Odvzdusneni - kotel Baxi Nuvola 3 comfort

Autor: Jan Kolmačka
Datum: 09.10.2011 12:56
uživatel: 107045

Dobry den,

po provedeni kompletni rekonstrukce domu - nove topeni - kotel Baxi Nuvola3 comfort je nemozne odvzdusnit topnou soustavu na 100%, porad jsou slyset bublinky v radiatorech, jak litaji. Radiatory odvzdusnuji porad dokola, ale z nich tece jen voda.

Jinak postup jsem zvolil, vyhnat teplotu nahoru a pak zastavit topeni, po par minutach odzvdusnuji a leti jen voda. Po opetovnem zapnuti cerpadla, opet leti bubliny. Chci se zeptat, jestli je mozne i nejak odvzdusnit cerpadlo/kotel. Nebo jak docilit kompletnimu odvzdusneni... V navodu na kotel je napsano, ze cerpadlo obsahuje automaticke odvzdusneni, ale nevim nevim, jak to funguje/nefunguje...

Diky za tipy

Honza

odpovědět na příspěvek

Příspěvky v této diskusi vyjadřují názory čtenářů. Redakce portálu TZB-info nemůže ovlivnit jejich obsah, ale vyhrazuje si právo je odstraňovat.
Chronologický seznam příspěvků
Laďa Jaskva11.10.2011 11:06
Jan Kolmačka11.10.2011 11:02
Jan Kolmačka09.10.2011 18:32
Laďa Jaskva09.10.2011 13:12

Datum: 11.10.2011 11:02 odpovědět upozornit redakci
reakce na ...
Tak muj pribeh s odvzdusnovanim ma pokracovani...Tak jsem objevil v dome vcera totalni nedbalost. Skoro vsechny radiatory topily jen v horni polovine A spodek takovy vlazny, nezdalo se mi, ze to mam zavzdusnene. Tak jsem vypl radiator, nechal vychladnout, zapl a chytl dole privody. Mam prehozenou zpatecku a topnou vodu. Cili do vetsiny radiatoru mi to tece spodem. A aby to nebylo malo, tak jeste u jednoho radiatoru je to prohozene oproti vsem, cili nejen na kotli, ale i na radiatoru. Jsem zvedavy, co mi na to zhotovitelska firma rekne !!

Autor: Laďa Jaskva
Datum: 11.10.2011 11:06 odpovědět upozornit redakci
uživatel: 100179
reakce na ...
Dobrý den. No potěš koště. To je ale bordel. Vykopat je do zadku a z baráku. To jsem zvědav, jak a kdy to vyřeší.
S pozdravem Laďa

Autor: Laďa Jaskva
Datum: 09.10.2011 13:12 odpovědět upozornit redakci
uživatel: 100179
reakce na ...
Dobrý den. Já bych zkusil postup, kdy uzavřete kromě jednoho radiátoru všechny ostatní a vždy to necháte několik minut cirkulovat. Pak vždy odvzdušníte pouze ten jeden otevřený radiátor. Tak postupně projdete celý topný systém. Na teplotě topné vody ani tak nezáleží. Co se týká samoodvzdušňování kotle, tak tam je taková baňka, která má nahoře takovou trubičku se závitem. Tam je většinou čepička, jak na automobilovém ventilku. Zkuste to pohledat a zkuste tu čepičku povolit.
S pozdravem Laďa

Autor: Jan Kolmačka
Datum: 09.10.2011 18:32 odpovědět upozornit redakci
reakce na ...
Díky za radu, jel jsem po jednom a dost to pomohlo, zitra zas dam dalsi kolo, ale zlepseni je slyset, tedy neslyset - bubliny jsou skoro pryc :)
Jinak jsem koukal i do kotle, odvzdusnovani jsem nasel a cepicka byla povolena - uplne na volno, takze s ni jsem nic nedelal...

odpovědět na původní příspěvek

Přihlášení/odhlášení odběru příspěvků e-mailem:
váš e-mail:
Toto je nemoderovaná diskuse čtenářů portálu TZB-info. Redakce nenese zodpovědnost za obsah příspěvků a vyhrazuje si právo příspěvky odstraňovat.