Vnítřní zateplení |
Autor: Romana Pekařová Datum: 31.03.2011 22:50 | uživatel: 104684
| Mám problém - pokoj severní strana 12 m2, po výměně oken , se celou zimu srážela vlhkost v pokoji , je stále větrán , neustále otevřené dveře. Na zdi severní strany nahoře i dole mokro - plíseň. Pomůže nám od toho vnítřní zateplení ??? dům je 30 let starý, venkovní zateplení v blízké době neplánujem. A jaký druh doporučujete . Díky
odpovědět na příspěvek |
|
| Příspěvky v této diskusi vyjadřují názory čtenářů. Redakce portálu TZB-info nemůže ovlivnit jejich obsah, ale vyhrazuje si právo je odstraňovat. |
| Chronologický seznam příspěvků |
|
| Příspěvky |
Autor: zdeněk svoboda Datum: 23.02.2012 21:23 odpovědět upozornit redakci | uživatel: 108541 reakce na ... | ani jsem nezjistil jestli vůbec topíte a pokud ano, tak to dělejte alespoň tak 14 dnů na teploty min.27 st.C a lehce větrejte a to nejlépe průvanem a také sundejte veškeré serepatičky tj.obrázečky z okolí rohů pro důkladný proplach stěn a počkejte na výsledek. Samotný dům není starý,ale je tam mnoho neznámých,které tajíte.
|
|
Autor: Romana Pekařová Datum: 21.02.2012 13:02 odpovědět upozornit redakci | uživatel: 104684 reakce na ... | ahojte , a děkuji všem za rady, už jsem problém vyřešila. Rada: pohlcovač vlhkosti pod postel - kam špatně proudí vzduch. dále ventilátorový panel pod radiator. - nízká hlučnost a spotřeba 1 w . Na to že dům je vytápěn uhlím z násypky na 60 C , je v pokoji teplo až horko , a plíseň není kontroluji to vlhkoměrem 50-60 % doté doby 70-80% okolní vlhko se snažím odlkonit vetráním - koupelna po sprchování, kuchyn... jinak moc děkuji
|
|
| |
| |
 | Autor: Laďa Jaskva Datum: 27.04.2011 11:25 odpovědět upozornit redakci | uživatel: 100179 reakce na ... | Dobrý den. Revoluční přístup je v totální destrukci starého a v následném totálním chaozu, protože nikdo neví, co bude. Takže revolucím bych se vyhýbal. S pozdravem Laďa
|
|
Autor: Petr Ševčík Datum: 21.04.2011 17:08 odpovědět upozornit redakci | uživatel: 100168 reakce na ... | Asi to nebude ten samý případ jako u vás, ale u nás se vzniku plísní zamezilo: - mírným, nepřetržitým temperováním topení (teplý vzduch pozvolna cirkuluje po místnosti, stačí vlažné radiátory. Existují dokonce přídavné tiché ventilátory, které pomáhají lépe rozhánět vzduch od radiátorů, ale ty my nemáme) - nárazové větrání cca 5x denně po dobu asi 5 minut. Znamená otevřít všechna okna dokořán, aby špatný vzduch a vlhko mohlo uniknout (chtělo by to častěji, ale člověk si nevzpomene a ani na to nemá náladu, nebo čas). - pokud nemáte vzduchotechniku s rekuperací, tak prádlo pokud možno nesušit doma a nebo mít pračku se ždímáním alespoň na 1200 otáček. My i v zimě sušíme prádlo venku a pouze mírně vlhké necháme dosušit na sušáku u radiátoru doma. Místnost, kde sušíme prádlo je vždy zavřená a častěji se větrá. - v koupelně, případně kuchyni, nucený odtah páry mimo dům (ventilátor). Pokud máte "jen" otevřené dveře ve všech místnostech, tak nejde rozhodně o větrání. Naopak, pokud máte v některé místnosti chladnější zeď (např. na severní straně), tak veškeré vlhko se vám sejde právě tam. Bohužel, vlastní zkušenost. V noci, když je největší zima se nesmí zatahovat žaluzie, protože brání přirozené cirkulaci vzduchu (stejně jako těžké závěsy až na zem). Potom se vám na okně bude srážet více vlhkosti a okna mohou až plesnivět. Mám taky ověřeno, že nepomáhá ani vymalovat barvami, které obsahují tzv. proti-plísňové ochrany. Ty možná jen znesnadňují jejich tvorbu, ale rozhodně tomu nezabrání.
|
|
Autor: Romana Pekařová Datum: 06.04.2011 22:51 odpovědět upozornit redakci | uživatel: 104684 reakce na ... | děkuji za vaše reakce, vše zvážíme. Jinak je to pokoj v patře, rod.dům , střecha 3 r. nová/stará ... je to pokoj který má dveře do chodby (ani malá ani velká ) , podlaha dřevotříska a koberec. přemýšleli jsme zateplit strop, kvůli půdě , která není vytápěná. podobný problém mám i ve vedlejšim pokoji též na sev.str. " ložnice" a ta je více větraná a i v noci otevřená dveře, jsou tam pidi plísně. Ale s těmi okny to je síla, já jsem byla jako šašek v zimě ,když jsem každé ráno obcházela všechny okna a stírala vodu. 3-4 bavl.plýny jsem vždy promáčela na 4+balkon. okna. díky za komenty mějte se
|
|
 | Autor: jaroslav Šalý Datum: 08.04.2011 14:20 odpovědět upozornit redakci | uživatel: 100056 reakce na ... | a jaká byla relativní vlhkost? U vás to vypadá na nedostatečné větrání V noci otevřené dveře mohou znamenat že se celkem logicky na nejchladnějším místě (skla) vysráží vzdušná vlhkost.
|
|
 | Autor: Michal Koudela Datum: 11.04.2011 17:47 odpovědět upozornit redakci | uživatel: 104787 reakce na ... | Řešení existuje v podobě vnitřního zateplení hmotou Aero-therm.Nanáší se na zdi a stropy.Zlepšuje tepelnou pohodu a eliminuje plísně,které vznikají,když se vzdušná vlhkost sráží na studených stěnách.Jelikož je to novinka můžete si to nechat vyzkoušet na vaší zdi a pak se rozhodnout.
|
|
Autor: jaroslav Šalý Datum: 01.04.2011 20:22 odpovědět upozornit redakci | uživatel: 100056 reakce na ... | nejdříve prověřte, zda-li v místě růstu plísně není zeď vlhká - dole izolace zemní vlhkost, nahoře zatékání ze žlabu a pod
|
|
Autor: Bohuslav Vintr Datum: 01.04.2011 07:09 odpovědět upozornit redakci | uživatel: 100268 reakce na ... | Pokoj je otevřenými dveřmi odvětrán kam ? Jestli je to např. do kuchyně, tak je zase rychle zavřete. Pořiďte si běžný digitální teploměr s vlhkoměrem bratru za 300 kč a větrejte tak, aby rel. vlhkost při 20°C nepřekročila 60%. Druhá věc je studená stěna. Na vnitřní zateplení pozor ! 1) Z vnitřní strany kce by musela být parozábrana. Zeď pod tepelnou izolací bude ještě studenější a kdyby se k ní dostala vodní pára, byly by ještě mokřejší. 2) Ze stejného důvodu (stěna bude studenější) by byly také více ochlazovány všechny kce přilehlé (boční stěny, příčky, podlaha a strop. Tedy kondenzace by se přesunula jen o kousek dál na tyto plochy.
|
|