Umístění elektroměru na hranici pozemku

Autor: Zdenek Konecny
Datum: 13.11.2011 10:22
uživatel: 102459

Dobrý den, pořád se ještě poskytovatelé elektřiny v česku chovají jako kriminální sebranka? Mám již šanci získat povolení na přemístění elektroměru z hranice pozemku (ve zdi domu) do vnitřku budovy? Zeď domu je zároveň hranicí pozemku a elektroměr ve zdi (na hranici pozemku) tam nechci z těcho důvodů:

- špatná izolace - díra ve zdi do domu je přiliš veliká, aby šla utěsnit - v zimě tudy silně táhne

- nad otvorem skříně s elektroměrem mi v rohu praská fasáda a kdoví jestli není porušená i statika zdi nad skříní

- estetické důvody - bílou barvou natřená kovová krabice časem zvenku reziví a já nehodlám investovat pravidelně peníze a čas do její obnovy, protože jejich elektroměr můj není a k ničemu mi také vlastně neslouží

- bezpečnostní důvody - pokud mi kdokoli z volně do ulice přístupné skříně s elektroměrem a hlavním vypínačem vypne elektřinu v celém objektu, nemohu objekt opustit na delší dobu aniž by mi vytekla mraznička s ledničkou, v zimě mi přestane topit topení, alarm v objektu je jenom fraška pokud se dá zvenku vypnout odpojením elektřiny ...

V principu by si jejich elektroměr měli umístit zcela mimo můj pozemek, někam na sloup apod., protože mě k ničemu není, jsou s tím jenom potíže. Pokud si chci změřit spotřebu elektřiny, nainstaluji si v objektu elektroměr vlastní.

Oficiální elektroměr elektrozávodů byl od 19. století v objektu nainstalován uvnitř bez jakýchkoli problémů ze strany majitele objektu až ti čeští hajzli si v devadesátých letech vynutili kvůli rekonstrukci vnitřního rozvaděče umístění elektroměru s hl. vypínačem ve zdi na hranici objektu a zohavili mi dům.

Dotazy:
Je možné získat povolení k opětovnému umístění elektroměru s hlavním vypínačem uvnitř objektu? Jak na to?

Je popřípadě možné povolit umístění elektroměru se skříní NA zeď z vnější strany domu?

Je možné se s poskytovatelem elektřiny o umístění elektroměru soudit, už to někdo zkusil?

odpovědět na příspěvek

Příspěvky v této diskusi vyjadřují názory čtenářů. Redakce portálu TZB-info nemůže ovlivnit jejich obsah, ale vyhrazuje si právo je odstraňovat.
Datum: 13.11.2011 12:02 odpovědět upozornit redakci
uživatel: 100383
reakce na ...
Umístění skříně na fasádu-bez problémů,skříň musí mít požadované krytí.Co se týče koroze tak lze koupit plastovou(laminátovou).http://www.cezdistribuce.cz/edee/content/file-other/distribuce/technicke-informace/cezdistribuce_pripojovacipodminky_20110401_web.pdf

odpovědět na původní příspěvek

Přihlášení/odhlášení odběru příspěvků e-mailem:
váš e-mail:
Toto je nemoderovaná diskuse čtenářů portálu TZB-info. Redakce nenese zodpovědnost za obsah příspěvků a vyhrazuje si právo příspěvky odstraňovat.