kvalita plastových oken |
Autor: Jaroslav Foitl Datum: 27.08.2011 21:51 | uživatel: 106121
| Fotogalerie:
Chtěl bych vědět, zda-li se někdo už setkal s takovým provedením plastových oken. Jsou od f. Ablak, z profilů KBE, 5 komor, dvojsklo, K=1. Okna nám dělali po druhé, ale je velký rozdíl v kvalitě oproti první dodávce. Zkroucené rámy, okna nedoléhají, příčky oken k obvodovému rámu nelícují, z 5ti sítěk proti hmyzu pasuje pouze 1! Je mě z toho docela špatně, proto v pondělí jedu na firmu to nějak řešit, tak su zvědav, jak se k tomu postaví. Jedno okno je široké 2700mm a v sestavě s balkonovými dveřmi a na montáž přijel jeden člověk!!! Takže jsem se musel účastnit i s otcem. Umístění držátek na kuličkovou šňůrku od žaluzií, umístěnou jak jí máme, asi nikde jinde nenajdu. Silon od žakuzií je taky nějak špatně umístěn. Nedrží to správně... Proto se ptám zde, jestli se někdo s takovými detaily setkal a nebo je to normální. Okna, která máme od nich z loňska tyto nedostatky nemají.
odpovědět na příspěvek |
|
| Příspěvky v této diskusi vyjadřují názory čtenářů. Redakce portálu TZB-info nemůže ovlivnit jejich obsah, ale vyhrazuje si právo je odstraňovat. |
|
| Příspěvky |
Autor: Jaroslav Foitl Datum: 08.02.2012 20:44 odpovědět upozornit redakci | uživatel: 106121 reakce na ... | Fotogalerie:
 | Takže do dnešního dne nejsou reklamace vyřízené. Všem doporučuji: VYHNĚTE SE OBLOUKEM ABLAKu. Včera sem dostal od ČOI vyjádření, že Ablak nedoložil doklady, které by prokazovaly řešení reklamací v souladu se zákonem o ochraně spotřebitel... Nechal sem udělat kontrolu, protože už jich mám plné zuby! Dostali pokutu, ale nevím kolik, doufám, že ČOI odpoví na dotaz kolik. Před tím, než uhodily tuhé mrazy jednu neděli večer dosti pršelo a na fotce můžete vidět výsledek, rámem protéká voda do zdiva, už to mám i dole v koupelné...
|
|
Autor: Jaroslav Foitl Datum: 15.11.2011 20:21 odpovědět upozornit redakci | uživatel: 106121 reakce na ... | Včera proběhla třetí montáž. Opět jsou okna taková, že do každého zatéká! Křídla nedoléhají celoobvodově k těsnění rámu. Takže už 3. reklamace na stejnou vadu. Opět jsem okna mírně polil a otřel do sucha. Po otevření křídel se žádné překvapení nekonalo, voda byla v každém okně, přesně jak jsem předpokládal. Okna z loňska nestihli dát do pořádku ve 30ti denní lhůtě. Takže sepisuju odstoupení od smlouvy, jen nevím, jak to budou chtít vrátit, protože pokud budou chtít okna hned, tak to asi nepůjde v tomto období. Nemáte někdo radu??? A ještě jednu rady bych potřeboval ohledně plnění oken argonem. Dělal jsem na brigádě v Glaverbel fenestře před asi 10ti lety. Pokud si dobře pamatuju, tak se do dist. rámečku vrtaly 2 díry a přes ně se plnilo. Jak se to dělá teď? Já mám rámečky bez děr a sebemenší stopy po vniknutí do meziskelního prostoru...
