izolace podlahy |
Autor: miloslav marek Datum: 30.07.2011 09:24 | uživatel: 100261
| Zdravim, rád bych se zeptal a poprosil o radu, ve svém rodinném domku řeším podlahy a rád bych si nechal poradit jak zateplit podlahu pod podlahove topení, které bude následně vylito anhydritem. Výšku zateplení podlahy budu dávat 19cm a rád bych se zeptal jaký typ EPS je vhodný na tuto tloušťku zateplení? Chtěl jsem dávat EPS 100Z, ale to mi bylo rozmluveno. Chci se zeptat zda je dobré dát EPS ve více vrstvách a jaký typ EPS by to měl být? Předem moc děkuji za rady a pokud budete vědět i o nějakých slušných cenách budu rád když mi poradíte kde nakupovat.
odpovědět na příspěvek |
|
| Příspěvky v této diskusi vyjadřují názory čtenářů. Redakce portálu TZB-info nemůže ovlivnit jejich obsah, ale vyhrazuje si právo je odstraňovat. |
|
| Příspěvky |
Autor: Martin Štěpánek Datum: 20.12.2011 20:35 odpovědět upozornit redakci | uživatel: 108003 reakce na ... | Reagoval jsem na pisálky chabých názorů a špatných rad. To že se mezi ně počítáte je Váš problém. O vaše přesvědčení mě rozhodně nejde, to je to poslední...
|
|
Autor: Martin Štěpánek Datum: 20.12.2011 19:07 odpovědět upozornit redakci | uživatel: 108003 reakce na ... | Vážení. Ičo jsem opravil. Toho kdo mne nazval podvodníkem za to že se stala chybička a místo 7 tak vlítla 5 považuji za hlupáka... Toho kdo tu napsal že EPS 150S dáváme jen proto aby nepraskala naše slabá anhydritová deska snad ani nemohu považovat za hlupáka, protože tohle snad nemůže napsat ani hlupák. Pokud nerozumíte tomu čem píšete, prosím nepište. Pokud má někdo zájem a chce se na něco zeptat, rád odpovím, dotazník je na webu. Ale nevidím důvod proč tu píšete o tom co je na webu tak jak píšete. Vy snad máte někdo ty zkušenosti? a nebo tu čerpáte jen s technických listů? a co se týče češtiny.. člověk to píše po nocích, protože přes den maká, pánové.. pokud víte co to je. a to je mu upřímně nějaké to i/y a další blbosti českého pravopisu někde. Pokud to nechcete číst, tak to nečtěte, ale proč si tu do huby berete moje zkušenosti, které nikdo z Vás nemá, to opravdu nechápu. Tak hezké vánoce...
|
|
 | Autor: Pavel Kříž Datum: 20.12.2011 19:46 odpovědět upozornit redakci | uživatel: 100055 reakce na ... | Dobrý den pane Štěpánku, nikdo nemá zkušenosti, jen Vy. Protože jste jediný na celém světě, kdo dělá anhydrit a podlahy.... Také pravděpodobně jako jediný přes den pracujete. To my ostatní si vůbec nedovedeme představit... Víte s těmi i/y je to tak, že pokud někdo není ochoten se naučit a používat svůj rodný jazyk v rozsahu základní školy, jak mám věřit, že je ochoten naučit se a správně provádět řemeslo.
|
|
Autor: Petr Nes Datum: 07.08.2011 11:14 odpovědět upozornit redakci | uživatel: 105203 reakce na ... | Mám v podlaze 25 cm eps 100Z , tři vrstvy a anhydrit 4,5 cm. Nikde žádný problém není, kdyby to sedalo poznal bych to na soklíkách u dlažby.
|
|
Autor: petr kocina Datum: 01.08.2011 08:25 odpovědět upozornit redakci | uživatel: 105454 reakce na ... | mam v podlaze 15cm EPS 100Z + cca 7cm beton. jediny problem je ve vyklenku v koupelne,kde je umistena pracka na 7,5kg pradla.neuvedomil jsem si,ze je pracka s vodou dost tezka a pri zdimani se chova jako vybracni valec. ve vyklenku se podlaha utrhla,jinak neni nikde po 3 letech problem.
