné k němu ještě něco připojit). Jinak jsem viděl i jiné regulátory od českých firem včetně ekvitermní regulace topení, ale už stáli od 13 tisíc výš. Petr
|
|