Rehau Geneo (SULKO)

Autor: Pavel Nowak
Datum: 06.06.2011 18:27
uživatel: 104754

SULKO nabízí šestikomorový profil Rehau Geneo s hloubkou 86 mm pod názvem PROFI Line. Je to na bázi materiálu RAU-FIPRO. Prý se s tím dají udělat i hodně velká okna bez výztuže. Máte s tímto profilem od SULKA někdo zkušenost? Jaké největší jednokřídlé otevíravé okno lze udělat? Podle údajů na webu to má být úplný zázrak. Potřebuji jednokřídlá okna š=150, v=190, z jiných profilů to nelze provést.

odpovědět na příspěvek

Příspěvky v této diskusi vyjadřují názory čtenářů. Redakce portálu TZB-info nemůže ovlivnit jejich obsah, ale vyhrazuje si právo je odstraňovat.
Zobrazit všechny příspěvky zobrazuji 1 - 30 z 69   starší >>
Datum: 22.08.2011 17:30 odpovědět upozornit redakci
reakce na ...
Docela jsem se pobavil, když jsem četl všechny polemiky v tomto vláknu, které jsem uvedl v život. Leccos jsem od té doby zjistil a nastudoval... Profil Rehau Geneo určitě patří do skupiny těch momentálně nejlepších profilů. Ale nic víc. Vše ostatní je Barnumská reklama zaměřená na neinformované zákazníky. Do tohoto profilu jsem nakonec nešel. A ohledně firmy SULKO, poté, co jsem s nimi sám jednal a taky si na webu přečetl zkušenosti jiných, od té firmy raději dál!

Děkuji všem diskutujícím! Už mám vyřešeno jinak.

Autor: jarda jarda
Datum: 24.08.2011 00:53 odpovědět upozornit redakci
uživatel: 105814
reakce na ...
Tak se s námi pane podělte, jak jste to vyřešil, pokud to není tajné.

Autor: Pavel Nowak
Datum: 01.01.2012 20:10 odpovědět upozornit redakci
reakce na ...
U mě to nakonec vyhrál německý profil Aluplast ID 8000. Z něho vyrábí firma Slovaktual okna pod obchodním názvem PASIV-HL. Slovaktual (mimochodem od roku 2008 je to švýcarská firma) má perfektně vládnutou technologii vlepování skla. Je to hlavně o přesnosti výroby. Vše jsem viděl na vlastní oči ve výrobě oken v Pravenci na Slovensku. Díky tomu mohou vyrobit a garantovat skutečně velká okenní křídla. Okna mám namontovaná od léta a jsou perfektní.

Autor: jiri bubenik
Datum: 21.02.2012 09:32 odpovědět upozornit redakci
uživatel: 107008
reakce na ...
U nás nakonec vyhrál Rehau Geneo, okna jsou namontovaná od ledna, takže zkušenosti s kvalitou výrobků zatím téměř žádné ( v domě se zatím nebydlí), ale zato zkušenosti s firmou jsou a bohužel vesměs negativní, jak co do kvality montáže, tak co do komunikace. Doufám, že alespoň budou ta okna dveře fingovat jak mají, aby to za tu kalvárii stálo :-)

Autor: Marian Figa
Datum: 19.03.2012 21:14 odpovědět upozornit redakci
uživatel: 101733
reakce na ...
Prosím o zaslání podrobností na mail

Děkuji Marian Figa

Autor: Peter Chovan
Datum: 22.08.2011 15:09 odpovědět upozornit redakci
uživatel: 102966
reakce na ...
Dobry den !

Profil Rehau Geneo vychvaluje vela montaznikov, ale ja by som mal skor taku otazku, od ktoreho vyrobcu je najidealnejsie kovanie na tento profil? Nazory montaznikov sa rozchadzaju. Na GU pisu ze na mensie rozmery este ok., ale na balkonove dvere a velke okenne kridla uz nie. Niektory zas tvrdia ze Roto, Maco su najlepsie na tento profil.
Vas nazor?

S pozdravom Peter.

Autor: Zdeněk Barták
Datum: 22.08.2011 15:36 odpovědět upozornit redakci
uživatel: 104011
reakce na ...
Odpovědět na Vaši otázku se nedá, protože nejdůležitější fakt u kování je na kolik kg jsou stavěné panty, tedy co udrží a druhá věc je aby byly co nejpevnějji spojeny s rámem. Správně by měly být provrtány do výstuže, ale u Genea by měl vše udržet jen plast ve hmotě (u menších oken by neměl nastat problém) u větších je výstuž již potřebná - vidíte, že nejde o druh kování , ale o dané technické parametry výrobce profilů

Autor: Peter Chovan
Datum: 22.08.2011 18:15 odpovědět upozornit redakci
uživatel: 102966
reakce na ...
Dobry den!

