Autor: Lubomír Sochr Datum: 06.11.2011 20:47 | uživatel: 107448
| Dobrý den, měl bych na Vás dotaz, ke kterému se mi nepodařilo najít jednoznačnou odpověď. V koupelně se chystám položit novou dlažbu, ale současný betonový podklad není rovný, tudíž bych chtěl použít samonivelační stěrku. Nerovnosti nejsou nijak obrovské, takže by to mělo stačit. Problém je, že jsem našel spoustu protichůdných informací ohledně použití dilatačních pásků u styku stěn s podlahou. Jedná se o místnost cca 2x4m, tudíž to není nijak velká plocha. Někdo tvrdí, že při této ploše dilatační pásky použít nemusím a někdo zase, že jo. Chtěl bych se proto zeptat na Váš názor. V podlaze nebude přítomno podlahové vytápění, takže nějaké výrazné teplotní šoky by podlaha neměla podstupovat. Na stěrku plánuji dát přímo lepidlo a dlažbu(samozřejmě budu penetrovat). Předem děkuji za Váš názor a přeji hezký večer.
odpovědět na příspěvek |
|
Autor: Pavel Kříž Datum: 07.11.2011 17:53 odpovědět upozornit redakci | uživatel: 100055 reakce na ... | Dobrý den, jestli dobře chápu na co se ptáte, tak vám jde o dilataci kolem stěn. Ta se provádí v případě, že máte kročejovou izolaci. Dilatuje se vrstva nad kročejovou izolací. V případě, že kročejovku nemáte, je dilatace zbytečná...
|
|
Autor: Adam Kurdík Datum: 07.11.2011 09:38 odpovědět upozornit redakci | uživatel: 102918 reakce na ... | Pokud je dilatace v betonové mazanině, tak je potřeba ji provést ve všech dalších vrstvách. Ale když to neuděláte, nic se neděje - ono si další vrstvy pomocí prasklin udělají dilataci samy...
|
|
 | Autor: Lubomír Sochr Datum: 07.11.2011 14:08 odpovědět upozornit redakci | uživatel: 107448 reakce na ... | Děkuji za radu, na betonovém podkladu žádné dilatační spáry nejsou, takže myslíte, že to mohu vylít stěrkou ode zdi ke zdi a bude to v pořádku??? Děkuji...
|
|
 | Autor: Adam Kurdík Datum: 07.11.2011 15:04 odpovědět upozornit redakci | uživatel: 102918 reakce na ... | Pokud je blbě udělaný podklad, tak nějaká stěrka to už nezachrání. Ono si to po obvodu popraská samo. Otázkou taky je, nakolik je nutné nějakou stěrku v celé ploše dělat, pokud není beton nějak zvláště nerovný, tak by snad neměl být problém rovnou nalepit dlažbu?
|
|
 | Autor: Ladislav Polášek Datum: 07.11.2011 17:10 odpovědět upozornit redakci | uživatel: 100401 reakce na ... | Také nějak nerozumím tomu proč chcete stěrkovat. Jak píšete nejedná se o velké nerovnosti. Kdyby jste chtěl pokládat např. vinyl tak bych provedení stěrky rozuměl, ale takhle nevím....
|
|
 | Autor: Lubomír Sochr Datum: 07.11.2011 18:35 odpovědět upozornit redakci | uživatel: 107448 reakce na ... | Dovolte abych upřesnil to, co jsem myslel pod pojmem nerovnosti: Podlaha jako taková není hrbolatá, ale je svažitá směrem k jedné stěně zhruba 1cm na dva metry délky od stěny ke stěně, tudíž jsem chtěl použít stěrku, abych zabránil tomu, že podlaha bude z kopce. Myslíte, že je toto řešení správné? Jsem otevřen jakémukoliv návrhu... Předem děkuji za Vaše rady...
|
|