kotvení pozednice

Reklama
PL Petr Lankašík @petr.lankasik před 13 roky04.05.2011 20:27:00
kotvení pozednice

dobrý den,
chci se zeptat na problém, který stále nemůžu rozlousknout. Začal jse stavět RD, přízemní dům bez obytného podkroví, nicméně s velkým prostorem na půdě, který by šel v případě nutnosti využít v budoucnu. Stručný popis stavby:
Rozměry domu jsou 9,5 x 15 m, s nosnou příčkou uprostřed, stropy ze stropních trámů 60*250 mm- uloženy na žb věnci, zdivo šířka 400 mm P+D heluz na lepidlo, věnec žb šxv= 230*250 mm s výztuží 4x10 mm, třmínky po 250 mm, výška nadezdívky nad věncem 3 cihly po 25 cm (ve spodní řadě budou stropní trámy)

Nyní řeším kotvení pozednic ke zdivu. Je lepší přichytit a zabetonovat do věnce závitovou tyč a nebo pásovinu? Z hlediska pracnosti je přijatelnější pásovina, z hlediska pevnosti, vhodnosti si nevim rady:-). Dále by mě zajímalo v jakých vzdálenostech od sebe (četl jsem zde na foru 1.5 m), jaké dimenze kulatiny nebo pásoviny?

díky všem, co mi chtějí pomoct, za radu a přeji hezký den.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

17 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.