Autor: David Tenkrat Datum: 12.06.2011 11:45 | uživatel: 105277
| Dobrý den. Rád bych Vás poprosil o radu. Já se krapet nemohu rozhodnout. Věc se má takhle… Pořídil jsem si starý byt 3+1,cihlová zástavba, poslední patro, placatá střecha(měla by v brzké době být rekonstruována).I tak si řikám,že bych dal na strop sádrokarton a zateplil strop…teda jestli to má smysl…předpokládám,že střecha bude zateplena. Jinak ze severu mam sousedy, z jihu chodbu, západ je zateplen, akorát východ ne… . Nevím co nájemníky k tomu vedlo V bytě jsou ještě staré Wawky. Nejdříve jsem byl rozhodnutý , že pořídím kombinovaný plyn.kotel a radiátory. Akorát jsem zjistil, že komíny jsou jenom u obývacího pokoje, takže by to musel být ten turbo kotel a odkouřen přes zeď .Dále jsem zjistil ,že ten byt má již nainstalovány dvoje hodiny na tzv.noční proud.A tak mě napadlo, že bych pořídil el.kotel…nemusel bych žádat o stavební povolení, každý rok komeník, kontrola kotle plynařem, nižší pořizovací náklady a v neposlední řadě i levnější el.proud pro ostatní el.spotřebiče. Dále počítám s pořízením malých litinových kamínek do obýváku (na efekt, popřípadě lehce přitopit mimo sezonu). Ocenim i doporučení na odborníka z okolí Kladna. Děkuji.
odpovědět na příspěvek |
|
Autor: Ottó Gilányi Datum: 16.08.2011 06:13 odpovědět upozornit redakci | uživatel: 105788 reakce na ... | promiň za nepřesné číslá játo počítal zhrubam před rokem, ale když jsi to sám prerátal na vlastní poměry, výsledek ti vyšel stejný, takže princíp výpočtu sedí což je to nejdůležitejší.
|
|
Autor: Ottó Gilányi Datum: 15.08.2011 14:51 odpovědět upozornit redakci | uživatel: 105788 reakce na ... | já sem to kdysi počítal že elektrina vyckází na 5kč na KWh a plyn vychází na nejakýyh 3,5Kč na KWH to mi vyšlo tak že jsem si prepočítal jednotkovú cenu z Kč/m3 na kč/kwh dle kalorických tabulek plynu takže elektrika je drahá ale ani plyn není zadarmo proto každému odporúčám rozumně zateplovat a zabudovat sluneční zdroje tepla a elektriny.
|
|
 | Autor: Mir Pol Datum: 15.08.2011 17:47 odpovědět upozornit redakci | uživatel: 100591 reakce na ... | To jsou teda zvlastni pocty. Pokud vim, tak v primotopne sazbe stoji kW 2.40 a v plynu kW stoji kolem 1,20. Nechapu, kde jste prisel k tem cislum.
|
|
| |
Autor: Josef Musil Datum: 20.07.2011 12:56 odpovědět upozornit redakci | uživatel: 100821 reakce na ... | Elektrický kotel Vám provozně vyjde rozhodně dráž. Navíc s výhledem výrazného navyšování cen elektřiny to bude ještě dražší. Mimo to platí, že nejlevnější energie je ta, kterou nespotřebujete. Ve Vašem případě bych nejdříve zateplil strop i přesto, že Vám střechu neěkdy budou zateplovat. Stropem Vám bude do střechy utíkat nejvíce tepla. Mám takto zateplený strop v prodejně a funguje to již 19 let. Na strop jsem nalepil 15 cm izolace a uzavžel ji paronepropustným nátěrem (stěrkou). Pak jsen povrch natřel barvou Biora Balance. Povch je jako normální malba. Střecha je zde obyčejný nosný armovaný beton Tl. 15 cm a z vrchu izolace proti vodě (modifikovaná lepenka). Funguje to bezvadně bez prolémů dodnes. Pro Váš byt bych si nechal zpočítat přesně tepelné ztráty bytu a z toho bych vycházel s návrhem topného systému. Plyn Vás vyjde provozně levněji než elektřina. Investičně vychází levněji elektřina. Investice do plynu se Vám ale v nákladech brzy vrátí. U plynu, pokud je možné instalovat podlahové topení nebo tzv. nízkoteplotní radiátory (topná voda cca 45 až 50°C) můžete použít kondenzační kotel a tam je problém s odtahem spalin mnohem jednodušší než u kotle klasického. Spaliny maji velice nízkou teplotu a komín resp. odvod spalin je zde ze speciálního plastu o malém průměru. Kotel se napojí na odpad do kanalizace na odvod kondenzátu. Doporučuji obrátit se na dobrého projektanta či firmu a podívat se na nějaké realizace takového systému.
|
|
| |
 | Autor: Ondřej Jursa Datum: 11.08.2011 12:24 odpovědět upozornit redakci | uživatel: 105756 reakce na ... | jen bych dodal, pri bytu v hornich patrech je lepsi zapomenout na komin a poridit automaticky kotel typu "C" cili turbo, nebudete muset vyvlozkovat komin a tedy mit kazdorocne kontrolu od kominika, jen jednou rocne servis. technika na kotel
|
|