průtočný ohřev TUV v AN

Autor: Daniel Smola
Datum: 29.11.2011 23:43
uživatel: 107762

Dobrý den, chci si do akumulační nádrže (2700l) namontovat topného hada na ohřev TUV s cirkulací. Máte s tímto někdo zkušenost, lze použít hada z mědi, nebo radši z nerezu, jaká je potřeba minimální plocha topného hada, jak se řeší cirkulace, atd.? Poradí mi někdo, nebo je lepší si nechat boiler.

odpovědět na příspěvek

Příspěvky v této diskusi vyjadřují názory čtenářů. Redakce portálu TZB-info nemůže ovlivnit jejich obsah, ale vyhrazuje si právo je odstraňovat.
Chronologický seznam příspěvků
Daniel Smola07.04.2012 12:42
Honza Kopřiva30.11.2011 14:10

Datum: 30.11.2011 14:10 odpovědět upozornit redakci
uživatel: 100266
reakce na ...
Měděný výměník má nejlepší tepelnou vodivost takže jděte do mědi. Teplosměná plocha výměníku by měla být co největší a tím dosáhnete největší výkon a pro dostatečnou teplotu na výstupu TUV nebudete muset nádrž natápět zbytečně hodně. Každopádně bych nešel pod 4m2 teplosměné plochy, ale čím víc tím samozřejmě lépe. Já mám v nádrži cca 6,5m2 mědi.
Cirkulace se řeší cirkulačním čerpadlem na zpátečce. Nebo co vám není jasné?

Autor: Daniel Smola
Datum: 07.04.2012 12:42 odpovědět upozornit redakci
uživatel: 107762
reakce na ...
Díky za odpověď. Montáž výměníku je teď aktuální. Myslel jsem, že by mi stačilo 50bm měděné trubky 18x1, což dělá přibližně 2.7m2.
Tedy málo, takže aspoň 100bm trubky, což se mi zdá docela dost.
Je jasné, že se cirkulace řeší čerpadlem, nebylo mi jasné, jak ji napojit, abych si zbytečně nevychlazoval nádrž. Vyřeším to směšovacím ventilem ESBE, snad to bude fungovat.

odpovědět na původní příspěvek

Přihlášení/odhlášení odběru příspěvků e-mailem:
váš e-mail:
Toto je nemoderovaná diskuse čtenářů portálu TZB-info. Redakce nenese zodpovědnost za obsah příspěvků a vyhrazuje si právo příspěvky odstraňovat.