Dakujem za Vas nazor! Ked som dobre pochopil ,tak aj GU kovanie je v poriadku, ale kamenom urazu je rozmer okna, alebo dveri.

S pozdravom Peter.

Autor: Bohuslav Čása
Datum: 05.08.2011 21:10 odpovědět upozornit redakci
uživatel: 105645
reakce na ...
Uvažuji pro nový RD o profilu REHAU GENEO ale při poptávání mi bylo sděleno, že veškerá okna GENEO se vyrábí v Polsku z dovezených profilů z Německa. Máte někdo jiné informace? Děkuji

Datum: 06.08.2011 09:29 odpovědět upozornit redakci
reakce na ...
Kdo Vám dokázal sdělit tuto odbornou informaci, podělte se s širokou odborně-laickou skupinou, která navštěvuje tyto stránky.
P.S. Podle nejmenovaného zdroje celá firma Rehau se bude stěhovat do zatopených uhelných dolů v centrální Číně

Autor: martin rutka
Datum: 07.08.2011 19:57 odpovědět upozornit redakci
uživatel: 103864
reakce na ...
Dobrý den,
REHAU GENEO se zcela jistě vyrábí i v POLSKU , ale tak jistě i v České republice. Pokud se najde v jakémkoliv odvětví výrobek který svými vlastnostmi " vyčnívá " z řady , tak se vždy najde " někdo" kdo se snaží tento výrobek pošpinit , zneprůhlednit dodavatele, atd ... antireklama je všudepřítomná
Rutka Martin

Datum: 10.08.2011 23:05 odpovědět upozornit redakci
reakce na ...
Pro upřesnění - dle tvrzení bavorského šéfa prodeje, bo jsem sa nebál mu zavolať, Geneo sa vyrábí v Německu a v Polsku jen 70 mm profil známý pod značkami Econo či Euro.

Autor: Dalis Dobrota
Datum: 06.03.2012 04:20 odpovědět upozornit redakci
uživatel: 106503
reakce na ...
Fotogalerie:
obrázek č. 1 obrázek č. 2 obrázek č. 3 obrázek č. 4 obrázek č. 5 obrázek č. 6 obrázek č. 7 obrázek č. 8 obrázek č. 9
Původně jsem chtěl Geneo také, ale začali si výmýšlet že skla od AGC nejdou, plochý práh nejde a výklopné dveře nejdou, že by byly moc těžké, zednické práce drahé, tak jsem zvolil okna od Internorm. www.internorm.cz/Plastova_okna_Internorm_687.html

Okna mi vyrobili v Rakousku, firma Jurczek je přivezla a velmi poctivě mi je namontovala. www.okna-jurczek.cz/dimension.html Jsem z oken Internorm úplně nadšen. Já, jakožto strašný perfekcionista jsem na nich nenašel chybu, pokud nepočítám drobný kaz na žaluziích, který mi přijeli ochotně vyměnit.

Okno Dimension+ se ztenčeným rámem je naprostý unikát, v celém kraji to mám zatím jen já. Oproti Geneo jsou všechna skla o 6 cm širší a o 6 cm vyšší. Ještě jsem na tom vydělal neboť mi podle realitní makléřky stoupla cena nemovitosti o 100.000 Kč. To je mnoho násobně víc, než byl příplatek za lepší okna. Záruka 10 let. Raduji se, že jsem se na Geneo nedal přemluvit. Další info na odkazu http://forum.tzb-info.cz/119994-stihle-okenni-profily

Datum: 06.03.2012 23:48 odpovědět upozornit redakci
reakce na ...
Fotogalerie:
obrázek č. 1 obrázek č. 2 obrázek č. 3
Přidávám pro porovnání fotku stejně velkého okna od Rehau Geneo. I na obrázcích jsou okna stejně velká. Čtvrtinu okenního otvoru jim zabírá rám. Při pošmourném počasí musejí svítit. Nezdají se vám ta okna neohrabaná? Mně to připomíná tramvaj "bednu", co jezdila po válce ze Svinova do Kyjovic. Ta měla taky 3 úzká okna v předu a vzadu. Co si o štíhlých rámech myslíte vy? Skoro se neliší od původních starých oken.

