Autor: Zdeněk Dolanský Datum: 20.11.2011 12:21 | uživatel: 107627
| Dobrý den, v současné době provádí firma u známého zateplení RD polystyrenem. Bohužel jsem dnes zjistil, že mu nanášeli stěrku na polystyren v úterý a ve středu, kdy byla teplota kolem nuly a v noci až mínus sedm. Na dvou stěnách je viditelné, že stěrka zmrzla ( jsou tam kresby "kapradin" jako na tabulkách skla, jaké umí malovat mráz ). Hledal jsem na internetu, ale nikde jsem nenašel, co by se ted s takto "zničenou" stěrkou mělo dělat. Zítra to samozřejmě bude řešit s firmou, ale rád bych mu řekl nějaké řešení předem, at ví co a jak...... Setkali jste se někdo s tímto problémem, podařilo se vám ho zdárně vyřešit???
odpovědět na příspěvek |
|
Autor: Jan Kubička Datum: 27.12.2011 18:41 odpovědět upozornit redakci | uživatel: 105344 reakce na ... | Dobrý den, pane Dolanský chtěl jsem se zeptat, jak to dopadlo s tou zmrzlou stěrkou. Ptal jste se ma problém ještě někoho kdo s tím má zkušenosti? Jak se k tomu postavila firma, odstranili tu zmrzlou vrstvu, nebo to nechali a aplikovali final? Mám podobný problém. dělali jsme také fasádu začátkem listopadu, přes den byla teplota v pohodě, ale k ránu přimrzlo a severní strana byla na povrchu zmrzlá, ledovatá, říkali, že nemám mít strach, že to je v pohodě, je to prý jen na povrchu, i na hotové fasádě prý na povrchu v zimě voda kondenzuje a zamrzá, ale dobrý pocit z toho nemám. Nevíte jak stěrka vypadá, když by to nebylo dobré, nebo za jak dlouho se případný problém projeví? Kdyby lepidlo po přemrznutí odchlíplo bylo by to snad poznat už při penetrování, když se po lepidle jezdí válečkem. Ve stejné době, kdy jsem dělal fasádu dělal také soused, ten dělal klasickou stojní omítku, ale v té je také voda a dle mého ještě větší množství a zedníci také říkali, že je to v pohodě, do mínus 5 se prý běžně dělá a nic do směsi také nepřidávali. Kubička
|
|
| |
 | Autor: Zdeněk Dolanský Datum: 20.11.2011 16:06 odpovědět upozornit redakci | uživatel: 107627 reakce na ... | Bohužel, toto jsem už zjištoval a bylo použito standartní lepidlo. Aplikace při +5 - 25 °C, nesmí zmrznout....
|
|
 | Autor: svaton tesko.cz Datum: 20.11.2011 18:12 odpovědět upozornit redakci | uživatel: 100030 reakce na ... | no tak zapis do stavebniho deniku s uvedenim teplot a pozadovat odstraneni teto vrstvy a opravu.
|
|
 | Autor: Laďa Jaskva Datum: 20.11.2011 17:01 odpovědět upozornit redakci | uživatel: 100179 reakce na ... | Dobrý den, Ani se nedivím. Ten Weberthermminus 7 je po 310 Kč za pytel na internetu. V kamenném obchodě to bude asi dražší. S pozdravem Laďa
|
|
Autor: Laďa Jaskva Datum: 20.11.2011 14:03 odpovědět upozornit redakci | uživatel: 100179 reakce na ... | Dobrý den. Podle mě je to neřešitelné. Jak to sundat dolů nevím a nechat to tam a napenetrovat a znovu přetáhnout bych nedoporučoval. Sám jsem zvědav, co k tomu ta firma řekne a zda se vůbec někdo objeví se stejným problémem. Podle mě jedině totálně vypatlaný a nenažraný stavitel to dělá v takovém počasí, vlastně za takových teplot. S pozdravem Laďa
|
|