|
|
 | Autor: Pavel Jurča Datum: 16.11.2011 11:55 odpovědět upozornit redakci | uživatel: 107361 reakce na ... | Zdravím a přeji hezký den. Váš problém se zdá být klasickým (bohužel), při troše nadsázky se dá říct, že se snad jedná o podvod. (neberte to prosím doslova). Spíše to ukazuje na neschopnost majitele (pokud o problému ví) si uvědomit, že na prvním místě je znaslost toho co prodává, uspokojení klienta a na třetím místě je zisk. Resp. živit se dá pouze tím, co umím. V tomto případě doporučuji obrátit se na zkušební laboratoř Mendelovy univerzity obor výplní stavebních otvorů. Primárně od této odborné skupiny získáte relevantní info o srpávné funkci oken a nikdo Vás nemůže "oblbovat". Jinak je třeba ve Vašem případě využít možností, které dává Občanský zákoník (nikoliv Obchodní zákoník) a stejně tvrdě a bezohledně postupovat (jak k Vám postupuje firma). Je smutné jak v našem oboru (pozemní stavebnictví) máme všichni díky těmto "profesionálům" zkaženou pověst. Co se týká dotazu na izolační dvojsklo, tak tam si myslím, že technologie plnění inertním plynem se může měnit, podstatné je, zda se Vám skla ve skelním meziprostoru nerosí (to je totiž primární funkce tohoto plynu), za cca 3 roky stejně unikne. Jen mě zajímá, jak jste přišel na fakt, že nikde nejsou "sebemenší" stopy po vniknutí do meziskelního prostou, to by znamenalo, že jste měl sklo vyjmuté z rámu........ S pozdravem Pavel Jurča
|
|
 | Autor: Jaroslav Foitl Datum: 16.11.2011 14:32 odpovědět upozornit redakci | uživatel: 106121 reakce na ... | Fotogalerie:
 | je to Státní zkušební ústav truhlářských výrobků Zlín, pod univerzitou... Už jsem se zkušebním ústavem v kontaktu, moje okna viděli (fotky) a telefonem řekli co a jak, v případě potřeby udělají expertýzu. Skla jsem nevyndával já, ale pracovníci firmy. Přivezli nové rámy a křídla a skla přehazovali ze starých do nových. Prohlížel jsem to velmi důkladně, ale opravdu žádná stopa na rámečku není (viz obrázek). Ale je možné, že to mají "vychytané" kluci v Polsku. Nálepky i popisky na dvojsklech jsou polské... Na rámečku je datum, čísla a U=1,0 a při venkovní teplotě 4 stC se okna krásně rosí na vnitřní ploše. Mezi skly není nic. Loňská okna mají skla Pilkington
|
|
Autor: JIRI BLAHA Datum: 31.10.2011 14:23 odpovědět upozornit redakci | uživatel: 107367 reakce na ... | toto je nejakej for ne. tak okna udělat snad ani nejdou. pokud budete objednavat okna po netu neprijdete na prodejnuat vite co kupujete a rozhoduje jen cena tak dobre vam tak. ne Vam pane foitl ale obecne vsem tyto poptavky chodi dene a jdou do kose. zaridit a provozovat kvalitne zarizenou prodejnu neni nic levneho ale je to pro vas zakazniky. potom tento problem odpada.
|
|
 | Autor: Jaroslav Foitl Datum: 31.10.2011 14:56 odpovědět upozornit redakci | uživatel: 106121 reakce na ... | U ségry dělali okna na celý dům a všechno v pohodě - asi to někdo vyrobil jiný a tato firma je od nich koupila, jinak to nevidím. V prodejně jsem byl a okna viděl, ale to co mě přivezli, je něco jinýho...
|
|
Autor: Pavel Jurča Datum: 28.10.2011 21:37 odpovědět upozornit redakci | uživatel: 107361 reakce na ... | Zdravím a přeji hezký den. Soudě dle fotografií, tipuji na kombinaci výrobní vady a následně vady při montáži. Při posuzování takto zabudovaného výrobku do stavby není složité dospět k závěru... "co s tím". Každý výrobek určený k zabudování do stavby, má kromě řady technických pravidel i jedno pravidlo základní - a to je jeho primární funkce. Při řešení takovéo problému se zhodnotí zásadní - zdali takovýto a takto zabudovaný výrobek svoji předpokládanou funkci plní, či nikoliv. Je zjevné, že v tomto případě svoji funkci neplní, a to hned v několika ohledech. Pak následuje otázka, zda lze výrobek, i s těmito vadami opravit na místě, či nikoliv. Pokud se jedná o vadnou montáž, je téměř 100% šance na nápravu, sice to trochu bolí, ale nic není ztraceno. Pokud se vady objeví přímo na výrobku a jejich původcem je výroba, je zde bohužel jediná šance, výrobek vyměnit. Tolik ke všeobecné informaci, to ostatní je bohužel otázka serióznosti a hlavně kompetence zástupců dodavatelské firmy a pokud máte jen stín podezření na zbytečné průtahy a přesvědčování, že jste "jedinej divnej v tomto cirkuse", neztrácejte čas a oslovte příslušného soudního znalce. S pozdravem Pavel Jurča - 20 let stavební praxe, 3 roky na vedoucí pozici při realizaci výplní stavebních otvorů
|
|
 | Autor: Pavel Jurča Datum: 28.10.2011 21:43 odpovědět upozornit redakci | uživatel: 107361 reakce na ... | .... a ještě jednou se omlouvám, všiml jsem si té fotografie s namontovanými žaluziemi - zde je zjevné, že člověk, který toto montoval, neměl jasnou zkušenost s tím, co dělá....., a když nezvládl takovou banální záležitost, není divu, že zbytek je podobný....., jen náhodou zřejmě samořezným šroubkem neprovrtal sklo...... :-)
|
|
 | Autor: Jaroslav Foitl Datum: 28.10.2011 22:23 odpovědět upozornit redakci | uživatel: 106121 reakce na ... | Dobrý den, do 15. listopadu musí dát okna do pořádku. Vyrábí nové rámy (po druhé) a nová křídla, takže komplet. Loňská okna jsem také reklamoval a nabídnuto bylo - výměna těsnění v rámech za takové, které bude těsnit celoobvodově a výroba nových křídel, tak uvidím jak dopadnu, už mě to NEBAVÍ, táhne se to od 26. srpna!!!