|
|
Autor: Laďa Jaskva Datum: 30.07.2011 12:45 odpovědět upozornit redakci | uživatel: 100179 reakce na ... | Dobrý den. Jaký dát do podlahy EPS ? Já bych doporučil se řídit tabulkou, která je stejná pro všechny výrobce. Do podlahy pod podlahové topení stačí s rezervou EPS 100Z. Jestli Vám to někdo rozmluvil, tak Vám to i nějak zdůvodnil. Někdo dává EPS 150 S a najdou se i tací, kteří tam dají nejaký XPS. Ale podle mě, všechno, kromě EPS 100 Z, musí mít nějaký speciální požadavek na použití. S pozdravem Laďa
|
|
 | Autor: miloslav marek Datum: 30.07.2011 13:19 odpovědět upozornit redakci | uživatel: 100261 reakce na ... | Ano odůvoďnění je:-) pry se EPS Z 100 používá běžně, jelikož já budu dávat EPS tloušťky 190mm tak prý pod anhydrit není mov hodný kvůli jeho výšce a stlačitelnosti. Prosím Vás dá se někde sehnat na internetu ta tabulka s použím materiálů? děkuji
|
|
| |
 | Autor: Drahoš Janíček Datum: 31.07.2011 21:26 odpovědět upozornit redakci | uživatel: 104155 reakce na ... | Můj projektant podlahovky mi řekl zhruba totéž, zatím mám ale na konečné rozhodnutí čas. Pokud budete mít nějaké odborné stanovisko, nebo se na základě rad zde přispívajících odborníků nějak rozhodnete, dejte sem prosím info. Děkuji
|
|
 | Autor: miloslav marek Datum: 01.08.2011 07:19 odpovědět upozornit redakci | uživatel: 100261 reakce na ... | Dobrý den, nechával jsem si nacenit anhydrit a jeden pán co mi dělal nabýdku řekl že lili odlahy s izolací EPS Z100 250mm a vše bylo ok. v dalsí nabžýdce mi pán řekl že EPS Z100 se používá do výšky izolace 150mm a doporčuje mi epa s200 stabil. Pravděpodobně udělám kompromis a použiji EPS S150stabil. je cenově přístupný a má větší pevnost než EPS Z 100.
|
|
 | Autor: Laďa Jaskva Datum: 01.08.2011 09:12 odpovědět upozornit redakci | uživatel: 100179 reakce na ... | Dobrý den. Mě je celkem srdečně jedno, co si nakonec dáte do podlahy. Ale musím se Vašemu přístupu smát. Najděte si tabulku určení, najděte si technické parametry, kde jsou všechny parametry všech druhů EPS a nedejte na babské řeči pseudoodborníků. Běžně se vyrábí několik druhů EPS, které jsou označeny číslem 50, 70, 100, 150, 200 a potom písmenem. Číslo určuje napětí v tlaku při 10 % deformaci. Písmeno Z = základní, čili po vypěnění kvádru se ihned řeže na desky. Písmeno S = stabilizovaný , čili po vypěnění se nechá dotvarovat ( to trvá určitou dobu ) a pak se řeže na desky. Písmeno F = fasádní, čili zaručeně stabiloizovaný bez dodatečného dotváření. Čili vyberte si co chcete, ale do podlahy je " S " zbytečný. S pozdravem Laďa
|
|
 | Autor: Drahoš Janíček Datum: 01.08.2011 18:22 odpovědět upozornit redakci | uživatel: 104155 reakce na ... | Díky za Váš názor, a nebylo by vůbec marné slyšet i stanovisko skutečného oborníka, který se danou problematikou zabývá, např. projektanta, který se může opřít o více než o výčet vlastností EPS na 3 řádky, popř. o tvrzení, že to má domá a vše je OK. Jinak samozřejmě mě zajímají i stanoviska těch, kterým to navrhovali autorizovaní projektanti. Možná je to i Láďo Váš případ, nicméně z tónu Vaší argumentace spíše cítím, že to je Vaše přesvědčení, podepřené nastudováním materiálů výrobců a Vaší osobní zkušeností, což je pro mně hodně málo.
