Zvuková izolace stěny s rozvodem vody do sprchy (levně)

Autor: Martin Vrabec
Datum: 17.05.2011 21:29
uživatel: 105097

Dobrý den,
chtěl bych se zeptat ohledně odhlučnění dětského pokoje od stěny s rozvodem vody do koupelny.Myslím, že jsem někde slyšel o pohlcování zvukových vln pomocí papírových plat od vajíček. Minimálně mají podobný tvar jako molitany, které se prodávají jako akustické izolace...
Chtěl bych se tedy zeptat jestli mé uvažování o oddělení koupelnové stěny od pokoje těmito platy od vajíček (de facto zdarma), eventuelně doplněné o vrstvu molitanu pod tyto plata. O design mi příliš nejde, stěna bude plně zastavěna vestavěnou skříní.
Díky Martin.

odpovědět na příspěvek

Příspěvky v této diskusi vyjadřují názory čtenářů. Redakce portálu TZB-info nemůže ovlivnit jejich obsah, ale vyhrazuje si právo je odstraňovat.
Chronologický seznam příspěvků
melkor unlimited19.05.2011 07:03
Martin Vrabec18.05.2011 22:26
melkor unlimited18.05.2011 21:10

Datum: 18.05.2011 21:10 odpovědět upozornit redakci
uživatel: 100033
reakce na ...
Zkuste si odpovědět na otazky?

1) Budu řešit příčinu nebo následek?

2) Chci to levně. Nejlépe zdarma.

3) Chi to mít funkční.

PS:
Kvalitní řešní je dražší ....
o cenu předchozín nekvalitních.

Autor: Martin Vrabec
Datum: 18.05.2011 22:26 odpovědět upozornit redakci
uživatel: 105097
reakce na ...
Dobrý den,
1) netuším jak bych mohl změnit příčinu nyní v hotovém stavu...?
2) samozřejmě cena je nejdůležitější faktor
3) funkčnost je to co právě hledám.

BTW snažil jsem se pátrat po různých odhlučňovacích stěnách, resp. akustických izolacích, ale všude toho je tolik a v takových cenových rozpětích, že netuším co by se mělo pořídit, abych utlumil hluky z koupelny do pokojíku, kde mi spí dvouleté děcko...:(

Tušíte co je nejlepší v poměru cena/výkon...?

Autor: melkor unlimited
Datum: 19.05.2011 07:03 odpovědět upozornit redakci
uživatel: 100033
reakce na ...
Plata od vajíček a podobně tvarovaný molitan by Vám pomohly snížit úroveň hluku šířeného vzduchem.
Ovšem to co trápí Vašeho potomka jsou vibrace, proti kterým by navržené opatření moc účinné nebylo.

Nejúčinnější je odstranit příčinu - tedy řádně izolovat rovody vody.
Pokud je máte už několik let zazděné a koupelnu obloženou, tak se Vám do toho asi moc chtít nebude.

Vycházejte z toho, že v podstatě celá zeď koupelny přilehlé k tomu pokojíčku funguje jako ozvučnice zesilující hluk vody deroucí se trubkou.
Klasické opatření je předstěna SDK (dvě vrstvy 12.5mm) a mezeru vyplnit vlnou. (např Isover Piano).

odpovědět na původní příspěvek

Přihlášení/odhlášení odběru příspěvků e-mailem:
váš e-mail:
Toto je nemoderovaná diskuse čtenářů portálu TZB-info. Redakce nenese zodpovědnost za obsah příspěvků a vyhrazuje si právo příspěvky odstraňovat.