uskladněné řezivo

Autor: Petr Cimrman
Datum: 13.03.2011 10:10
uživatel: 101934

Zdravím všechny,
potřeboval bych pár rad ohledně řeziva. Máme les a tak jsme si za léta doma vytvořili ohromnou zásobu prken, fošen, trámů z čehož ovšem teď vyvstává problém co s tim. Dřevo je dobře proložené a složené ve stodole na průvanu... myslím že v tomhle směru je poměrně slušně zajištěné.
Dotazy: 1)máte někdo zkušenosti s prodejem většího množství dřeva. Dával jsem pár inzerátů... ale to se vždycky někdo staví pro 3 prkna a musim kvůli nim přeházet 20m3 abych se na ně dostal.
2) je vůbec nějak omezená životnost takhle ošetřeného drěva? První dřevo jsme si nadělali už po revoluci.
3)když jsem brouzdal po internetu v podstatě jsem nenarazil na inzerát, že by někdo vykoupil řezivo. Zato asi 100 inzerátů, že koupí staré trámy, prkna atd. v čem je to staré dřevo tak úžasné? Bylo by možné, že bych se svými 20letými prkny udělal nějaké terno?
Předem velmi děkuji za názory a zkušenosti a omlouvám se za to moje slohové cvičení.

odpovědět na příspěvek

Příspěvky v této diskusi vyjadřují názory čtenářů. Redakce portálu TZB-info nemůže ovlivnit jejich obsah, ale vyhrazuje si právo je odstraňovat.
Chronologický seznam příspěvků
Emil Penn09.01.2012 19:35
Radek Moravčík02.04.2011 12:43
Jan Němec31.03.2011 17:32

Datum: 09.01.2012 19:35 odpovědět upozornit redakci
uživatel: 108217
reakce na ...
Zdravím,pokud mně zašlete sortiment,množství,stáří,cenu a kde se to dřevo nachází,obratem Vám dám vědět.

Autor: Radek Moravčík
Datum: 02.04.2011 12:43 odpovědět upozornit redakci
uživatel: 103511
reakce na ...
Pokud jste schopen udělat nějakou alespoň hrubou specifikaci toho řeziva (druh, profily, délky, množství) a poslat včetně fotografií, zkusil bych se poptat. Kdysi jsem do dřeva dělal, ale
nic nezaručuji. Fakt je ten, že řezivo 20 let uložené už z hlediska
jakéhosi "vzhledu" nemusí vypadat dobře, přestože je naprosto v pořádku. Co se týče těch nákupců "starého řeziva", většinou chtějí toto většinou tzv. za odvoz a demontáž, čili téměř zadarmo. rademor@seznam

Autor: Jan Němec
Datum: 31.03.2011 17:32 odpovědět upozornit redakci
uživatel: 101608
reakce na ...
uskladněné řezivo je super na výrobu, ale špatné na stavbu, protože je tvrdé a pily jen hoří. tak nabídnout na stavbu domu, pokud to vystačí.

odpovědět na původní příspěvek

Přihlášení/odhlášení odběru příspěvků e-mailem:
váš e-mail:
Toto je nemoderovaná diskuse čtenářů portálu TZB-info. Redakce nenese zodpovědnost za obsah příspěvků a vyhrazuje si právo příspěvky odstraňovat.