Mám vyhodit fungující desku kotle Juners?

Rubriky:

Reklama
MP Martin Pálka @martin.palka před 12 roky01.12.2011 08:42:00
Mám vyhodit fungující desku kotle Juners?

Mám kotel Junkers Eurostar starý 10 roků. Každé 2-3 hodiny se zastaví s chybou E0 - vyměňte základní desku. Když kotel vypnu zapnu, vymažu chybu tak jede další 2 hodiny.
Desku jsem zkusil opravit výměnou dvou elektrolytických kondenzárů a dvou větších hranatých kondenzátorů. Nepomohlo to, tak jsem zkusil propájet kontakty všeho co se hýbe - konektory, trimry, pouzdra pojistek, relé ale taky to nepomohlo. Žádný studeňák nevidím. Na desce je lehce vidět tepelné namáhání kolem těch měněných kondenzátorů, u kterých jsou 2 pole diod, v jednom je těch diod cca 8 , v druhém 4. Mám zkoušečku za 300Kč, ale nevím, jak se diody proměřují a myslím si , že pokud kotel funguje, stejně nebude nic měřitelné.
Nemůžu se smířit, že dám německému kapitalistovi 7000Kč.
Neumíte někdo desku opravit? Nevíte aspoň o někom, kdo desky opravuje? Nebo aspoň radu co ještě zkusit. Akorát jsem od počítačů, už propájení spojů pro mne byla vysoká škola.
Pokud někdo máte nějaký kontakt potom prosím o poslání na adresu mpalka na poštovním serveru post.cz.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

12 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.