Autor: Marian Lent
Datum: 16.03.2012 15:21 odpovědět upozornit redakci
uživatel: 109234
reakce na ...
jistě jste si povšimli, že vlevo je okno dvoukřídlé, vpravo potom fixní, tedy " s úzkým rámem"-??

Datum: 16.03.2012 19:22 odpovědět upozornit redakci
reakce na ...
Správně. Ztenčený rám od Internormu se vyznačuje tím, že i pevný rám má pohledovou šířku jen 5 cm, ne 7 jako jiné okna. Hlavně u dveří se projevil rozdíl. Žádný jiný výrobce mi nechtěl dveře udělat. Buď bylo křídlo moc těžké a nemohlo by být výklopné (s ventilačkou), nebo chtěli použít zesílený rám 15 cm místo 12 cm (Internorm má 8,7 cm), nebo nechtěli udělat nízký práh balkónových dveří, který vyčnívá pouhé 2,5 cm nad venkovní i vnitřní parapet, takže se nemusí překračovat a lze na něj stoupnout.

Z Genea by šly dveře udělat jen za podminky, že by rám dveří byl vyztužen ocelovou výztuží, čímž by Geneo ztratilo veškerou svou vyjímečnost a zůstala by jen nadsazená cena. To jsem samozřejmě odmítl. Proto jsem psal, že takového nízkého Uf nedosahuje žádný jiný rám. Dveřní křídlo Dimension+, Internorm neobsahuje ocelovou výztuž, Rám je lepený ke sklu. Nesesedá, drží.

Datum: 19.03.2012 21:10 odpovědět upozornit redakci
reakce na ...
Vážený pane,
ztenčený pětikomorový rám od Internormu má pohledovou výšku 68 mm. Zesílený rám 15 cm místo 12 cm je pravděpodobně pohledová výška sestavy rám + křídlo.
U Internormu je rám vždy vyztužen ocelovou výztuží a křídla od určitého rozměru taktéž, ani vlepené sklo nezachrání nutný moment setrvačnosti křídlových profilů.

Podle obrázku se jedná o celkem běžnou balkonovou sestavu, která je v Geneu bez problémů vyrobitelná bez výztuží v rámu i v křídle a s plnou funkcí.

S pozdravem Marian Figa

Datum: 19.03.2012 23:32 odpovědět upozornit redakci
reakce na ...
Fotogalerie:
obrázek č. 1 obrázek č. 2
Úplně běžná velikost oken to není. Mají šířku 2,60 m. Jednal jsem s 2 dodaveteli Genea, ale nutnost ocelové výstuže (u balkónových dveří) mě tak dopálila, že jsem se vrátil k Internorm. Dodavatel Schücko zase řekl, že balkónové dveře by musely být se zesíleným křídlem o pohledové šířce rámu 15 cm.

Abyste si nepletl šíři rámu a křídla, přikládám obrázek sníženého profilu s Uf = 1,0 W/m2K. Po měsíční zkušenosti s okny Internorm si chválím hlavně skryté titanové panty se zárukou 10 let, které chrání okno před zabouchnutím větrem. I u ventilace drží v poloze, jakou šířku štěrbiny chcete, tak to zůstane při běžném větru. Velmi spokojen jsem i se skly od Japonské sklárny AGC Fenestra Zlín. Dvojsklo složené z Energy NT a Planibel Clearvision má determální vlastnosti a propustnost světla 75% ! a celkové sluneční energie jen 45%, takže se místnost nepřehřívá. Sousedi už v březnu musejí otvírat okna, aby se neuvařili.
www.yourglass.com/agc-glass-europe/gb/cz/low-emissivity_glazing/planibel_low-e/brandbrochures/planibel_low-e_2009_cz.pdf

Datum: 20.03.2012 11:29 odpovědět upozornit redakci
reakce na ...
Děkuji za info, nějak jsem nepochopil jak to ve svém příspěvku myslíte. Jaké je Uf sníženého rámu? a jak vychází lineární součinitel prostupu tepla v osazeném stavu?

Ohledně zasklení je vždy nutné vědět co od něj očekáváte, v okamžiku, pro mne je třeba lepší volba TRIClearvision s propustností světla okolo 90% a SF(g) 60% a více právě kvůli jejich energetickým ziskům, které jsou poměrně vysoké i při Ug okolo 0,7. Slunce , které nepotřebuji (léto..) pak odcloním venkovní žaluzií nebo slunolamem.

