infrpanely

Autor: Václava Přibilová
Datum: 26.03.2011 19:54
uživatel: 104630

Pánové,děsím se kultury vašeho vystupování. Mám osobně velký zájem o infrapanely do nového domku a rozhodně si je nenechám vymluvit planým plácáním lidí,kteří chtějí kritizovat jen pro kritiku samu.Pokud má člověk opravdový zájem,tak si lidi ,kteří ho mají najde a zjistí si info přímo u spotřebitele. Můj známý si panely koupil ,a to dokonce starší,použité a je s nimi spokojen,mozek se mu nevaří,teplo mají a peněženku jim to nedere. To, co tady předvádíte je plácání o ničem. Prosím vás, nejsem prodejce!!! Zdravím Přibilová

odpovědět na příspěvek

Příspěvky v této diskusi vyjadřují názory čtenářů. Redakce portálu TZB-info nemůže ovlivnit jejich obsah, ale vyhrazuje si právo je odstraňovat.
Chronologický seznam příspěvků
radek dvořák13.02.2012 21:09
Jozef Homola31.03.2011 10:47
John Denver31.03.2011 10:17
Zdeněk Kmín31.03.2011 07:02
jenda dibes30.03.2011 19:22
Jan Sokol30.03.2011 17:59

Datum: 13.02.2012 21:09 odpovědět upozornit redakci
uživatel: 108771
reakce na ...
Dobrý den,
Než jsem si pořídil infratopení (FŠ mark Jemnice), tak jsem si pročítal mnohé diskuze na toto téma a stejně tak jako teď, po pár letech, kdy si je opět pročítám, nevidím tady žádné stížnosti na hlučnost. Možná jsem tedy jediný, který má s tímto problém. Chtěl bych upozornit, že mne více než polovina topných infrapanelů s hliníkovým rámem při topení (respektive při ohřívání či ochlazování) nepříjemně a hlučně praská (lupe v nich) a to natolik, že jsem je alespoň v ložnici z tohoto důvodu reklamoval.. Lupání nás prakticky každou otopnou noc budilo. Po dvou „opravách“ (nic se neopravilo, ztráta času, lupalo v nich pořád stejně) jsem se domluvil s prodejcem na bezplatné výměně hliníkového rámu za dřevěný. Pak už problém ustal. (hraje samozřejmě roli tepelná roztažnost hliníku, která je úplně jinde než dřevo a samotné zpracování výrobce..) Nechci tedy paušalizovat, ale FŠ mark Jemnice infrapanely v hliníkových rámech zjevně bezhlučně dělat neumí. Nezáleží přitom na výkonu, úplně nejvíc mi praská 200W panel. Stejně tak jako nezáleží na uchycení panelů ke stěně či stropu, panely praskali i volně opřené o zeď i jakkoli jinak upevněné (zkoušel jsem všechno..). Pokud tedy zvažujete infrapanely do ložnice, bacha na hliníkové rámy minimálně tohoto výrobce a kupte si raději dřevěné, ušetříte peníze i starosti... Rád bych poradil i s dalšími zkušenostmi s inrapanely, ale bohužel topím doma krbovou vložkou a mám ji tak rád, že infrákama pouze některé místnosti dotápím. Měření spotřeby infráků při vytápení RD jako jediného topidla jsem zatím nezkoušel, to vás musím zklamat. Stavitelům a kutilům Zdar!

Autor: Jan Sokol
Datum: 30.03.2011 17:59 odpovědět upozornit redakci
uživatel: 102855
reakce na ...
Tož to si je tedy pořiďte........ :-)

Autor: jenda dibes
Datum: 30.03.2011 19:22 odpovědět upozornit redakci
uživatel: 100322
reakce na ...
Z logiky věci je to elektricky přímotop:tedy nejdražší topení.To už je rozhodně lepší čerpadlo vzduch vzduch.Tam aspon mate nějaky zisk .Více tepla získate než date do provozu.

Autor: Zdeněk Kmín
Datum: 31.03.2011 07:02 odpovědět upozornit redakci
uživatel: 100245
reakce na ...
Souhlas, taky přímotopy nepodporuji, jediný místo, kde to má trochu víznam je koupelna: můžete temperovat trvale 20°C a když je někdo přítomen a je mu "zima", tak si ho zapne. Odpadá trvale udržování 24°C.

Autor: John Denver
Datum: 31.03.2011 10:17 odpovědět upozornit redakci
uživatel: 100008
reakce na ...
Hmm...nevim tedy, proc cpat drahe a nic moc infrapanely do koupelny...uz DAVNO, snad v dobe pro tuhle generaci kamenne, se vyrabely a do KOUPELEN v panelacich...i jinde...pouzivaly ElektroPraga, nebo spis ETA Hlinsko, koupelnove infrazarice, s prikonem 800W...na koupelny to bohate stacilo...mno, ale nema cenu radit. Zrejme se uz x let nevyrabi, fabrika je jako obvykle rozkradena, takze ...necht si novi zakaznici klidne porizuji drahe a zbytecne vyrobky odkudsi z Ciny, atd. Asi tak...

Autor: Jozef Homola
Datum: 31.03.2011 10:47 odpovědět upozornit redakci
uživatel: 100172
reakce na ...
Včera jsem byl zrovna ve značkové prodejně ETA (Zlín) a byl jsem překvapen velkým sortimentem a hlavně dizajnem nových výrobků. Je faktem, že ta klasický ETA infrazářič se asi nevyrábí ale je hodně podobných a i výkonnějších (viz reklamy na odkaze).

http://www.obchodni-dum.cz/infrazaric-eta-0518-90020-/z45149/

odpovědět na původní příspěvek

Přihlášení/odhlášení odběru příspěvků e-mailem:
váš e-mail:
Toto je nemoderovaná diskuse čtenářů portálu TZB-info. Redakce nenese zodpovědnost za obsah příspěvků a vyhrazuje si právo příspěvky odstraňovat.