JAK NA TESAŘÍKA

Autor: Milan Sosík
Datum: 31.03.2011 22:23
uživatel: 101072

Dobrý den,

Zjistil jsem, že se mám krov místy napadený tesaříkem. K likvidaci chci použít Lignofix I profi.
Rád bych trámy napřed obrousil, aby se chemie dostala hlouběji, jen nevím čím a jak postupovat, aby účinek byl co nejefektivnější.
Nemá někdo praxi, zkušenost s postupem při ošetření?

Děkuji

odpovědět na příspěvek

Příspěvky v této diskusi vyjadřují názory čtenářů. Redakce portálu TZB-info nemůže ovlivnit jejich obsah, ale vyhrazuje si právo je odstraňovat.
Chronologický seznam příspěvků
Jiri Cervenec07.11.2011 22:53
Milan Sosík07.11.2011 22:28
Jiri Cervenec07.11.2011 19:04

Datum: 07.11.2011 19:04 odpovědět upozornit redakci
uživatel: 106688
reakce na ...
Fotogalerie:
Dobry den, taky mame napadene tramy tesarikem, chtel bych se zeptat zda jste uz krov osetril a jak? Muzete poslat nejake vase foto? Jak moc mate krov napadeny? Prikladam foto napadeneho a obrouseneho tramu u nas. Dekuji

Autor: Milan Sosík
Datum: 07.11.2011 22:28 odpovědět upozornit redakci
uživatel: 101072
reakce na ...
Fotogalerie:
obrázek č. 1 obrázek č. 2
Dobrý večer,
nakonec jsem se do čištění pustil sám, byla to rasovina, něco jsem osekával sekerou, dosela se mi osvědčil široký nabroušený sekáč upevněný v sekacím příklepovém kladivu. Finále bylo rozbruškou s ocelovým kartáčem.
Na kvalitní postřik jsem si sjednal firmu, použili více koncentrovaný lignofix a provedli i fumigaci(zakouření) utěsněné půdy.
Chce to vzít důkladně a odstranit všechnu napadenou část trámu, některé jsem dost zeslabil, tak jsem to pro zlepšení pevnosti řešil příložkami z obou stran a svorníky.
Ten Váš trám na fotu se mi nejeví příliš očištěný, chtělo by to víc.
Našel jsem nějaké foto.
Pevné nervy, respirátor a brýle nutné!
Zdraví Sosík

Autor: Jiri Cervenec
Datum: 07.11.2011 22:53 odpovědět upozornit redakci
uživatel: 106688
reakce na ...
Pekna prace! Tak to se na to budeme muset vrhnout dukladneji. Ja to bral jen ocel. brusnym kotoucem. Tesar nam doporucil taky to osekat sekyrkou nebo dlatem. A jak jste resil nedostupna mista, treba tram ze strany smerem k prkenemu zaklopu a co treba ulozeni tramu? - to mame obezdene a neni tam moc pristup. Jeste bych rad vedel kolik vas stala firma co vam delala ten postrik a jakym zpusobem to delali. Diky za informace.

odpovědět na původní příspěvek

Přihlášení/odhlášení odběru příspěvků e-mailem:
váš e-mail:
Toto je nemoderovaná diskuse čtenářů portálu TZB-info. Redakce nenese zodpovědnost za obsah příspěvků a vyhrazuje si právo příspěvky odstraňovat.