Wankel, verze II. Co vy na to?

Reklama
Milan Šumbera @milan.sumbera před 13 roky25.01.2011 18:28:00
Wankel, verze II. Co vy na to?

Dobrý den, můj původní návrh jsem předal architektovi, který navrhl zcela odlišnou dispozici domu, ale zachoval obvodový tvar. Uprostřed domu vznikla nosná zeď tvořící koupelnu, na ní budou usazeny střešní vazníky. Zeď koupelny bude z VPC 240mm, materiál obvodových stěn - VPC 175mm se nezměnil. Vnější izolace polystyren šedý Styrotherm 300mm, ve střeše 400mm celulózy. V koupelně bude akumulační nádrž v kulatém zakončení stěny, ve druhém "kulatém rohu" bude malé tepelné čerpadlo, které bude nahřívat AN, z ní půjde podlahové vytápění po celém domě. V podhledu koupelny bude podvěšená rekuperační jednotka. Okna mi nabídl p. Vašíček Optiwin Alu2Holz s trojsklem.
Střecha je pootočená vůči domu o 25°, tím pádem bude třeba použít stínění oken na jižní a západní straně.
Vzhledem k velké zastavěné ploše 177 m2 a podlahové 145 m2 nebude dům pasivní, ale lepší NED.
Chtěl bych vás požádat o názor k tomuto domu, jsem pro něj rozhodnutý, spíš se ptám, jestli mi něco neuniklo. Vím, že tam není nějaká šatna a spíž (ta je plánovaná příruční uprostřed kuchyně). Ostatní konstrukce jsem popsal v původní diskuzi tady: https://forum.tzb-info.cz/115704-wankel-…
Budu rád za každou připomínku.
Díky moc.
Šumbera Milan

edit 3.2. Přidal jsem nové vizualizace - z odsouhlasené studie. Začíná se pracovat na projektu.

edit 6.1.2013 Vytvořil jsem nové stránky s fotogalerií ze stavby domu. Můžete se podívat zde: http://www.sumbera.eu/Wankel/index.html

Kontakt na mě milan.sumbera zavináč email.cz

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

44 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama
Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.