|
|
Autor: Jaroslav Foitl Datum: 14.10.2011 16:01 odpovědět upozornit redakci | uživatel: 106121 reakce na ... | Takže v pondělí další posouzení reklamačním technikem (napřed jsem byl odkázán na majitele, ale ten nebere tel atd.), kterému majitel poradil, aby vyměnil těsnění za silnější. Ptal jsem se přímo výrobce profilu a bylo mi sděleno, že toto není vůbec standardní, okna by měla těsnit s originálním nalisovaným těsněním. To sem mu také oznámil, tak do pondělka prej něco vymyslí. Tak uvidíme, s čím příjde. Okna jsou na vyhození....
|
|
 | Autor: Petr Lukáš Datum: 15.10.2011 09:19 odpovědět upozornit redakci | uživatel: 100652 reakce na ... | Já bych se s ním nemazlil. Normálně bych mu natvrdo řekl, ať si to zase sbalí zpátky, vrátí všechny peníze. Jinak bych se mu postaral o takovou reklamu, že si do půl roku s firmou už nevrzne. A klidně se může soudit. Vyhrožovat televizí by taky bylo dobré, ale tam už reportáží o průserářských "okenních" firmách bylo tolik, že pochybuji, že by po vašem případu nějaká TV skočila.
|
|
 | Autor: Jaroslav Foitl Datum: 15.10.2011 13:04 odpovědět upozornit redakci | uživatel: 106121 reakce na ... | Mazlení se konat nebude, okna jsou na vyhození, vyrobit je neumí, takže jim navrhnu odstoupení od smlouvy v obou případech, pokud nebudou chtít, nechám udělat expertýzu (trvalo dlouho, než sem našel, ael vyplatilo se) a pak klidně soudit a budu po nich veškerý náklady vymáhat. Zatím zde nechcu psát, kdo to budě dělat, až v případě po tom, co tohle všechno skončí. Uvidíme!
|
|
Autor: kuba kubikula Datum: 10.10.2011 11:48 odpovědět upozornit redakci | uživatel: 101779 reakce na ... | zajimave, zrovna se rohoduji mezi okny od Ablak a RI okna, tyhle fotky me ted trochu nahlodaly. Ablak vychazi na stejnych oknech o cca 20% levneji, ale pokud bych mel resit neco takoveho, rikam si ze cena neni vse.
|
|
 | Autor: Jaroslav Foitl Datum: 10.10.2011 15:11 odpovědět upozornit redakci | uživatel: 106121 reakce na ... | Vyhněte se jim obloukem a pořádně velkým, už jsou problémy: reklamační technik neví co s tím, majitel nezvedá telefon.... a RI okna - nemohu posoudit, ale doporučuji najít někoho, kdo od nich má okna a zeptat se. Já budu všechna okna měnit za Slovaktual, nic lepšího i co se týče montáže jsem nenašel... jsou dražší, ale vím, že levně koupený, 2x placený. Bohužel pozdě, ale ještě nemám všechna okna - naštěstí!
