Parozábrana na strop Miako

Reklama
KM Karel Mareš @karel.mares495 před 13 roky17.03.2011 07:24:00
Parozábrana na strop Miako

Chtěl bych poprosit o názor a radu ohledně použití parozábrany pod izolaci stropu Miako.
Strop Miako 19 cm + 6cm litého betonu, podhled stropu omítnut strojní lehčenou omítkou.
Nad stropem bude neobývaný, velmi nízký podstřešní prostor. Střecha odvětrávaná , na krokvích střešní membrána COROTOP Strong, kontralatě, latě, krytina BRAMAC.

Ve střední části podstřešního prostoru bude malá neobývaná půdní místnost, sloužící jako úložný prostor. Ta bude míst stěny pod vaznicemi a mezi sloupky vyzděné se slabých tvárnic YTONG z vnější strany obložené izolací (skelnou vatou). mezi YTONG a izolaci bych dal parozábranu. Strop této místnosti bude tvořit šikmý podhled s s parozábranou a izolací mezi krokvemi.

Problém bude s parozábranou na prostoru kolem místnosti. Zde bude položena izolace na strop a nebude pochozí, takže směrem ven bude zcela otevřená do podstřešního prostoru, tedy bez záklopu. Do stropu je však ocelovými plochými tyčemi kotvená pozednice a těchto tyčí je po celém obvodu poměrně hodně a zasahují cca 60 cm od okraje. Budu-li pokládat parotěsnou fólii, pak ji bude nutné v místech kotvení proříznout až do poloviny šířka pásu, aby bylo možné ji na strop položit. těch prořezů bude mnoho a tak systémová páska bude asi velmi výraznou položkou v rozpočtu.
Pokud čtu odborná doporučení, pak se bazíruje na důkladném přelepení všech prostupů a prořezů systémovou páskou. Téměř vždy se ale uvádí příklady na skladbě šikmého podhledu (sádrokarton, parozábrana, izolace pod a mezi krokvemi) nebo dřevěného trámového stropu s podvěšeným sádrokartonovým podhledem.

Nikde jsem nezjistil, jaký je difuzní odpor stropu MIAKO a zda je nutné i na něm používat parotěsnou fólii a tuto tak pečlivě přelepovat.
Nyní bydlím v domku z 30. let, kde je v dřevěném podkroví s omítkami na rákosu položena na stropech skelná vata tloušťky 10 cm. Za několik desetiletí jsem nepozoroval žádnou kondenzaci. Přes tak slabou izolaci se asi vše rychle odvětrá. Na popsaném stropu MIAKO však bude asi 30 cm skelné vaty.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

4 odpovědi

Zobrazit všechny reakce
Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.