Autor: Jozef Homola Datum: 24.11.2011 13:36 | uživatel: 100172
| http://vytapeni.tzb-info.cz/elektricke-vytapeni/8057-srovnavaci-mereni-spotreby-energie-mezi-infracervenym-vytapenim-a-plynovym-vytapenim Včera se objevil tento článek hned na hlavní straně portálu TZB. Pravdivost a objektivita už předčila i pořad "Loskuták". Doporučuji to k přečtení aby si každý mohl udělat úsudek, jak se vyfabrikuje úspora 60% u infravytápění a ještě se to zaštítí nějakým institutem. Předně to musí napsat firma která z takového vytápění má kšeft, už to je špatně. Pak se nakreslí dva zavádějící identické obrázky budov ale v praxi se hodnotilo pouze patro jedné budovy, které bylo obklopeno jiným bytem, vyhřívaným plynem na plné pecky včetně sklepa. Nedokázali ani změřit spotřebu plynu na TUV a jenom dovozují. Při vytápění elektrickém ani TUV nevzpomenuli. Zato tyto pseudo výsledky přenesli do grafiky, kde vznikla neuvěřitelná úspora při převážně sálavém vytápění. Jaká je to klimatická oblast nebo kolik činí teplotní ztráty budovy, kvalia a plocha oken jaké bylo větrání, tak takové "prkotiny" nestojí za zmínku. Okouzlující je spotřeba kolem 7 tis. kWh elektrických versus 30 tisíc kWh v plynu. "Jen tak dále pánové" lidi potřebují být ohlupováni.
odpovědět na příspěvek |
|
Autor: Miroslav PETR Datum: 25.11.2011 13:04 odpovědět upozornit redakci | uživatel: 107710 reakce na ... | Dobrý den, článek je volnou interpretací zprávy o výzkumném projektu provedeném Technickou Universitou Kaiserslautern (http://www.fh-kl.de). Společnost FENIX tento projekt nezadávala, ani na něm nespolupracovala. Protože se ale jedná o téma, které se týká i jejich výrobků - tj. topných systémů sálavého vytápění - a závěry zde uvedené hovoří ve prospěch těchto systémů, rozhodli jsme se zprávu umístit ke stažení na naše internetové stránky - plné znění (překlad) je k dispozici zde: http://www.fenixgroup.cz/pages/files/pdf/forschungsbericht_cz.pdf Portál TZB-info nás následně pouze požádal o souhlas zveřejnit informaci o tomto projektu na svých stránkách.
|
|
 | Autor: Jozef Homola Datum: 25.11.2011 16:22 odpovědět upozornit redakci | uživatel: 100172 reakce na ... | Mám plné znění jak v češtině, tak anglicky a skutečně vám věřím, že to bylo napsáno ve prospěch sálavého vytápění. Jestli si nějaká technická univerzita představuje takto výzkumnou zprávu, tak u nás v Česku to autorovi "oboucháme" o hlavu. Ledaže by to byl konkurent naší "slavné" školy v Plzni.
|
|
Autor: petr kocina Datum: 24.11.2011 18:38 odpovědět upozornit redakci | uživatel: 105454 reakce na ... | dik za upozorneni tohoto clanku. jako oponent jste vynikajici. vyjadrim se zitra ci v prubehu tydne. vimnul jsem si jeste jedne tendecni veci ohledne elektrickeho topeni. rozhodne nemam nic proti Fa FENIX. spis me udivuje,ze radoby odbornici se nevajdri - zrejme neznaji souvislosti a logicke mysleni maji pod PSA (ten nas bude asi chytrejsi - bohuzel si poradi se vsim.kdyz jste psal,ze pes dokaze rozplect pletivo,tak jsem tomu neveril,nas pes to dela bezne). jsem velmi rad,ze poukazujete na nesmyslne reklamni a marketingove clanky.kdyby to delal KOCINA je ohen na strese.uz se ani nesnazim na to upozornovat.vyrobcum infrapanelu jsem daval dum k dispozici - ani jeden z nich se neozval.byl jsem ochoten zaplatit i spotrebovanou EE (pripadne rozdil si firma zaplati).nikdo se nikdy neozval. rovnez mi zacina vadit,ze pod temito "ODBORNYMI CLANKY" neni moznost diskutovat. prosil bych pani Dagmar Kopackovou aby toto firmam vytkla a pod kazdym timto clankem mohla byt diskuze (pokud muze diskutovat firma REVEL - proc ne i ostatni - at so obahaji svuj vyrobek - nejsem proti). onehda , to si uz z dnesnich prispevovatelu nikdo nepamatuje vcetne vas (rok 2004) byla omylem zarazena diskuze TC MACH pod jejich clanek to byla perfektni mela :-) ja se jen divim ze kabaretni spolek nereaguje :-))))))))),prestava reagovat na vice veci - zrejme jim to uz zacina dochazet (bohuzel,ale tuto narazku si nemohu odpustit). k ostatnim prispevkum za posledni 4-5 dni se vyjadrim - to zas bude mela jako za Klause kdyz rikal - nelezte do toho spolku EU,neprijimejte € :-) zacerem mohu rici jen to,ze TZB je silne komercionalizovan a to je spatne.mel by jit cestou jako to dela http://www.itest.cz/ byt proste nezavisly!! to je dnesni zaklad. silne uvazuji,ze ten casopis budu odebirat.za tech par kacek to rozhodne stoji - v oboru stavebnictvi pokud by nejaky takovy vzniknul - tak by to byla mela.
|
|
Autor: Karel Beránek Datum: 24.11.2011 14:59 odpovědět upozornit redakci | uživatel: 101638 reakce na ... | Ano, pane Homolo, to je běžná praxe, která není jen v oblasti vytápění.Podobné to je s dovozem a zaváděním do praxe LED diod,stejně jako fotovoltaických panelů a v dalších oblastech.
|
|