Rozpočet na vyvložkování komínu.

Autor: Miroslav Zapletal
Datum: 22.11.2011 19:19
uživatel: 107677

Zdravím, nedávno jsme koupili rodinný dům k rekonstrukci z 60tých let, 5let byl vybydlen a naprosto nepoužíván. Je tam kotel viadrus a samotížné topení které by sme chtěli znova rozjet, zatopit ale znamená mít v pořádku komín a po dnešní prohlídce se zjistilo, že je velmi silně zadehtovaný a zatopení bylo označeno za riskantní protože komín dlouho nefungoval.
A teď k počtům - prý je nutné komín vyfrézovat, vnitří průduch je 150x150mm a příšla by tam nerez trubka o síle 1mm, komín je vysoký cca 14m a počítat bych prý měl asi s cenou 46.000Kč, to se mi zdá hodně, to by snad bylo levnější postavit nový :-) Uvažoval sem jestli je nutné komín frézovat, dům se uvnitř opravuje tak by třeba ani nevyl problém komín probourat, osadit trubky a zas zazdít... a nebo nejlíp - neznáte na Zlínsku levnější kominíky? :-)

odpovědět na příspěvek

Příspěvky v této diskusi vyjadřují názory čtenářů. Redakce portálu TZB-info nemůže ovlivnit jejich obsah, ale vyhrazuje si právo je odstraňovat.
Datum: 24.11.2011 21:30 odpovědět upozornit redakci
uživatel: 101893
reakce na ...
Dobrý večer, vyfrézování cca 1000kč/m , nerez si cenu najdete na netu, já proboural jednu stranu, osadil nerez vložkou 160 dle průměru pro kotel a osm metrů komínu jsem vyvložkoval za 12.500, nad střechou obezdil. Posadil jsem vložku, obalil vatou k tomu určenou, nerez nýty a tmel, po vodě a za pět hodin jsem topil, díry jsem dozdíval.
Spočítat materiál si umíte sám, záleží na průměru vložky a k tomu práci.
Nebo je třeba popřemýšlet, jestli není jednodušší koupit stavebnici se šamotovou vložkou, zkuste mrknout na slovenské stránky, komín Vám i přivezou a ceny jsou o dost jinde. A postavit celý nový. Záleží na situaci a možností jaké máte.
Pokud vysekáte, máte 14 ušetřeno, pár cihel a trocha malty a není co řešit. A 14 m v nerezu by ve 160 mělo vyjít do 20. jestli dobře počítám, mrkněte na ceník nerez vložek, já objednával u Königa a druhý den jsem to měl doma, a to tam měli povodně, supr jednání a ochota. A vložkoval jsem sám s kolegou kominíkem, firma si to nechá vždycky zaplatit...a dobře. nashle

odpovědět na původní příspěvek

Přihlášení/odhlášení odběru příspěvků e-mailem:
váš e-mail:
Toto je nemoderovaná diskuse čtenářů portálu TZB-info. Redakce nenese zodpovědnost za obsah příspěvků a vyhrazuje si právo příspěvky odstraňovat.