Autor: Rudolf Jaroš Datum: 28.08.2011 18:50 | uživatel: 100689
| Zdravím, chci se s Vámi poradit o problému, který se mi vyskytl při montáži parotěsné folie. V podkroví dávám vysoce parotěsnoou folii s reflexní vrstvou (Jutafol) a spoje a průniky přelepuji k tomu určenouo hliníkovou páskou. Počáteční lepivost pásky je velice silná a po nalepení a uhlazení je páska kompaktně spojená s folií. Jelikož mám plochu k zakrytí cca 200 m2, tak postupuji pomalu a každý detail se snažím důkladně parotěsně řešit. Problém je v tom, že jsem si všimnul drobného odloupnutí stran a růžků pásky na místech cca pět dní starých. -První dny aplikace. Máte s tímto někdo zkušenosti? Uvedu ještě, že jsem zakoupený materiál skladoval v suchu a temnu. a páska ani fólie nejsou starší půl roku. Mám tedy strach, že se po zaklopení SDK páska postupně časem odlepí a celé moje snažení o důkladnou parotěsnost bude ..... víte kde. Samozřejmě budu také kontaktovat o radu výrobce, ale také bych chtěl znát názory na tomto fóru. Předem díky
odpovědět na příspěvek |
|
Autor: Petr Běloch Datum: 20.02.2012 08:48 odpovědět upozornit redakci | uživatel: 108878 reakce na ... | Pan Jaroš má na výběr několik možností, jak parotěsnou fólii s reflexní vrstvou vzduchotěsně spojit. Buď by mělo jít o: 1) Pásku s akrylátovým lepidlem, 2) Pásku s butylkaučukovým lepidlem, vždy by mělo jít o pásky určené na parotěsné fólie. I kvalitní akrylátová páska není tak drahá, lepidlo časem vytvrzuje s zvyšuje se jeho lepivost. Přírodní kaučuk je naprosto nevhodný pro danou aplikaci. Je to prakticky nejlevnější typ lepidla používaný pouze u nejlevnějších lepicích pásek. Přírodní kaučuk velmi rychle stárne a poté se drolí. Pokud se páska odlepuje, s největší pravděpodobností jde o nevhodně zvolenou pásku, případně o špatný postup práce, bez dalšího těžko říci. Pásku je třeba pokládat a lepit volně bez protahování. Vhodná páska s univerzální lepivostí na všechny běžné parotěsné fólie (i ty s reflexní vrstvou) je PAROTĚSNÁ PÁSKA PE ( http://goo.gl/OCxUS ), případně navrhovaná páska ISOCELL AIRSTOP FLEX je také vhodná.
|
|
| |
Autor: Dawe Polda Datum: 29.08.2011 09:40 odpovědět upozornit redakci | uživatel: 100676 reakce na ... | Tahle folie má jinou vlastnost a to že se časem odděluje AL folie od plastu... možná je lepší použít nějakou pásku s přírodním kaučukem na PE nosiči (v Bauhausu prodávají zakrývací pásku oranžovou 50 mm šíře, s přírodník kaučukem UV stálou a ta je naprosto geniální .. pružná dá se odlepit vcelku i s lepidlem a drží jak čert).. dělá se pak ještě páska na difuzku ale ta stojí klubo asi 600,- a tu už neodlepíte. Jo páska se vlivem smršťování dost odděluje. Týden dobrý a pak se to odlepí.. asi chladnější počasí..... dělá se pak vyloženě ještě hliníkovíá páska a drží taky výborně ale má pevnost asi jako silnější alobal. To klubíčko 50 m od výrobce folie je na pytel.. a i ta folie se na složitější detaily nehodí... Já jsem pak AL 170 nahradil nějakou podobnou jako je tato v odkazu a paráda http://dektrade.cz/produkty/?id=63 bezvadná tažnost a pevnost...
|
|