Zatepleni zdi bytu ze studeneho schodiste

Autor: Pavel Netusil
Datum: 17.11.2011 23:29
uživatel: 105475

Dobry den,
narazil jsem na dalsi unik. Koupelna v patre sousedí zdi, ktera ma 13 cm vcetne omitky, s chodbou, na ktere se netopi a ted (listopad) je na ni 10°C. Byva tam i mene.
Bohuzel v tomto miste je zrovna schodiste, takze malo mista na sirku. Spocital jsem (podle nejakych od "oka" tabulkovych hodnot), ze kdyz na takto tenkou zed nalepim? 2cm polystyrenu, klesne pruchod tepla na priblizne 30% puvodni hodnoty.

Moje otazka zni, jestli je mozne ten polystyren nalepit primo na zamalovanou zed (rad bych se vyhnul "stavebnim upravam") a co na nej jako zpevneni, aby to bylo pokud mozno odolne proti omlaceni odnakupnich tasek a relativne jednoduse instalovatelne.

Jako idealni bych videl neco na zpusob stropnich kazet, ale odolnych, uplne idealni, kdyby byly zrovna tak tluste, abych je na tu zed mohl dat jako jeden kus. Nic jsem zatim nenasel. Napada Vas prosim neco?

Dekuji

odpovědět na příspěvek

Příspěvky v této diskusi vyjadřují názory čtenářů. Redakce portálu TZB-info nemůže ovlivnit jejich obsah, ale vyhrazuje si právo je odstraňovat.
Chronologický seznam příspěvků
Pavel Netusil28.11.2011 09:47
Miroslav Zapletal22.11.2011 19:29

Datum: 22.11.2011 19:29 odpovědět upozornit redakci
uživatel: 107677
reakce na ...
Dal bych tam cetris desku (cementotřísková) tvrdá jak beton, vlhkuodolná, rovná... tloušťky od 8mm

Autor: Pavel Netusil
Datum: 28.11.2011 09:47 odpovědět upozornit redakci
uživatel: 105475
reakce na ...
Dekuji za tip, vemu jej v uvahu. Sam jsem zatim dosel i na "obkladove panely" z mfd. Jsou to takovy ty pero/drazka "palubky" vysoky 260cm, tl. asi 8 - 10, sirka 15 cm?.

Tak uvidim.

odpovědět na původní příspěvek

Přihlášení/odhlášení odběru příspěvků e-mailem:
váš e-mail:
Toto je nemoderovaná diskuse čtenářů portálu TZB-info. Redakce nenese zodpovědnost za obsah příspěvků a vyhrazuje si právo příspěvky odstraňovat.