údržba podlahovky

Autor: Pavel Nohel
Datum: 04.11.2011 21:21
uživatel: 100353

Chtěl bych se zeptat, jakým způsobem se starat o teplovodní podlahovku. Firma mi sdělila,že stačí jen čistit sítko.ale servisák kotle mi zase řekl, že vzhledem k tomu,že se v podlahovce topí na nízké teploty tak se v trubkách množí řasy atd...a že je nutno přidávat inhibitor jinak že mi odejde kondenzační kotel. Dále se zeptám co dělat proti usazování vodního kamene-pokud se tedy něco dělat dá? Předem díky

odpovědět na příspěvek

Příspěvky v této diskusi vyjadřují názory čtenářů. Redakce portálu TZB-info nemůže ovlivnit jejich obsah, ale vyhrazuje si právo je odstraňovat.
Datum: 01.01.2012 20:17 odpovědět upozornit redakci
uživatel: 108104
reakce na ...
Přeji krásný den,
řasy v podlahovce neřešte, protože ty rostou na světle a to v topení není. Navíc řasy potřebují živiny a ty v okruhu se stále stejnou vodou nejsou.
Inhibitor koroze je vhodný pro topení, kde je použití kovových částí( radiátory, potrubí, výměník kotle). Chrání vlastní kotel a radiátory, vlastní podlahovka je většinou z plastu a nekoroduje.
MH

odpovědět na původní příspěvek

Přihlášení/odhlášení odběru příspěvků e-mailem:
váš e-mail:
Toto je nemoderovaná diskuse čtenářů portálu TZB-info. Redakce nenese zodpovědnost za obsah příspěvků a vyhrazuje si právo příspěvky odstraňovat.