SonoVac

Autor: Ondrej Netik
Datum: 19.11.2011 19:28
uživatel: 107613

Dobry den,
mel bych dotaz ohledne spravne instalace SonoVac 25 do izolace ve skladbe stropu. Skladba stropu je nasledujici (od interieru k exterieru):
- sadrokarton
- osb
- parotesna vrstva 2x Jutafoil 170 AL
- 500mm mineralni vata
- paropropustna izolace Jutadach
- pochozi OSB
Lze SonoVac usmistit do vrstvy mineralni izolace "jen tak" volne? Prekvapilo me ze vnejsi plast sonovacu je perforovanu (asi kvuli odvodu pripadne vlhkosti), vnitrni cast sonovacu na nosne dratene spirale je opravdu parotesny? Udelal jsem maximum pro parotesnost dvou vrstev AL folie (2x lepeno Al paskou + nanesen tmel), SonoVac na me moc velky dojem o tesnosti nedela. Hrozim se toho ze to bude nekde ufukovat do mineralni vaty. Dekuji za jakekoliv rady.

odpovědět na příspěvek

Příspěvky v této diskusi vyjadřují názory čtenářů. Redakce portálu TZB-info nemůže ovlivnit jejich obsah, ale vyhrazuje si právo je odstraňovat.
Chronologický seznam příspěvků
Šárka Matyášová25.11.2011 07:38
Jozef Homola19.11.2011 20:47

Datum: 25.11.2011 07:38 odpovědět upozornit redakci
uživatel: 100839
reakce na ...
Pokud koupíte poctivý Sonovac nebo Sonodec označený DS a průměrem, pak je to OK, pokud koupíte jeho mutaci označenou jako DS-L (levnější verze)...odpovězte si sám...v prvním případě by paropropustná vrstva měla být svařena, v druhém je jen ustřižený pás omotaný okolo a jestli okolo celého průměru všude - tam vidět není...ale je to na Vás....

Autor: Jozef Homola
Datum: 19.11.2011 20:47 odpovědět upozornit redakci
uživatel: 100172
reakce na ...
http://www.ventilatory-klimatizace.cz/ohebne-hadice-sonovac-25-tepelnezvukizolace-c-843_448_555.html

Hadice má vrstev neprodyšných požehnaně a není potřeba obav. Mám úsek 2,5 m pouze za účelem tlumení hluku a přes počáteční skepsi jsem byl mile překvapen. Prostě bývalý hukot ventilátoru ( nebo hluk potrubí) není vůbec slyšet. Ovšem dlouhé úseky bych z toho nedělal a to z důvodu velkého odporu proti proudění také nemožnosti čistit od prachu. Předpokládám vždy po pár letech tento úsek vyměnit a vyhodit.

odpovědět na původní příspěvek

Přihlášení/odhlášení odběru příspěvků e-mailem:
váš e-mail:
Toto je nemoderovaná diskuse čtenářů portálu TZB-info. Redakce nenese zodpovědnost za obsah příspěvků a vyhrazuje si právo příspěvky odstraňovat.