Platby za vztápění neobývaného bytu

Autor: jana Singer
Datum: 20.05.2011 19:37
uživatel: 105119

Dobrý den,
chtěla bych poprosit o radu, jak je tomu s placením topení bytové jednotky, která spada pod společné bezpodílové vlastnictví. Rodiče na mě přepsali podíl v domě se 24 spluvlastníky. V domě nejsem hlášena a pobývám zde asi 2 týdny v zimě a měsíc v červenci(přechodná situace na několik let). Sdružení spoluvlastníků již po léta tvrdě odmítá instalování termoventilů i měřícího zařízení z důvodu ceny (3000 KC), zároveň 2 spoluvlastníci blokují převedení do osobního vlastnictví. Dům je přetápěn, ve 20stupňových mrazech se ženy procházejí ve sklepě v letních minišatech. z tohoto důvodu jsem opakovaně žádala o snížení mých plateb, jelikož topím na minimum. v loňském roce jsem při návštěvě v lednu vypnula radiatory pro testovaní a v byte bylo ve vsech místnostech 22°C, pouze od stoupaček, kterých není možno se ani dotknout, jak jsou horké. Předloni jsem odmítla platit zvýšení záloh na topení a pokračuji v placení původních záloh právě z důvodu plýtvání tepelnou energií. nyní je mi vyhrožováno soudem, pokud do konce května nezaplatím. můžete mi poradit, jak postupovat, jak se v tomto případě zohledňuje šetření tepelnou energií? samozřejmě nechci topit na úkor ostatních, ale ve většině bytů se topí naplno a pak jsou neustále otevřená okna, i v mrazivých dnech. chápu, že pro některé by znamenalo zavedení měřicího zařízení, že si budou muset platit vlastní spotřebu a nebudou je za ně platit ostatní. Děkuji všechny rady.

odpovědět na příspěvek

Příspěvky v této diskusi vyjadřují názory čtenářů. Redakce portálu TZB-info nemůže ovlivnit jejich obsah, ale vyhrazuje si právo je odstraňovat.
Přihlášení/odhlášení odběru příspěvků e-mailem:
váš e-mail:
Toto je nemoderovaná diskuse čtenářů portálu TZB-info. Redakce nenese zodpovědnost za obsah příspěvků a vyhrazuje si právo příspěvky odstraňovat.