Vložkování komínu

Autor: Honza Metelak
Datum: 21.11.2011 16:21
uživatel: 107648

Dobrý den,
mám dotaz. V mém domě je komín přesně uprostřed domu a vývody pro spotřebiče jsou do tří stran ( tří místností ). budu využívat pouze jeden, nebude při vložkování problém že kouřovod nebude celý rovný? protože např servisní otvor je cca 30 cm (stranou) od vstupu kouře ze spotřebiče. Díky M

odpovědět na příspěvek

Příspěvky v této diskusi vyjadřují názory čtenářů. Redakce portálu TZB-info nemůže ovlivnit jejich obsah, ale vyhrazuje si právo je odstraňovat.
Datum: 22.11.2011 16:56 odpovědět upozornit redakci
uživatel: 101893
reakce na ...
Zdravím, jestli jsem dobře pochopil, tak servisním otvorem myslíte dole čistící.
Jinak já mám to samé ve starém domě dole zešikma a lomený v půli narovno, vyvložkováno nerezem. Může to být, i odklon, já musel uhnout kvůli stropnímu ičku . Nevím jak je to se stupni, ale kominíci by Vám měli poradit. Napojen na kotel v kotelně u domu.
Jinak uprostřed domu mám starý původní komín také do tří místností, vymetací prostor z předsíně taky uhnutý, byl tam kdysi i pekarčák, takže se to tak kdysi dělalo, dva průduchy dolů a dole prostor na čištění , na hůře svedeno do uzáku a jedním komínem ven. Jelikož uvažuji o jeho opravě, tak jsem zjistil, vyfeézování a vyvložkování nerezem na 200 průměr, 1000 za metr fr. a 1600 rovná 1 m nerez + ty ostatní serepetičky, tak jsem pomalu na 25 v materiálu a frézování, to jsem zavrh a pokud to budu řešit, tak ho raději zbourám , od podkroví nahoru, dole prosekám ve zdi díru, vyvložkuju odspod šamot. vložkama a napojím stavebnici 5 metrů od podkroví nahoru. Vymetací otvor udělám v jedné místnosti rovně dolů.
Stavebnice v 5 metrech na slovensku vyjde kolem 10 komplet, přikoupím jen rovné vložky do zdi a byl bych na polovic nový komín. Uvažuji i o dvou vývodech , jeden do kuchyně, jeden naproti do místnosti, tam musí být dodržena vzdálenost 60 cm pokud jsou proti sobě, to vychází dva t kusy na sobě, pak je tam vzdálenost od stropu 10, u dřevěného je to více. Měl jsem tu kolegu přes komíny a dalo by se to tak řešit.
To jen tak pro zajímavost,......... pokud se nemusí frézovat, v nerezi je vyvložkováno v pohodě a dá se s ní i uhnout, což je výhoda.
Podotýkám, že nejsem odborník přes komíny, pouze uvádím své poznatky ke kterým jsem dospěl s radami svých kamarádu v oboru kominickém.

odpovědět na původní příspěvek

Přihlášení/odhlášení odběru příspěvků e-mailem:
váš e-mail:
Toto je nemoderovaná diskuse čtenářů portálu TZB-info. Redakce nenese zodpovědnost za obsah příspěvků a vyhrazuje si právo příspěvky odstraňovat.