Autor: Dalibor Krhovský Datum: 06.06.2011 22:47 | uživatel: 105240
| Můj problém spočívá ve velkém nárůstu spotřeby tepla.Odchylka od základní jednotky je 122%.Ve vyhlášce č.372/2001 Sb,par.4,je uvedeno,že v tomto případě musí dojít k přeúčtování.Od zateplení domu platíme čím dál víc.Např. pokoj nad vstupem do domu měl v roce polohový koeficient 1,00,a dnes 1,68.Mám právo a možnost se dozvědět čísla koeficientů jednotlivých bytů,jsme bytové družstvo. Nikdy jsem se o to nezajímal,ale ,jelikož na mě připadá 10% spotřební složky,chci v tom mít přehled.Poraďte. S pozdravem Krhovský Dalibor
odpovědět na příspěvek |
|
Autor: Petr Vrána Datum: 12.03.2012 16:56 odpovědět upozornit redakci | uživatel: 109180 reakce na ... | Dobrý den, chtěl jsem se zeptat, zda nevíte jaká je úměrači vztah mezi GJ a jednotkami IRTN. V roce 2008 činila spotřeba cca. 640 GJ a bylo naměřeno 842 jednotek IRTN, v roce 2010 činila spotřeba cca. 900Gj a bylo naměřeno 824 jednotek IRTN. Předem děkuji za vysvětlení. Petr Vrána
|
|
 | Autor: Pavel Zakus Datum: 13.03.2012 10:41 odpovědět upozornit redakci | uživatel: 100740 reakce na ... | Žádná úměra neexistuje. Měřidla IRTN zaznamenávají ohřátí tělesa v čase a nejsou to žádné fyzikální jednotky.
|
|
 | Autor: Laďa Jaskva Datum: 13.03.2012 11:18 odpovědět upozornit redakci | uživatel: 100179 reakce na ... | Dobrý den. IRTN = individuální rozdělovač topných nákladů. Na odkaze je všechno, co potřebujete zjistit : http://www.irtn.cz/pristroje-rozdelovace.html Ještě odpověď na Vaši otázku : V jakých jednotkách měř í I-RTN - indikátory neměří exaktně tepelnou energii, ale pouze ji indikují = proto indikátory - z výše uvedeného vyplývá, že neměří žádné fyzikální jednotky, ale indikované "dílky" - tyto dílky se dále musí přepočítat výkonem radiátoru a dalšími korekčními součiniteli - potom spolehlivě stanoví podíl uvedeného radiátoru z celkových nákladů na otop S pozdravem Laďa
|
|
 | Autor: Petr Vrána Datum: 13.03.2012 14:59 odpovědět upozornit redakci | uživatel: 109180 reakce na ... | Dobrý den, děkuji za vysvětlení. Problém je, že podružná měřidla, ze který jsou prováděny odečty udávají jednotky GJ, ale firma, která provádí rozúčtování je bere jako jednotky IRTN. Je to tak správně?
|
|
 | Autor: Laďa Jaskva Datum: 13.03.2012 18:33 odpovědět upozornit redakci | uživatel: 100179 reakce na ... | Dobrý den. Já jsem Vám napsal, že ten měřák změří nejaké teploty a časy a z toho vypadne nějaká hodnota v jednotkách IRTN. Pro přepočet na množství změřeného tepla je potřeba vědět nějaký přepočtový koeficient, který je charakteristický pro určitou velikost a typ radiátoru. Protože ten měřák umí změřit pouze teplotu a čas. Čili stejné jednotky IRTN naměří na malém i na velkém radiátoru a proto se teplo musí přepočítat. Takže jestli někdo bere pouze IRTN = GJ ,tak je to špatně a těžce znevýhodňuje majitele malých radiátorů. Ale v tom odkazu to je vysvětlováno. Já se tím vůbec nezabývám, takže k tomu nic víc už neumím sdělit. S pozdravem Laďa
|
|