Autor: Václava Přibilová Datum: 26.03.2011 19:54 | uživatel: 104630
| Pánové,děsím se kultury vašeho vystupování. Mám osobně velký zájem o infrapanely do nového domku a rozhodně si je nenechám vymluvit planým plácáním lidí,kteří chtějí kritizovat jen pro kritiku samu.Pokud má člověk opravdový zájem,tak si lidi ,kteří ho mají najde a zjistí si info přímo u spotřebitele. Můj známý si panely koupil ,a to dokonce starší,použité a je s nimi spokojen,mozek se mu nevaří,teplo mají a peněženku jim to nedere. To, co tady předvádíte je plácání o ničem. Prosím vás, nejsem prodejce!!! Zdravím Přibilová
odpovědět na příspěvek |
|
Autor: radek dvořák Datum: 13.02.2012 21:09 odpovědět upozornit redakci | uživatel: 108771 reakce na ... | Dobrý den, Než jsem si pořídil infratopení (FŠ mark Jemnice), tak jsem si pročítal mnohé diskuze na toto téma a stejně tak jako teď, po pár letech, kdy si je opět pročítám, nevidím tady žádné stížnosti na hlučnost. Možná jsem tedy jediný, který má s tímto problém. Chtěl bych upozornit, že mne více než polovina topných infrapanelů s hliníkovým rámem při topení (respektive při ohřívání či ochlazování) nepříjemně a hlučně praská (lupe v nich) a to natolik, že jsem je alespoň v ložnici z tohoto důvodu reklamoval.. Lupání nás prakticky každou otopnou noc budilo. Po dvou „opravách“ (nic se neopravilo, ztráta času, lupalo v nich pořád stejně) jsem se domluvil s prodejcem na bezplatné výměně hliníkového rámu za dřevěný. Pak už problém ustal. (hraje samozřejmě roli tepelná roztažnost hliníku, která je úplně jinde než dřevo a samotné zpracování výrobce..) Nechci tedy paušalizovat, ale FŠ mark Jemnice infrapanely v hliníkových rámech zjevně bezhlučně dělat neumí. Nezáleží přitom na výkonu, úplně nejvíc mi praská 200W panel. Stejně tak jako nezáleží na uchycení panelů ke stěně či stropu, panely praskali i volně opřené o zeď i jakkoli jinak upevněné (zkoušel jsem všechno..). Pokud tedy zvažujete infrapanely do ložnice, bacha na hliníkové rámy minimálně tohoto výrobce a kupte si raději dřevěné, ušetříte peníze i starosti... Rád bych poradil i s dalšími zkušenostmi s inrapanely, ale bohužel topím doma krbovou vložkou a mám ji tak rád, že infrákama pouze některé místnosti dotápím. Měření spotřeby infráků při vytápení RD jako jediného topidla jsem zatím nezkoušel, to vás musím zklamat. Stavitelům a kutilům Zdar!
|
|
| |
 | Autor: jenda dibes Datum: 30.03.2011 19:22 odpovědět upozornit redakci | uživatel: 100322 reakce na ... | Z logiky věci je to elektricky přímotop:tedy nejdražší topení.To už je rozhodně lepší čerpadlo vzduch vzduch.Tam aspon mate nějaky zisk .Více tepla získate než date do provozu.
|
|
 | Autor: Zdeněk Kmín Datum: 31.03.2011 07:02 odpovědět upozornit redakci | uživatel: 100245 reakce na ... | Souhlas, taky přímotopy nepodporuji, jediný místo, kde to má trochu víznam je koupelna: můžete temperovat trvale 20°C a když je někdo přítomen a je mu "zima", tak si ho zapne. Odpadá trvale udržování 24°C.
|
|
 | Autor: John Denver Datum: 31.03.2011 10:17 odpovědět upozornit redakci | uživatel: 100008 reakce na ... | Hmm...nevim tedy, proc cpat drahe a nic moc infrapanely do koupelny...uz DAVNO, snad v dobe pro tuhle generaci kamenne, se vyrabely a do KOUPELEN v panelacich...i jinde...pouzivaly ElektroPraga, nebo spis ETA Hlinsko, koupelnove infrazarice, s prikonem 800W...na koupelny to bohate stacilo...mno, ale nema cenu radit. Zrejme se uz x let nevyrabi, fabrika je jako obvykle rozkradena, takze ...necht si novi zakaznici klidne porizuji drahe a zbytecne vyrobky odkudsi z Ciny, atd. Asi tak...
|
|
| |