Střešní okna Roto + podlahové topení = rosení

Rubriky:

Reklama
PV Petr Vareš @petr.vares před 12 roky13.12.2011 19:51:00
Střešní okna Roto + podlahové topení = rosení

Přečetl jsem zde skoro všechny příspěvky ohledně rosení střešních oken. Dle mého názoru je u mne zásadní problém podlahové topení a nedostatečné proudění vzduchu kolem střešních oken. Pořídil jsem i odvlhčovač, ukazuje vlhkost v rozmezí 58 (při zapnutí)- 49 (po několikahodinovém provozu), níž už to nedostanu a nedá se říci, že by jeho použití nějak výrazně rosení oken zamezilo. Dům je typový projekt,přízemní bungalov, jsou tam zvyšené SDK stropy a mezi krokvemi střešní okna, podlahové topení je jako jedna z variant. Jelikož dům je velmi malý a použití radiátorů mi přišlo jako velké prostorové omezení, navíc jsem s podlahovým topením měl jen kladné zkušenosti, rozhodl jsem se pro tuto variantu. Měl jsem kdysi dřevěná okna Velux v podkroví a i při radiátorech se občas trochu rosila, nicméně i při použití plastových oken jsem toto trochu podcenil, pokud by se rosila samotná okna, dejme tomu, ale stékání po sádrokartomu je velmi nepříjemné. V tuto chvíli již zřejmě nevyřeším:
- event. nesprávnou montáž oken, sádrokartonu, zateplení atd a změnu systému topení
a je třeba hledat cesty jak rosení minimalizovat:
- tzn. zejména větrat /trochu problematické přes noc/
- najít vhodné řešení cirkulace vzduchu - vyzkoušeno přenosným ventilátorem, dělá divy, nicméně jsem zatím nikde nenašel vhodné, zejména i estetické řešení

Poradí někdo optimální řešení tohoto problému, nemyslím už žádné dodatečné úpravy a opravy (byť je dům na počátku záruky, na nějaké spory se projektanty, stavební frmou atd. opravdu nemám čas a ani chuť). Cesta dostatečné cirkulace vzduchu se mi jeví z tohoto pohledu jako nejsnažší řešení (byť za cenu nějaké tepelné a el. energie). Děkuji předem za názor

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

2 odpovědi

Zobrazit všechny reakce
Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.