Opakuji však , důležití je vědět co potřebuji a co chci.

Datum: 20.03.2012 12:20 odpovědět upozornit redakci
reakce na ...
Vy jste velký mystifikátor. V materiálu, který jsem přiložil v příspěvku nad tímto je jasně uvedeno, že Planibel tri propouští 72% světla a 60% záření celkem (SF/g) a použitím čirých skel (Tri na Planibelu Clearvision) se hodnoty zvýší na 74% a 63%. Hodnota tepelné izolace UG zůstává stejná 0,7. Samozřejmě, že energii, kterou si nepřejete, můžete odstínit žaluziemi, jenže tím odstíníte i světlo.

Právě nyní, když byly v březnu teploty nad 20°C jsem se mohl přesvědčit jak je skvělé mít SF/g jen 45%. Dostatek světla 75%, výhled zachovaný a žár odfiltrovaný pomocí dvojskla. Sousedi vedle mě už museli otevřít dokořán, aby se neuškvařili, protože v paneláku si nemohou dát venkovní žaluzie kvůli jednotnému vzhledu. Nemůžete přece zaměňovat skla pro novostavbu s většími okny orientovanými jižně a běžný byt, kde je velikost okna daná.

Datum: 20.03.2012 17:17 odpovědět upozornit redakci
reakce na ...
Pouhý překlep, mystifikace vypadá jinak, např. dvojskla o síle 12mm s Ug 0,11. prostupem světla 82% a SF 72, i když i to už bude celkem brzy realitou :).

K poslednímu odstavci - i panelové a bytové domy se dají dělat jinak než je obvyklé. Příklady z Dánska, Německa a Francie tady jsou již několik let. Sluneční clona nemusí být vždy žaluzie nebo slunolam a dá se integrovat do nadpraží okna celkem nenápadně.

Autor: Jana Šugarová
Datum: 14.08.2011 14:03 odpovědět upozornit redakci
uživatel: 105781
reakce na ...
Profil Rehau Geneo má i výrobu zde v České republice.
Vyrábí jej společnost Ervidia,která je na severu Čech v Chrastavě. Adresa je Chrastava 46131,Luční 294. Telefon 775568720 a 722765177.
Musím uznat,že Geneo je naprostá jednička mezi profily,proto se zahájila výroba i zde v Čechách.

Autor: Jozef Homola
Datum: 14.08.2011 17:17 odpovědět upozornit redakci
uživatel: 100172
reakce na ...
http://www.rehau.com.sg/files/00018954.jpg

Tak jsem si to prohlédl a musím uznat, že reklamu mají vymakanou a co je podivné tak hlavně v některých státech (na východ). To že se vynechá ocelový profil určitě tepelné vlastnosti vylepší ale tuhost ne. Pevnost to ano ale tuhost není pevnost a hlavně v krutu. Ten odkaz jsem umístil proto abych upozornil pozorné techniky, že jim tam pravděpodobně v řezu něco chybí a to ty výstužné "špagáty" v těch malých komůrkách, protože jak jsem se dočetl je to plast "reinforced", tedy předepnutý - vyztužený.

Datum: 14.08.2011 19:24 odpovědět upozornit redakci
reakce na ...
Paní Šugárová,

firma Ervidia možná, opravdu možná vyrábí okna z profilu REHAU, což na svých stránkách jaksi nerozvedla ani certifikací a ani není v autorizovaných výrobcích na stránkách REHAU.cz, ale a to je podstatné nevyrábí profily (a to je oč tu běží - slovy klasika)

Datum: 14.08.2011 23:39 odpovědět upozornit redakci
reakce na ...
Ano,to s Vámi naprosto souhlasím.Společnost Ervidia není výrobcem profilů Rehau,nicméně je výrobcem oken pouze z profilů Rehau a zaměřuje se speciálně na výrobu oken z profilů Rehau Geneo.
Samozřejmě,pokud zákazník si přeje jiný druh oken ze skupiny Rehau,tak i tato varianta mu je k dispozici. Ale Geneo především!
Jinak děkuji za Vaše upozornění ohledně certifikátů.

