kotvení a lepení PUR izolace na stěny

Autor: Radek Lamich
Datum: 25.08.2011 07:19
uživatel: 101492

Dobrý den,
právě nás čeká zateplování domečku deskami z PUR pěny a mám několik dotazů. Původně jsme nechtěli kotvit vůbec, což jsem po pročtení různých diskuzí a vyslechnutí pár názorů zamítnul. Takže bych se rád zeptal, jaký systém pro zateplení doporučujete. Máme PUR pěnu tloušťky 20 cm v rozměrech panelů cca 1,1m x 6 m. Moje dotazy jsou:
1. je potřeba panely nařezat řekněme na 1,1x0,5m desky, aby následně dilatovaly (názor jednoho odborníka, se kterým jsem mluvil) a nevznikaly praskliny nebo lepit celé panely najednou?
2. jaké lepidlo použít pro lepení (původně jsem chtěl PUR pěnu, ale s tím nemají moji zedníci při lepení zkušenost, takže radši použiji klasické lepsidlo - ale všude píší pouze k lepení EPS, tak mám obavy z lepení PUR - oprávněně?)
3. Hmoždinky - předpokládám s kovovým trnem a délkou 28-30 cm?

Lepit se bude na zeď z broušených porothermů tloušťky 30cm

Díky za rady
Radek

odpovědět na příspěvek

Příspěvky v této diskusi vyjadřují názory čtenářů. Redakce portálu TZB-info nemůže ovlivnit jejich obsah, ale vyhrazuje si právo je odstraňovat.
Datum: 25.08.2011 07:23 odpovědět upozornit redakci
uživatel: 101492
reakce na ...
jen doplňuji, že hmotnost PUR je celkem vyšší než eps a také typ hmoždinek, na který jsem koukal - Hmoždinka talířová LFM 10x300 mm - cena 9,2 Kč/ks, což je dost slušná cena - otázkou je, zda jsou tyto hmoždinky dostatečně kvalitní?

odpovědět na původní příspěvek

Přihlášení/odhlášení odběru příspěvků e-mailem:
váš e-mail:
Toto je nemoderovaná diskuse čtenářů portálu TZB-info. Redakce nenese zodpovědnost za obsah příspěvků a vyhrazuje si právo příspěvky odstraňovat.