porotherm profi nebo eko+ profi

Autor: Alena Nová
Datum: 29.11.2011 21:44
uživatel: 105612

Dostali jsme naceněné cihly na hrubou stavbu. Cihly porotherm eko+ profi s lepšími izolačními vlastnostmi nám na celý dům vychází cca o 15 000 dražší, než cihly porotherm profi. Vyplatí se investovat do lepších cihel?
Děkuji za Vaše názory

odpovědět na příspěvek

Příspěvky v této diskusi vyjadřují názory čtenářů. Redakce portálu TZB-info nemůže ovlivnit jejich obsah, ale vyhrazuje si právo je odstraňovat.
Chronologický seznam příspěvků
Radek Moravčík30.11.2011 09:10
Laďa Jaskva29.11.2011 22:38

Datum: 30.11.2011 09:10 odpovědět upozornit redakci
uživatel: 103511
reakce na ...
Na obálce domu by se nemělo šetřit, takže pokud Vás těch 15 tis. nebude moc mrzet, tak jděte vždy do izolačně lepších výrobků. Ale ještě se zkuste zamyslet (jak už psal pan Jaskva), zda je to nejlepší volba. V době, kdy se skloňují NED a PD, je tato "klasika " diskutabilní. A ještě bych zkusil poptat ty lepší někde jinde, protože prý výrobci keramických bloků mají velké marže, takže se třeba dostanete na tu kalkulaci nižší. Pořád ještě žasnu, jaké rozdíly v ceně někdy mohou být u stejného výrobku (a to už cosi pamatuji).

Autor: Laďa Jaskva
Datum: 29.11.2011 22:38 odpovědět upozornit redakci
uživatel: 100179
reakce na ...
Dobrý den. Jestli se to vyplatí, nebo nevyplatí, nezávisí na mě. To závisí za tom, jaké nakonec dosáhnate U, čili součinitel prostupu tepla a za jakou cenu. Pokud to nebudet zateplovat, tak to sice nepochopím, ale pokud nakonec zateplíte stěny i z toho dražšího materiálu, tak to by už bylo na prášky. Nejlacinější skladba stěn je sendvič, kdy sice špatný izolant, ale nosný prvek převezme funkci statickou a EPS funkci izolační. Byly zde o tom napsány romány, stačí si je vyhledat. Já bych asi z cihel nestavěl. To ale určitě nechcete slyšet. Takže v podstatě jsem Vám nic kloudného nenapsal.
S pozdravem Laďa

odpovědět na původní příspěvek

Přihlášení/odhlášení odběru příspěvků e-mailem:
váš e-mail:
Toto je nemoderovaná diskuse čtenářů portálu TZB-info. Redakce nenese zodpovědnost za obsah příspěvků a vyhrazuje si právo příspěvky odstraňovat.