asfaltový pás pod keramické stropy Heluz???

Autor: Michal Mlynář
Datum: 26.10.2011 19:00
uživatel: 106649

Dobrý den, příští týden mi na nový RD přivezou a položí hotové keramické stropní panely od Heluz. Mám hotový a nachystaní ŽB věnec, na který se budou pokládat. Chtěl jsem se zeptat, jestli je nutno před položením panelu na věnec přilepit asfaltový pás, tak jak je uvedeno na obrázcích montážního návodu od Heluz http://www.heluz.cz/uploads/PDF/listy/keramicke-stropni-panely-heluz.pdf nebo to není potřeba. Můj zhotovitel stavby mi říkal, že mluvil s techniky od Heluzu, co ty panely montují, a ti mu řekli, že to není potřeba, že se to tam spíše nedává, protože jim to překáří či co. Tak nevím, jestli tam ten pás dát nebo, děkuji všem za rychlou odpověd.

odpovědět na příspěvek

Příspěvky v této diskusi vyjadřují názory čtenářů. Redakce portálu TZB-info nemůže ovlivnit jejich obsah, ale vyhrazuje si právo je odstraňovat.
Chronologický seznam příspěvků
pavel Tomší17.11.2011 21:41
Michal Mlynář27.10.2011 22:53
Robert Vrána27.10.2011 09:11

Datum: 17.11.2011 21:41 odpovědět upozornit redakci
uživatel: 100583
reakce na ...
Terovej papír je totální blbost. Ten asfaltovej pás se tam má dávat z duvodu rovnoměrného dosednutí panelu. Nemá to s izolací nic společného. Mimochodem térák je izolace skoro žádná. Ale pokud tam a "IPA" nebude tak se nic neděje. Při tom zatížení které na těch panelech bude se nic nestane.

Autor: Robert Vrána
Datum: 27.10.2011 09:11 odpovědět upozornit redakci
uživatel: 100453
reakce na ...
NEvím jak u panelů, ale u miak Heluz jsem tam kus tér papíru po celé délce obvodové zdi dával. Ale alespon 2cm zpátky(tedy ani ne zároven s hranou zdi), tér by mohl prosakovat skrz omítku ven.

Autor: Michal Mlynář
Datum: 27.10.2011 22:53 odpovědět upozornit redakci
uživatel: 106649
reakce na ...
Asfaltový pás by podle mého názoru snad prosakovat neměl, díky za odpověď.

Poradí ještě někdo kdo má s panelama zkušenosti? Poměrně to spěchá, mají mi je usadit již v úterý!!!

odpovědět na původní příspěvek

Přihlášení/odhlášení odběru příspěvků e-mailem:
váš e-mail:
Toto je nemoderovaná diskuse čtenářů portálu TZB-info. Redakce nenese zodpovědnost za obsah příspěvků a vyhrazuje si právo příspěvky odstraňovat.