inženýrské sítě - připojení na vlastním pozemku - normy

Autor: Jan Zelenka
Datum: 03.08.2011 15:05
uživatel: 105692

Dobrý den,

chtěl bych se zeptat v jakých hloubkách a vzájemných odstupech mají vést inženýrské sítě (voda,kanalizace,elektro,plyn,telefon), popř. v jakých normách toto lze nalézt? Jedná se mi o připojení pouze na našem pozemku.

V diskuzích na tomto serveru jsem již něco našel:

"Odstupové vzdálenosti elektro-voda 40cm, elektro-kanal 50cm, voda-kanal 60cm z toho si to poskládejte, takže např. elektro - 40cm - voda - 60cm - kanal = cca 120cm šířka výkopu. Nejmenší dovolené krytí (hloubka) elektro 35-70cm, voda 100-160cm, kanal min. 100cm.

Ve volném terénu si správci sítí většinou vyhrazují OP (ochranné pásmo) šířky 1m na každou stranu svého vedení, pak je často nemožné uložit vedení do jednoho výkopu. Ale to se Vás netýká, pokud je to na Vašem pozemku a jedná se o přípojky, můžete použít výše uvedené hodnoty."

děkuji za případné odpovědi!!!

odpovědět na příspěvek

Příspěvky v této diskusi vyjadřují názory čtenářů. Redakce portálu TZB-info nemůže ovlivnit jejich obsah, ale vyhrazuje si právo je odstraňovat.
Chronologický seznam příspěvků
Jan Zelenka30.08.2011 10:50
Josef Navrkal05.08.2011 08:43
Petr Lukáš04.08.2011 19:39

Datum: 05.08.2011 08:43 odpovědět upozornit redakci
uživatel: 100022
reakce na ...
ČSN 73 6005 Prostorové uspořádání sítí technického vybavení
plus změna 1 až 4

Autor: Petr Lukáš
Datum: 04.08.2011 19:39 odpovědět upozornit redakci
uživatel: 100652
reakce na ...
Když není zb(l)ytí, tak se to zkrátka uloží tak, aby to nějak prostorově vyšlo! Už jsem viděl ledacos. Jedna věc jsou normy a doporučení, druhá věc je realita a reálné možnosti.

Kdybyste se byl někdy podívat třebas do městského síťového kolektoru nějakého města nad 50 tisíc obyvatel, tak byste zíral...

Elektro, telefon a asi i plyn, jde uložit do chrániček - tam už by ty odstupy mohly být menší.

Autor: Jan Zelenka
Datum: 30.08.2011 10:50 odpovědět upozornit redakci
uživatel: 105692
reakce na ...
mockrát Vám děkuji za rychlé odpovědi!!!

ještě bych měl jeden dotaz, který se týká materiálu trubky pro vodu a plyn.

Koukal jsem např. zde:

plyn - http://www.lunaplast.cz/index.php?page=3000&lang=cz
voda - http://www.lunaplast.cz/index.php?page=1000&lang=cz

voda bude mít zhruba 30m z domu do revizní šachty k vodoměru
plyn bude 50m k pilíři, kde bude osazen plynoměr

Mohli byste mi prosím poradit ještě ohledně materiálu, který mám zvolit?

Díky moc!!!

odpovědět na původní příspěvek

Přihlášení/odhlášení odběru příspěvků e-mailem:
váš e-mail:
Toto je nemoderovaná diskuse čtenářů portálu TZB-info. Redakce nenese zodpovědnost za obsah příspěvků a vyhrazuje si právo příspěvky odstraňovat.