|
|
 | Autor: Laďa Jaskva Datum: 01.08.2011 19:00 odpovědět upozornit redakci | uživatel: 100179 reakce na ... | Dobrý den. Mě by zajímalo, jak budete vybírat jednotlivé komponenty pro stavbu, když apriori zpochybňujete technické údaje a parametry EPS, kteý je garantován výrobcem. To byste také mohl zpochybnit, že ani EPS 150 S nebude vhodný a nakonec nutně musíte vyloučit použití EPS ve Vaší stavbě . A pravděpodobně takovým postupem můžete vylučovat a zpochybňovat kadý kousek čehokoliv, takže nakonec vyloučíte stavbu celou. Jestli si myslíte, že projektanti využívají jíné prameny, tak je to Vaše právo, ale zárověň i Váš omyl. Nicméně na mém názoru prd záleží. Já nic nestavím. To si musíte přežváchat sám. Třeba se toho ujme nějaký projektant. A třeba se dovíte, že do podlahy se dává EPS .... Z. A že záleží na jeho únosnosti a ta 100 vyhovuje. Tedy, pokud v obýváku nebudete parkovat parní válec. Hodně zdaru. S pozdravem Laďa
|
|
 | Autor: Drahoš Janíček Datum: 01.08.2011 20:53 odpovědět upozornit redakci | uživatel: 104155 reakce na ... | Nepleťte si pojmy, je setsakramentský rozdíl mezi zpochybňováním technických údajů výrobců a pochybnostmi o Vaší erudici v propírané problematice.
|
|
 | Autor: Laďa Jaskva Datum: 01.08.2011 22:13 odpovědět upozornit redakci | uživatel: 100179 reakce na ... | Chytřejší ješita než Vy, je už jen Kocina. Ten také zpochybní všechno, co si neochutnal. Ještě byste mohl uvést ten rozdíl, neboť jste napsal jakýsi pomatený obrat. Když zpochybňujete mou erudici,tak z toho nutně vyplývá, že nezpochybňujete údaje výrobce. Vy ale údajům výrobce nevěříte, protože jedna bába povídala, že ..., tudíž je zpochybňujete a z toho zase vyplývá, že nemůžete zpochybňovat mou erudici. Jestli zpochybňujete mou erudici a současně zpochybňujete techniceké údaje výrobců, tak to napište jasně , česky a srozumitelně, protože jinak jsou dvě možnosti. Ta méně nepříznivá pro Vás je, že se jenom neumíte správně vymáčknout. Ta druhá je horší. Ale nezávisle na výše napsaném EPS 100 Z je dobrý pro běžně a normálně zatěžovanou podlahu. Vy si klidně dejte XPS. Ale pro jistotu, aby nikdo nepochyboval o Vašem duševním zdraví, to raději veřejně nesdělujte. Hodně úspěchů v zateplování. S pozdravem Laďa
|
|
| |
 | Autor: Pavel Kříž Datum: 07.08.2011 09:18 odpovědět upozornit redakci | uživatel: 100055 reakce na ... | Dobrý den, Vaše slova "Možná je to i Láďo Váš případ, nicméně z tónu Vaší argumentace spíše cítím, že to je Vaše přesvědčení, podepřené nastudováním materiálů výrobců a Vaší osobní zkušeností, což je pro mně hodně málo. " O kolik je odkaz, který jste uvedl, víc než co Vám napsal pan Jaskva? Ten zedník vychází rovněž z údajů výrobce a pravděpodobně z vlastní zkušenosti...
