Podlaha v podkroví (rekonstrukce)

Reklama
FC Fatima Cvrčková @fatima.cvrckova před 13 roky04.03.2011 11:16:00
Podlaha v podkroví (rekonstrukce)

Dobrý den,

chystáme se rekonstruovat starší RD, který má v současnosti po předchozích obyvatelích mizerně zateplené obytné podkroví (jen tenký a navíc asi od myší vyžraný polystyren podbitý sololitem, bez parozábrany a se spoustou tepelných mostů), které jistě necháme při plánované výměně střešní krytiny nově izolovat se všemi náležitostmi. Podobně kuriózní ale je i skladba stropu/podlahy v podkroví, takže prosím o radu, co s ní:
Od místnosti dole:
1) prkenný záklop s omítkou na rákosu
2) cca 20 cm trámy cca 80 cm od sebe, v místě sondy zdravé včetně uložení ve stěně; co je mezi nimi nevím, podle věku budovy asi škvára nebo plevy s hlínou nebo možná i nic
3) nehoblovaná prkna tl. kolem 2-2.5 cm
4) řídký beton asi s pilinami?? cca 5 cm
5) těžká dřevotříska asi 2-2.5 cm
6) několik vrstev kovralu různých stupňů opotřebení
Koberce samozřejmě vyhodíme hned, ale otázka je, kam až s tím vyhazováním jít - zda vyhodit i dřevotřísku, beton a co místo toho - nejradši bych nakonec na podlaze měla klasická prkna/palubky, a také kvůli výšce podkroví každý cm dobrý.Stávající podlaha vypadá (až moc) solidně a nehoupe se ani nevrže.
Neočekávám, že v podkroví bude velký provoz (bude tam pracovna s příležitostným spaním pro hosty), takže hlukovou izolaci nutno řešit adekvátně tomu - nemuselo by být slyšet každé slovo nahoru, ale kročejový hluk shora až tak moc nevadí. Tepelnou izolaci také není nutno řešit, protože vytápěné bude přízemí i podkroví. Takže vítám každý nápad ohledně skladby podlahy podkroví.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

17 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.