elektroměry s možností ovládání spotřebičů

Autor: Jakub Hažmuka
Datum: 30.11.2011 20:53
uživatel: 102989

Dobrý den chtěl jsem se zeptat, zda existuje elektroměr s komunikačním rozhraním k inteligentní domácnosti s možností řešení nebo ovládání spotřebičů. Vím že existujou "smart meters", které nám umožňují monitorovat spotřebu přes webové rozhraní a popřípadě nás mohou odpojit od síťe(při neplacení elektriky). Mě zajímá jestli může nějakým způsobem ovládat jednotlivé spotřebiče (třeba zásuvky). Děkuji za Váš čas a omlouvám se za nejasnosti. V dané problematice nemám dostatčný přehled (jsem stavař - na elektriku jsem nic moc - spíš vůbec :D). Popřípadě jestli neznáte nějaké knihy, články k této problematice.

odpovědět na příspěvek

Příspěvky v této diskusi vyjadřují názory čtenářů. Redakce portálu TZB-info nemůže ovlivnit jejich obsah, ale vyhrazuje si právo je odstraňovat.
Chronologický seznam příspěvků
Petr Zíka01.12.2011 18:45
melkor unlimited01.12.2011 07:29

Datum: 01.12.2011 18:45 odpovědět upozornit redakci
uživatel: 100057
reakce na ...
Třeba HAIDY nabízí "Reléový spínač 250 V 6x 16 A s měřením proudu". Tedy připojíte spotřebiče (klidně celou domácnost), měříte kolik který vývod spotřebuje a počítačem řídíte/vypínáte příslušné větve. Ovládání přes CAN sběrnici. Je to jen o tom, kolik chcete investovat.

Autor: melkor unlimited
Datum: 01.12.2011 07:29 odpovědět upozornit redakci
uživatel: 100033
reakce na ...
Mohu znát důvod nebo záměr?

odpovědět na původní příspěvek

Přihlášení/odhlášení odběru příspěvků e-mailem:
váš e-mail:
Toto je nemoderovaná diskuse čtenářů portálu TZB-info. Redakce nenese zodpovědnost za obsah příspěvků a vyhrazuje si právo příspěvky odstraňovat.