|
|
 | Autor: Drahoš Janíček Datum: 07.08.2011 09:47 odpovědět upozornit redakci | uživatel: 104155 reakce na ... | Zásadní rozdíl vidím v tom, že zatímco Láďa poslal odkaz na k otázce nic neříkající tabulku s doporučením, že se jí máme řídit - nevím čím přesně z tabulky - a pak doporučuje to "své" , já posílám odkaz na doporučení firmy, která se tím nejspíše živí a nese na rozdíl od Ládi za svá rozhodnutí odpovědnost, respektive za dílo ručí. A to je dost zásadní rozdíl.
|
|
 | Autor: Laďa Jaskva Datum: 07.08.2011 09:42 odpovědět upozornit redakci | uživatel: 100179 reakce na ... | Dobrý den. Milý Drahoši. Psudonim brouk Pytlík je na tomto fóru už travale obsazen. A to tak, že už velmi dlouho. Dávno před mým vstupem do řad dikutujících. Musíš mě vymyslet něco jiného. Jinak ten odkaz je super. Je v něm zhruba to, co jsem řekl v předešlých příspěvcích. Já jsem pouze neřekl, že EPS s menšími čísly nedoporučuji. Ale to je fuk. A ještě pozámka k tomu určrní EPS 150 S, že se používá při vyšších výškách izolace. To používají takové firmy, které pokládají EPS na nerovný povrch a dochází k nerovnoměrnému sedání a ta jejich anhydritová tenká deska by to nerovnoměrné pnutí nemusela přenést. A že některé desky praskly, a jsou v nich zalité hadice podlahového topení je fakt. To se také na fórech prezentovalo. Takže technologicky je jasné, že tam 150 S nemusí být, ale jistota je jistota, pravila jeptiška a navlékla prezervativ na svíčku. Tož tak to asi je. S pozdravem Laďa
|
|
 | Autor: Drahoš Janíček Datum: 07.08.2011 09:57 odpovědět upozornit redakci | uživatel: 104155 reakce na ... | Jsem rád Láďo, že jsme si tak nějak nenásilně potykali. Vzpomínám si na diskuzi, ve které Ti nějaký diskutující tyknul a Tvoji odpověď, co ??? Schválně bys to mohl dohledat a hodit sem, neješito :-)
|
|
 | Autor: Laďa Jaskva Datum: 07.08.2011 12:35 odpovědět upozornit redakci | uživatel: 100179 reakce na ... | Dobrý den. Takže jinak, pane Janíčku. Omlouvám se. Vidím, že odbornost, technické podklady, normy, postupy atd. jsou pro Vás stejně důležité, jako pro Kocinu, kterému na protest proti takovému postoji tykám. Když Vám to vadí, tak se omlouvám. Ale v diskuzi s Vámi jsem nabyl dojmu, že sedíme v hospodě s partou fušerů, kteří na všechno říkají : tak se to nedělá, my to vždycky děláme tak a tak a zatím nic nespadlo. Takže omlouvám se ještě jednou, že jsem měl jakousi zbytečnou snahu bojovat s Vaší utkvělou představou. Udělejte si to jak chcete, s kým chcete a na moje rady nemusíte vůbec brát zřetel. Oni ti zedníci jsou přece praktici. A prosím, už si netykejme. S pozdravem Laďa
|
|
 | Autor: Drahoš Janíček Datum: 07.08.2011 18:07 odpovědět upozornit redakci | uživatel: 104155 reakce na ... | "Když Vám to vadí, tak se omlouvám" - z čeho jsi nabyl dojmu, že mi to vadí? "Ale v diskuzi s Vámi jsem nabyl dojmu, že sedíme v hospodě s partou fušerů, kteří na všechno říkají : tak se to nedělá, my to vždycky děláme tak a tak a zatím nic nespadlo" - jo, ten dojem mám přesně z Tvého vyargumentování proč stačí EPS 100 Z. Ještě mi prosím vysvětli, co jsi chtěl říct odkazem http://www.epscr.cz/obj/226/Norma_kvality_2009.pdfa v návaznosti na předchozí - viz výše. Nějak jsem nepobral, jak to souviselo s probíranou problematikou a jak mi to pomůže při rozhodování, zda EPS 100Z, či např.150 S P.S.: Já když si z někým potykám, tak je to na doživotí :-) Příspěvek o své reakci na tykýní Tobě z minula jsi už našel???
