Čištění topných těles |
Autor: Jozef Homola Datum: 31.10.2011 15:44 | uživatel: 100172
| Fotogalerie:
Po 10-ti letech jsem se odhodlal vyčistit otopná tělesa a byl jsem překvapen množstvím nečistot mezi žebry hlavně u dvojpanelů typu Korado. Jednopanely s vlnovcem byly znečištěny méně. Dělal jsem to tak, že jsem sundal vrchní mřížku a bočnice a protahoval tyčkou vlhké hadříky a předtím použil vysavač. Názorně je to ilustrováno fotkami.
odpovědět na příspěvek |
|
| Příspěvky v této diskusi vyjadřují názory čtenářů. Redakce portálu TZB-info nemůže ovlivnit jejich obsah, ale vyhrazuje si právo je odstraňovat. |
| Chronologický seznam příspěvků |
|
| Příspěvky |
| |
 | Autor: Jozef Homola Datum: 15.11.2011 11:20 odpovědět upozornit redakci | uživatel: 100172 reakce na ... | Bohužel je to tak, Pohled shora nenasvědčoval velkému zaprášení. Ten "odstrašující snímek" je z panelu dvojitého v kuchyni, kde je jiné a intenzívnější proudění a komory uzavřené. U jednopanelových to vypadalo lépe. Nicméně polepším se.
|
|
 | Autor: petr kocina Datum: 15.11.2011 20:10 odpovědět upozornit redakci | uživatel: 105454 reakce na ... | me spis bude zajimat,jestli se diky vycisteni radiatoru zlepsi prestup tepla a tim i markatni snizeni spotreb domu. nevim proc,ale mam slabost pro pani Matysovou.- zrejme je to chytra zenska co se tyce uspor.
|
|
 | Autor: Jozef Homola Datum: 15.11.2011 20:25 odpovědět upozornit redakci | uživatel: 100172 reakce na ... | U vyčištěných těles se mírně zlepší přestup tepla ale spotřeba pravděpodobně o nějaké procento spíše vzroste díky asi většímu tepelnému komfortu. Navíc dneska mají kotle (i u mne) přednastavenou topnou vodu na 44°C a když se méně vychlazuje zpětná voda, tak kotel přivře s nevídanou přesností plynovou armaturu (méně plynu) a opět drží 44°C.
|
|
 | Autor: Šárka Matyášová Datum: 16.11.2011 07:11 odpovědět upozornit redakci | uživatel: 100839 reakce na ... | Pane Kočino,paní Matyášová radiátory myje jednou ročně a jinak je oluxovává..protože ji to naučila její maminka. Ale ne kvůli úsporám, ale aby nás nepomluvily návštěvy, že máme špinavý topení....takže je to deformace z dětství..(ještě pro mne budete mít slabost?)
|
|
 | Autor: petr kocina Datum: 21.11.2011 07:21 odpovědět upozornit redakci | uživatel: 105454 reakce na ... | radiatory nemam a jak se cisti vodni podlahovka nevim :-) manzelka jen pri vytirani nadava proc jsem stavel tak velky dum.bohuzel ho tak velky chtela - ja nikoli.
|
|
| |
 | Autor: Laďa Jaskva Datum: 15.11.2011 20:35 odpovědět upozornit redakci | uživatel: 100179 reakce na ... | Dobrý den. Po delší době Vás tu znovu vítám. Předpokládám, že to brr.. na konci nemá s úsporami energie nic společného, jak se asi mylně domnívá kocini, ale je to pouze o hygieně. Možná, že se přenos tepla časově posune, ale podle mě to ve spotřebě nic nezmění. Já mám tedy podlahovku a tu manželka čistí permamentně..... S pozdravem Laďa
|
|
| |
Autor: Harry Breindl Datum: 31.10.2011 19:33 odpovědět upozornit redakci | uživatel: 100217 reakce na ... | Zdravím Dělal jste to správně, ale zrovna f. Korádo má na konci svého katalogu také dlouhou štětku na čištění a mnohdy není ani potřeba mřížku a boky demontovat. Usazený prach je semeniště zla a i snižuje výkon tělesa. Také tam mají sušák před radiátor, docela vychytávka. H. Breindl
|
|