Přivedeni IS na pozemek

Autor: Martin Klimeš
Datum: 27.07.2011 07:10
uživatel: 105630

Dobrý den
Budu stavět RD a jsem ve fázi vyřizování jelikož nemám na svém pozemku IS musím je přivézt z druhé strany přes silnici. Povedou protlakem pod silnicí a pak výkop asi 20m. Protlak mám povolený od ŘSD včetně věcného břemene. Chtěl jsem se zeptat jestli si mužu ty sítě vykopat a přivézt na svuj pozemek už ted i když nemám ještě stavební povolení na RD nebo musím čekat až mi stavební úřad povolení vydá? Dalo by se potom tedy říct že když to vykopu ted, kopu to jakoby na černo??

Za odpověd děkuji

odpovědět na příspěvek

Příspěvky v této diskusi vyjadřují názory čtenářů. Redakce portálu TZB-info nemůže ovlivnit jejich obsah, ale vyhrazuje si právo je odstraňovat.
Chronologický seznam příspěvků
Laďa Jaskva27.07.2011 15:23
Martin Klimeš27.07.2011 12:34
Laďa Jaskva27.07.2011 07:51

Datum: 27.07.2011 12:34 odpovědět upozornit redakci
uživatel: 105630
reakce na ...
a co si myslíte o tomhle. Dle zákona 183/2006 §103 nevyžadují vodovodní, kanalizační a energetické přípojky do délky 50m stavební povolení ani ohlášení. Na stavebním úřadě nás má nastarosti nejhorší ženská co tam pracuje potřebuje vše do puntíku přesně... tak mám trochu obavu že když tam pujdu se zeptat tak bude tušit že něco takového chci dělat ještě než bude to stavební povolení od projektanta máme takový situační nákres kudy budou sítě vedeny to je nejspíš ten plánek co myslíte.... ale rozhodl jsem se že nebudu čekat dál už tak tohle vyřizuji přes rok udělám protlak nachystám sítě všechno zahážu a až tam přijede paní kuli uzemnímu rozhodnutí tak už to nebude poznat že se tam něco dělo...

Autor: Laďa Jaskva
Datum: 27.07.2011 15:23 odpovědět upozornit redakci
uživatel: 100179
reakce na ...
Dobrý den. Tak o tom si myslím, že nastala změna a že to nevyžaduje stavební povolení. Tudíž musíte si to vyjednat s majiteli pozemků a na stavební úřad, včetně té pedantské úřednice se můžete usmívat. Zde bych si akorát pohlídal, aby stejně, jako máte věcné břemeno na protlak, jste měl aspoň souhlasy případných majitelů pozemků, přez které půjdete. Pokud je to hned vedle cesty Vaše, tak bych zítra kopal. Aspoň tak mě to podle stavebního zákona § 103 vychází.
S pozdravem Laďa

Autor: Laďa Jaskva
Datum: 27.07.2011 07:51 odpovědět upozornit redakci
uživatel: 100179
reakce na ...
Dobrý den. Já si myslím, že ty IS nemají abslutně nic společného se stavebním povolením na Váš dům. Jedině v případě, že by to všechno, včetně protlaku bylo součástí projektové dokumentace na stavbu domu. Zde bych řekl, že na ty IS musíte mít samostatný projekt, nebo aspoň jednoduchý plánek, který Vám musí někdo posvětit. Nedovedu si představit, kdo by nesl odpovědnost, když se náhodou něco stane. Já jsem před 22 roky musel mít jednoduchý plán na připojení elektriky z prisky, která byla před domem. Na Vašem místě bych si to zjistil na stavebním úřadě.
S pozdravem Laďa

odpovědět na původní příspěvek

Přihlášení/odhlášení odběru příspěvků e-mailem:
váš e-mail:
Toto je nemoderovaná diskuse čtenářů portálu TZB-info. Redakce nenese zodpovědnost za obsah příspěvků a vyhrazuje si právo příspěvky odstraňovat.