|
|
 | Autor: Laďa Jaskva Datum: 07.08.2011 22:31 odpovědět upozornit redakci | uživatel: 100179 reakce na ... | Dobrý den. Takže, netykáme si. Jinak v tom odkazu , kdo ho aspoň přečte, je kromě nějakých závazných parametrů pro všechny výrobce sdružené v té jejich organizaci uvedené i typické použití ( na staně 5 ). Projektanti profíci, stavebníci profíci, stavebníci laici a ostatní, kteří umí číst si porovnají zatížení podlahy s uvedenými parametry a podle požadavku na únosnost se rozhodnou. Někdo ovšem dá na babské kecy, jiný na hospodské kecy a někdo na jakékoliv kecy. Takže se můžete rozhodnout sám na základě jakých informací to uděláte. Doporučuji si přečít aspoň ten odkaz celý. S pozdravem Laďa
|
|
 | Autor: Drahoš Janíček Datum: 07.08.2011 23:15 odpovědět upozornit redakci | uživatel: 104155 reakce na ... | Přečetl jsem si bod 5 křížem krážem a nikde jsem nenašel odpověď na to, jaký polystyren použít do podlahy pro vrstvu EPS 190 mm, popř. vice. Na obecné příklady požití EPS se tazatel a ani já nedotazoval, takže tvůj odkaz je nám na 2 věci .... Je dobré si přečíst pozorně otázku, pak si ujasnit zda znám odpověď a pokud nikoli, tak raději nereagovat.
|
|
 | Autor: Laďa Jaskva Datum: 07.08.2011 23:19 odpovědět upozornit redakci | uživatel: 100179 reakce na ... | To je stejná demagogie, jako se ptát jaký použít beton na základový pás, když bude vysoký 80 cm, nebo 160cm. Záleží přece na tom, jakou silou bude zatěžován. Diskuze s Vámi nemá už žádný význam. Zeptejte se těch chlapů v hospodě.
|
|
 | Autor: melkor unlimited Datum: 08.08.2011 07:04 odpovědět upozornit redakci | uživatel: 100033 reakce na ... | Chce to více číst, méně mluvit a alespoň trochu používat tu kulatou věc nasazenou na krk. V technologických postupech pro pokládku těžké plovoucí podlahy (a je jedno, jestli anhydrid, beton, nebo jiná obchodní značka, případně něco úplně jiného) jsou uvedeny podmínky pro položení takovéto podlahy na vrstvu izolantu. Mezi nimi je podmínka na maximální stlačitelnost, např. 5mm. 5 mm ze 190mm je něco kolem 2.5%. Odpověď jste dostal hend na začátku. Pro běžnou konstrukci podlahy s běžným zatížením v domácnosti pro vrstvu izolantu 190mm opravdu (s velkou rezervou) postačí EPS 100 Z. A vyhověl by i ten 70 Z. PS: Je mi úpřimně jedno, co si to tam vlastně dáte. Jestli máte naditou prkenici, tak si tam dejte XPS řady 7000.
|
|
| |
| |
 | Autor: Jozef Homola Datum: 07.08.2011 11:04 odpovědět upozornit redakci | uživatel: 100172 reakce na ... | Chci to číst a už vidím, že se to nedá. Gramatika pokulhává - býlé desky - Pro extrémě - tkz. XPS. - bílí polystyren a někdy i technické data, to je izolant „jako ocel“ ba lepší „Extrudovaný polystren je k sehnání až v něuvěřitelné pevnosti 700 MPa. „
|
|
| |
|