|
|
 | Autor: Petr Lukáš Datum: 11.10.2011 21:32 odpovědět upozornit redakci | uživatel: 100652 reakce na ... | Já mám v baráku skoro všechna okna od RI-okna. Výměna oken se dělala v průběhu několika let asi na 3 zakázky... zkrátka jak byla zrovna chuť a potřeba investovat do oken. Mám tedy od nich jak 2skla, tak i 3skla... a zatím spokojenost. Ano, byly i nějaké problémky, ale nikdy ne v souvislosti s montáží či přímou kvalitou oken. U jednoho okna po necelých 5 letech (na sklonku záruky) zarezlo kování (máti totiž omývala ono okno SAVEM - jak se mi přiznala při první známce pokročilejší rzi, zakázal jsem). A u oken z první zakázky (asi po 10 letech?), už drhla okna při otvírání. To prvé - kování na okně - vyměnili bez blbých keců, technik byl velice úslužný, dokonce si přitom chudák strhl kůži na dlani, když mu sjel klíč při povolování zarezlého šroubu. Měl od nás připravenou flašku dobrého vína, ale nevzal si ji. A drhnoucí okna nám technik seřídil bezplatně v celém domě, když nám vezl dodatečně 2 sítě do oken, co jsme si přiobjednali. A taky si pochvaluji, že bezplatně na požádání dávají svým zákazníkům plastové krytky na kování, které po pár letech na slunci zdegenerují, ať chcete nebo nechcete (tak to i říkali - že to je prakticky spotřebák). Ale fakt to záleží hlavně o lidech. Můžou být 2 roky pryč, a kvalita montáží je hned hnedle jinde.
|
|
 | Autor: Jozef Homola Datum: 11.10.2011 23:16 odpovědět upozornit redakci | uživatel: 100172 reakce na ... | Mám plastové okna od RI už 11 let a zatím spokojenost. Degradující krytky pantů jsem vyřešil po svém, natřel kov bílým latexem aby to tolik nebylo vidět.
|
|
Autor: Jaroslav Foitl Datum: 02.10.2011 20:33 odpovědět upozornit redakci | uživatel: 106121 reakce na ... | Zjistil jsem, že mi do dodacího listu napsali "objednatel nevyžaduje montáž se systémem parozábrany". Je to takto normální??? Máte s tím někdo zkušenost?
|
|
 | Autor: Lumir Novák Datum: 24.02.2012 08:39 odpovědět upozornit redakci | uživatel: 108928 reakce na ... | Vyžaduje to ČSN 73 05 40-2 prováděcí vyhláška č.291/2001 Sb. zákona o hospodaření energií č.406/2000Sb.Připojovací spára vám řekne víc.
|
|
 | Autor: Adam Kurdík Datum: 24.02.2012 08:47 odpovědět upozornit redakci | uživatel: 102918 reakce na ... | S názornými obrázky je to popsáno v TNI 74 6077 (2011) Okna a vnější dveře - Požadavky na zabudování.
|
|
 | Autor: Jaroslav Foitl Datum: 24.02.2012 14:59 odpovědět upozornit redakci | uživatel: 106121 reakce na ... | Ano, já to spíše myslel tak, že toto uvidím až po tom, co jsou okna namontovaná. Při převzetí díla se dočtu, že to nevyžaduji, ikdyž to nařizuje vyhláška. Tohle by měla firma vědět co má a musí, já přece nemožu vědět všechno...
|
|
 | Autor: hetzer hetzer Datum: 26.02.2012 18:57 odpovědět upozornit redakci | uživatel: 100064 reakce na ... | to je legislativni bordel, bo vyhlaska sice zavazna je, ale norma ne, takze se dodrzovat nemusi. dulezite je co mate ve smlouve.
|
|
Autor: Zdeněk Barták Datum: 30.09.2011 13:51 odpovědět upozornit redakci | uživatel: 104011 reakce na ... | krásná cena a polská kvalita (ušetříme 4.000 a dáme vydělat garage factory -dle kvality) Pokud mě paměť neplete firma Ablak dováží polská okna a tvrdí, že řčást produkce si vyrábí sama. Něco jako pejsek s kočičkou pekli dort .... Pane Homola okna trocal (Kadeřávek) nemají dle Vaší zkušenosti jen možnost výztuže padlého "Lů, ale i normální uzavřenou výstuž. Ale je přeci normální, že do menších oken mohu dát L a do oken s 3sklem samozřejmě uzavřenou výstuž, že to někteří výrobci řeší jinak .... A v tomto případě se jedná o 5komorový systém - 70 mm
|
|
 | Autor: Jaroslav Foitl Datum: 30.09.2011 18:30 odpovědět upozornit redakci | uživatel: 106121 reakce na ... | až tak levný to nebylo... a ikdyby to bylo o 20tis levnější, musí to být okna, ne polookna do kterých teče...