Datum: 15.08.2011 18:00 odpovědět upozornit redakci
reakce na ...
Jen malé zdůraznění jejich výroby - odkud berou profily, když nepatří ke klientům REHAU.cz.
Nechci nikomu křivdit, ale je rozhodně v rámci fair play napsat na web - jsme zástupci xxxx firmy. okna máme z Polska, Ukrajiny, Rakouska nebo Číny než blábolit něco o výrobcích, profilech z Německa atd.

Datum: 17.08.2011 17:57 odpovědět upozornit redakci
reakce na ...
Dobrý den, pane Barták, rád bych reagoval na váš příspěvek ohledně licence naší firmy Ervidia s.r.o. u dodavatele profilů REHAU. Nevím kde jste hledal tyto informace, ale nejsme jediná firma, která má licenci od firmy REHAU, nic méně mezi licencované firmy patříme. Pokud jste nenašel odkaz tak Vám ho rád zašlu http://www.rehau.cz/files/Licencni_zpracovatele_okennich_profilu_CZ.pdf .
Musím zdůraznit, že nejsme odpravdu výrobci profilů, ale z profilů REHAU vyrábíme otvorové výplně a dveře. Samozřejmostí je výroba z profilů GENEO na kterou máme certifikaci. Pokud je mi známo tak firma REHAU nedělá nic z Polského profilu. Výrobní halu mají v Polsku to je pravda, ale nedělají nic z reciklátu, ale pouze z čistého PVC. GENEO se vyrábí z čistého PVC s přídavkem skelného vlákna (i pro formule) a tudíž nemohu souhlasit s tím co tvrdíte. Pokud znáte složení profilů tak určitě mi nebudete tvrdit, že to je reciklát. Setkal jsem se několikrát s otvorovými výplněmi z Polska a vím, že zákazník je hodně nešťastný. Vše je ošizené a postupem času nefunkční. Pokud budete mít zájem, rád Vám sdělím nebo zašlu bližší informace k profilu GENEO, aby nedošlo k omylu. Do profilu GENEO se dodávají termomoduly i nerezová armatura. Velkou výhodou profilu je, že není nutné do určitého rozměru profil vyplňovat armaturou. Profil GENEO se používá jak do pasivních domů tak do nízkoenergetických. Velké využití GENEA je i ve velmi studených zemích, protože se dodává pouze s 3sklem plněným kryptonem či argonem.
Pro bližší informace mne můžete kontaktovat na již zmíněném telefonním čísle či emailu. 722 765 177
Děkuji Radek Poplužník

Datum: 17.08.2011 19:37 odpovědět upozornit redakci
reakce na ...
Vážený pane Poplužník,

jsem rád, že nepatříte k dalším asi k 3780 firmám prodávající polská okna velmi, ale velmi rozdílných kvalit.
Jen drobná polemika - Rehau vyrábí v Polsku Euro či Econo (70 mm). A ještě drobná poznámka i Rehau je členem skupiny Rewindo, která pracuje i s recykláty (ostatně jako převážná část hlavnách hráčů na trhu s okenními profily)

Autor: Jozef Homola
Datum: 17.08.2011 21:29 odpovědět upozornit redakci
uživatel: 100172
reakce na ...
Chtěl jsem se dovědět něco o materiálu třetího tisíciletí (letadla, formule 1 a pod) a patentovaného "RAU-FIPRO" a nějak ten "západ" mlčí a patentová literatura také, zato "Východ" (Rusko, Ukrajina) a od Rumunska po Lithuanii se to hlásí. Nevím co si mám o věrohodnosti myslet. Jak je možné, že tento nový materiál není uveden v obsáhlém prospektu pro Velkou Británii. Zajímavé tvrzení se objevilo pouze v ruštině.
http://www.energokomplex.cz/profily-oken-rehau-geneo
http://www.rehau.co.uk/files/REHAU_Specifier_Guide_700781_UK.pdf
http://www.fabokon.ru/windows_page.php?id=7&subPartId=0&ad250id=96

Autor: Eva Fischlova
Datum: 17.08.2011 21:44 odpovědět upozornit redakci
uživatel: 100082
reakce na ...
Tak toto je argumentace !!! mate u me 1*.

zobrazuji 1 - 30 z 69   starší >>
odpovědět na původní příspěvek

Přihlášení/odhlášení odběru příspěvků e-mailem:
váš e-mail:
Toto je nemoderovaná diskuse čtenářů portálu TZB-info. Redakce nenese zodpovědnost za obsah příspěvků a vyhrazuje si právo příspěvky odstraňovat.