Nový beton na podlaze - pevný ale drolivý

Autor: Radek Pastor
Datum: 24.10.2011 07:02
uživatel: 105214

Dobrý den,
potřebuji radu zkušenějších. Před cca měsícem jsme si nechali od známého zedníka udělat beton v bytě, byla to speciální jemná směs na podlahy beton je velmi kvalitní, pevný rovinnost dokonalá (nivelační zaměřovák ne jen vodováhou).

Problém je v tom, že i když se beton točil za správně vlhkého stavu má vrchní struktura písčitý charakter a není tedy dokonale hladká.
Nyní bychom již chtěli položit plovoucí podlahu, ale po vyluxování povrchu se opět pouští další a další zrníčka písku. Nejedná se o drolení jen o uvolňování jemných zrníček.

Jaký zvolit postup ?

Na zhruba metru čtverečním jsem vyzkoušel namíchat si jemnou kaši ze stavebního lepidla QuickMix DBK-FAS. Toto řešení se mi zdá nejjednodušší jak na zhotovení (není již potřeba nivelovat stačí jen šikovně rozetřít) tak finančně protože mám zbylou dostatečnou zásobu tohoto lepidla. Podle dokumentace se zdá taková vrstva na plovoucí podlahu více než dostatečná.

odpovědět na příspěvek

Příspěvky v této diskusi vyjadřují názory čtenářů. Redakce portálu TZB-info nemůže ovlivnit jejich obsah, ale vyhrazuje si právo je odstraňovat.
Chronologický seznam příspěvků
Radek Pastor25.10.2011 07:44
Radek Pastor24.10.2011 10:05
Laďa Jaskva24.10.2011 07:27

Datum: 25.10.2011 07:44 odpovědět upozornit redakci
reakce na ...
Tak jsem se večer vrhnul na chodbu, po dvou hodinách se na tom dalo už chodit.

Celý povrch jsem ještě vytočil hrubým hadrem takže je lepidlo hladké.

Akorát množství jsem neodhadl, 10l kýbl stačil na celou chodbu (9 m2 a ještě kousek obýváku (cca 4 m2).

Autor: Laďa Jaskva
Datum: 24.10.2011 07:27 odpovědět upozornit redakci
uživatel: 100179
reakce na ...
Dobrý den. Ono by to stačilo pouze napenetrovat nějakou hloubkovou penetrací. Nicméně, pokud tam budete natahovat to lepidlo, tak by se ta penetrace tam stejně měla aplikovat.
Vzhledem k následnému mechanickému zatížení stejně nehrozí skoro nic, takže zřejmě ani ta penetrace by nemusela být. A ono by se zřejmě nestalo vůbec nic, i kdybyte tu plovoučku položil přímo na ten stávající povrch. U plovoučky je podmínka rovinost 2mm/ 2 m a vlhkost blížící se nule.
S pozdravem Laďa

Autor: Radek Pastor
Datum: 24.10.2011 10:05 odpovědět upozornit redakci
reakce na ...
Můj problém ani tak není že bych se bál položit lamino, přecijen hrubší povrch by zajistil že XPS pod deskami by neměl tendenci se pohybovat.
Miralon vůbec neuvažuji ten pod lamino nepatří na betonu jsou z něj za pár let roztrhaný cucky.

Mě jde především o to, že po položení podlahy by našlápáváním stále docházelo k odstrhávání kamínků a podlaha by "chroupala" a bylo by to zralé jí za nějaký čas rozebrat a zbytkový písek opět vysát. To ale může trvat rok a rozebírat a skládat se mi nezdá moc optimální :-)

odpovědět na původní příspěvek

Přihlášení/odhlášení odběru příspěvků e-mailem:
váš e-mail:
Toto je nemoderovaná diskuse čtenářů portálu TZB-info. Redakce nenese zodpovědnost za obsah příspěvků a vyhrazuje si právo příspěvky odstraňovat.