Vlastnosti kominu Effe Due

Autor: Michal Grunwald
Datum: 19.10.2011 11:53
uživatel: 106832

Dobry den, zaciname stavet RD bungalov a z duvodu uspory prostoru uvazujeme o kominovem systemu Effe Due. Setkal jsem se s nazorem pana z jedne komenicke firmy, ze by si nikdy tento komin neporidil. Bohuzel jsem od nej neziskal konkretni duvody proc a proto se snazim ziskat dalsi informace touto cestou. Rad bych znal duvody proc neni tento kominovy system vhodny a jeho negativni vlastnosti a samozrejme nejlepe informaci od nekoho, ktery tento kominovy system ma doma.

Predem dekuji za vase nazory, pripominky a hlavne prakticke zkusenosti.

odpovědět na příspěvek

Příspěvky v této diskusi vyjadřují názory čtenářů. Redakce portálu TZB-info nemůže ovlivnit jejich obsah, ale vyhrazuje si právo je odstraňovat.
Chronologický seznam příspěvků
jiří rakušan06.11.2011 15:42
Radek Vácha19.10.2011 14:01

Datum: 06.11.2011 15:42 odpovědět upozornit redakci
uživatel: 101365
reakce na ...
zdravím,zrovna dnes jsem začal stavět komín domus a příště už takový komín nechci.Hrozná práce s postavením,všechny tvarovky křivé,musím je otáčet až najdu nějakou polohu ve které by seděli.Chtěl jsem levný komín,ale ta práce!!! dnes bych si asi koupil jiný systém.

Autor: Radek Vácha
Datum: 19.10.2011 14:01 odpovědět upozornit redakci
uživatel: 100084
reakce na ...
Zdravím, já sám mám tento systém doma jako dvoukomín. Jeden z přízemí a druhý až z 1.patra. Oba používáme více méně sporadicky.
Už si nepamatuji průměr komínu, ale vím že ten co začíná v přízemí měl kruhový průřez a ten co je z 1.p měl průřez ovál kvůli tahu. Tah mají oba až možná nad míru.

Výhoda u mého občasném topení je, že komín se díky konstrukci velmi rychle nahřeje a má plný tah téměř okamžitě po zapálení i v těch největších mrazech.

Jinak jsme ji jej pořídili dle referencí známého, který má tento systém k peletkovému kotli a také je spokojen.

Jinak já si je pořizoval pro jeho "malost" na průchod podlahou a možnost vést ten druhý až z 1.p. Zmínil jsem se známému, že neprotáhnu komín stávající podlahou (miako vložky) a on mi právě poradil, že řešil podobný problém s prostorem a že tento výrobek by mohl být řešení.

odpovědět na původní příspěvek

Přihlášení/odhlášení odběru příspěvků e-mailem:
váš e-mail:
Toto je nemoderovaná diskuse čtenářů portálu TZB-info. Redakce nenese zodpovědnost za obsah příspěvků a vyhrazuje si právo příspěvky odstraňovat.