Regulace topení s ekvitermním regulátorem

Autor: Radek Bartman
Datum: 23.09.2011 19:29
uživatel: 106699

Dobrý den,

vlastním kotel Buderus GB022-24 (a k tomu zásobníkový ohřívač vody S120-2).

Jedná se o rodinný dům a teplotu otopné vody do radiátorů mam nastavenou na 60 stupňů.

Chtěl bych si k němu pořídit nějaký ekvitermní regulátor, přičemž člověk co mi na něm dělá servis mi doporučuje Logamatic RC35 od Buderusu, jelikož umí ovlivňovat také teplotu vody.

Měl bych dva dotazy:
1) Existuje nějaký jiný srovnatelný regulátor (který není od Buderusu), který umí také ovlivnǒvat teplotu vody? Přeci jen je ten regulátor dost drahý.

2) Má vůbec (podstatný) smysl tato dynamická změna teploty z hlediska nákladů? Je mi jasné, že kotel pak dům vytopí mnohem rychleji, ale spíš mě jde o náklady.
Musím podotknout, že v zimě kotel momentálně topí (je nastaven aby topil) zpravidla jednu hodinu dopoledne a pak tak 5hodin večer. Přičemž vytopit dům na požadovanou teplotu trvá při mrazech hóódně dlouho (dům má velké tepelné ztráty - pokud je večer v 10 hodin teplota 22 stupňů, tak ráno v 5 je klidně 16, pokud se nenastaví kotel aby sepnul i v noci)

Díky,
RB

odpovědět na příspěvek

Příspěvky v této diskusi vyjadřují názory čtenářů. Redakce portálu TZB-info nemůže ovlivnit jejich obsah, ale vyhrazuje si právo je odstraňovat.
Chronologický seznam příspěvků
Radek Bartman26.09.2011 12:49
Jan Němec23.09.2011 23:13

Datum: 23.09.2011 23:13 odpovědět upozornit redakci
uživatel: 101608
reakce na ...
do několika buderusů jsem se potřeboval dostat a upřímně jiný než jejich regulátor bych k tomu nedával. Nedomluví se. Ta cena 5000 Kč zas není tak hrozná.

Autor: Radek Bartman
Datum: 26.09.2011 12:49 odpovědět upozornit redakci
uživatel: 106699
reakce na ...
A z jakeho duvodu? Ja tam mam zatim regulator TS101, ktery funguje naprosto v poradku, jen mi nestaci moznosti nastaveni.

Me by se libilo neco jako http://www.termostaty.org/BPT-37--Bezdratovy-inteligentni-termostat,141.html ale potrebuju vedet jestli se me finacne nedotkne to, ze se bude regulovat jen stylem zapnuto/vypnuto s jednou teplotou vody.

odpovědět na původní příspěvek

Přihlášení/odhlášení odběru příspěvků e-mailem:
váš e-mail:
Toto je nemoderovaná diskuse čtenářů portálu TZB-info. Redakce nenese zodpovědnost za obsah příspěvků a vyhrazuje si právo příspěvky odstraňovat.