Zapojení akumulační nádrže a regulace.

Autor: Jiří Švanda
Datum: 02.10.2011 19:25
uživatel: 106845

Mám instalovanou akumulační nádrž typu NADO 500/25v6 s topnými patronami 2x6kW a na střeše 7,5 m2 slunečních kolektorů. V přízemí je 100m2 podlahovky a v patře 4 radiátory.
Dále mám záskokový zdroj tepla, krbová kamna bez výměníku.
Potřeboval bych poradit zapojení přesně tohoto typu akumulační nádrže do systému včetně navržení regulace popř. nějaké možnosti logování činnosti systému. Jednu popř. dvě topné sezony chci topit jen instalovanými patronami, tak abych si ověřil skutečnou energetickou náročnost. Po vyhodnocení bych chtěl celý systém doplnit vhodným tepelným čerpadlem. Předem děkuji za návrhy řešení tohoto zapojení.

odpovědět na příspěvek

Příspěvky v této diskusi vyjadřují názory čtenářů. Redakce portálu TZB-info nemůže ovlivnit jejich obsah, ale vyhrazuje si právo je odstraňovat.
Chronologický seznam příspěvků
Jiří Švanda21.10.2011 10:50
vld hlm21.10.2011 09:05

Datum: 21.10.2011 09:05 odpovědět upozornit redakci
uživatel: 101422
reakce na ...
Zdravim,
presne takto to chcem spravit aj ja, s tou istou nadrzou, len bez kolektorov, kedze planujem do buducna TC. najprv pobezim bez TC a potom sa uvidi (odhad 2,5-3kW straty)

viem ze to nesuvisi s vasim dotazom, ale ak by ste mali uz nejake skusenosti s prietokovym ohrevom tejto nadrze, hlavne s jeho vykonom a teplotnym spadom, budem rad ak sem umiestnite vase poznatky. Regulaciu budem riesit asi jednoduchsie (nebude tolko zdrojov tepla) takze tu vam neporadim.

Autor: Jiří Švanda
Datum: 21.10.2011 10:50 odpovědět upozornit redakci
uživatel: 106845
reakce na ...
Také zdravím a jsem překvapený, že se tu k tomu dotazu ještě nikdo nevyjádřil. Já vím, že regulace tohoto jednoduchého řešení bude také jednoduchá. Mě spíše jde o to přesné zapojení té akumulační nádrže do systému vytápění a osazení teplotních čidel na nádrži. Uvedená nádrž má čtyři jímky pro čidla v různých výškách a šest vstupů (výstupů) pro připojení jak vnějších zdrojů tepla, tak výstupů otopné vody. Nepočítám vstupy pro TUV a solár, kde je to jednoznačně dané. Jsem ve stavu přípravy zapojení a tak žádné zkušenosti s ohřevem TUV zatím nemám.

odpovědět na původní příspěvek

Přihlášení/odhlášení odběru příspěvků e-mailem:
váš e-mail:
Toto je nemoderovaná diskuse čtenářů portálu TZB-info. Redakce nenese zodpovědnost za obsah příspěvků a vyhrazuje si právo příspěvky odstraňovat.