|
|
Autor: Jaroslav Foitl Datum: 29.09.2011 18:21 odpovědět upozornit redakci | uživatel: 106121 reakce na ... | Dnes vyměněnili rámy, ale zase to nesedí, do každého okna zatéká, jsou tam někde skoro až 2mm netěsnosti mezi těsněním rámu a křídlem. Zjistil jsem, že jedno křídlo je mírně prohlé, doléhá pouze dole a nahoře. Ostatní také doléhají jen částečně ani jedno křídlo nedosedá celoobvodově. Dal sem do petky vodu a do vršku udělal mírnou dírku, aby voda sotva vytékala - políval jsem trochu okna, potom utřel, abych se přesvědčil, že to není voda stečená zvenku dovnitř rámu - všude TEČE!!!! Technik to zoušel doladit, ale už to víc nejde, prostě a jednoduše jsou to okna k h***u! Dělali to 2, šlo to rychle, ale kování dotahovali akušou bez nastavenýho momentu, takže rám je pod kováním roztažený a mírně zdeformovaný - mám nas mysli drážku do které je vloženo. Je normální, aby při mírném dešti do rámů zatékalo? Je tam sice drážka na odtok, ale tentokrát jí nemají profrézovanou dostatečně, takže voda z rámu nemá kam odtéct, jedině až bude vyšší hladina, vyteče do místnosti... Samozřejmě drážka z vnější strany rámu je opět vysoko, takže i tak by v rámu bylo cca 3mm vody.
|
|
| |
 | Autor: Jaroslav Foitl Datum: 29.09.2011 19:37 odpovědět upozornit redakci | uživatel: 106121 reakce na ... | Zítra mu budu volat, reklamační technik mě odkázal na majitele, aby se na to dojel podívat, tak uvidím co bude... Bohužel jsem zjistil, že teče i do oken, který dělali loni, takže budu reklamovat i tato okna. Už mám cenovou nabídku od Altopsu, z profilu Slovaktual Standard-OL, prohlížel jsem to ve kšeftě a je to úplně jiná liga...
|
|
| |
Autor: Jakub Rufus Datum: 31.08.2011 08:55 odpovědět upozornit redakci | uživatel: 106197 reakce na ... | Jak jste pochodil ve firmě? Která pobočka Vám instalovala, takovéto okna?? Od této firmy mně přišla zajímavá kalkulace na francouzské dveře a cenově vycházeli s trojsklem velice zajímavě, tak jsem zvažoval, že bych si to nechal vyrobit od nich, ale teď se trochu bojím. Pro ostatní, kterou firmu v okolí Brna by jste doporučili na výrobu francouzských dveří? Děkuji za odpověď
|
|
 | Autor: Jaroslav Foitl Datum: 31.08.2011 10:08 odpovědět upozornit redakci | uživatel: 106121 reakce na ... | Právě ojedl reklamační technik. Rám trojdílného, dvojdílného a balkonových dveří vyrobí nové, nové zasklívací lišty, nové žaluzie, nové sítě proti hmyzu. U malých okýnek (WC, koupelna) výměna zasklívacích lišt, nová těsnění rámu. Sám na to docela hleděl, nabídl rychlejší termín než zákonný 30ti denní na vyřízení reklamace. Vady, které byly způsobeny montáží, "obsere" ten dotyčný, který to montoval... Takže zatím je to na dobré cestě. Potom dám vědět. Zatím mají vstřícné jednání, i co se týče reklamačního listu, který sem předával na pobočce ve Slavkově. Pracovnice převzala, orazítkovala, takže to bylo také pro mě důležité.
|
|
 | Autor: Petr Lukáš Datum: 04.09.2011 19:23 odpovědět upozornit redakci | uživatel: 100652 reakce na ... | Francouzské dveře? A to je co? To jsou jako ty dveře s otvíráním na kolejnici do boku? To bych si do baráku nedal. Klasika je klasika.
|
|
|