Spočítání množství materiálu na dřevostavbu

Autor: Jan Novák
Datum: 07.08.2011 20:15
uživatel: 105722

Zdravím, chystáme se stavět dřevostavbu, ale chtěl bych se předem informovat, jestli někde existuje nějaká firma nebo někdo kdo by mi spočítal přesné množství potřebného materiálu na hrubou stavbu? popř. i s orientačníma cenama? Potřeboval bych to spočítat nezávisle na firmě která nám bude dům stavět.
Poradil by tedy někdo, kdo by mi tohle spočítal po zaslání projektové dokumentace?
Třeba za flašku nebo nějaký ten úplatek;)

odpovědět na příspěvek

Příspěvky v této diskusi vyjadřují názory čtenářů. Redakce portálu TZB-info nemůže ovlivnit jejich obsah, ale vyhrazuje si právo je odstraňovat.
Chronologický seznam příspěvků
Jarka Černá12.08.2011 09:27
Jan Novák12.08.2011 08:16
Jarka Černá10.08.2011 12:55
Oliver Znusinudle09.08.2011 11:02

Datum: 12.08.2011 08:16 odpovědět upozornit redakci
uživatel: 105722
reakce na ...
No já bych to radši nechal na odbornících. né že bych to sám nespočítal, ale od člověka který tomu opravdu rozumí nebo se tím živí je to opravdu jistější.

Ještě bych se chtěl zeptat na jednu otázku..
Když chci stavět dřevostavbu buď to hrubou stavbu na klíč, nebo celý dům na klíč, je normální že bych si dodal stavební materiál (trámy,OSB desky, ap.) sám ze svích vlastních zdrojů?
Mám obavy že by to firmy neměly moc rády a v případě nějakého problému by se potom mohli cukat že za materiál neručí..

Autor: Jarka Černá
Datum: 12.08.2011 09:27 odpovědět upozornit redakci
uživatel: 100025
reakce na ...
Aha, ja som Vás pochopila tak, že chcete mať predstavu o množstve už predtým, ako sa do projektu pustíte. Ten, kto Vám urobí projekt, Vám aj spočíta množstvo materiálu.

Autor: Jarka Černá
Datum: 10.08.2011 12:55 odpovědět upozornit redakci
uživatel: 100025
reakce na ...
Vopred si môžete orientačne aj sám...
Vyrátajte si plochy plánovaného domu. Na nete nie je problém zistiť v cenníkoch výrobcov ceny - ale mrknite aj do diskusií, kde ľudia píšu, za koľko čo zohnali. Tam sa dozviete aj cenu práce. Je to také mravenčie hľadanie, ale inak sa do obrazu nedostanete.
My sme stavali drevostavbu svojpomocne, takže sme si tiež museli všetko spočítať sami.

Autor: Oliver Znusinudle
Datum: 09.08.2011 11:02 odpovědět upozornit redakci
uživatel: 100424
reakce na ...
co takhle projektant?

odpovědět na původní příspěvek

Přihlášení/odhlášení odběru příspěvků e-mailem:
váš e-mail:
Toto je nemoderovaná diskuse čtenářů portálu TZB-info. Redakce nenese zodpovědnost za obsah příspěvků a vyhrazuje si právo příspěvky odstraňovat.