Dodatečná izolace stěny zevnitř

Autor: Vladimír Matěja
Datum: 22.12.2011 12:31
uživatel: 108021

Dobrý den, mám prosbu. Chtěl jsem udělat zateplení kanceláře. Mám štítovou zeď z 15cm plných cihel a chtěl jsem z vnitřní strany zateplit tuto stěnu 200mm izolační vatou a potom zaklopit SDK. Nevím, jestli to nebude pojímat vlhkost. Poradíte mi prosím?. Děkuji

odpovědět na příspěvek

Příspěvky v této diskusi vyjadřují názory čtenářů. Redakce portálu TZB-info nemůže ovlivnit jejich obsah, ale vyhrazuje si právo je odstraňovat.
Chronologický seznam příspěvků
Laďa Jaskva28.12.2011 09:18
Pavel Kříž28.12.2011 05:23
Petr Lukáš27.12.2011 22:28

Datum: 28.12.2011 05:23 odpovědět upozornit redakci
uživatel: 100055
reakce na ...
Dobrý den, zateplit tuto zeď samozřejmě jde. Na co musíte dát důraz je precizní provedení a slepení parozábrany pod SDK. Běžně se to provádí tak, že se dávají dvě vrstvy vaty, aby se parozábrana ochránila proti případnému proděravění při montáži SDK. Pořadé vrstev od interiéru je následující? SDK, cca50mm vata, parozábrana, cca 150mm vata. Samozřejmě když vaty přidáte, jen dobře.

Autor: Laďa Jaskva
Datum: 28.12.2011 09:18 odpovědět upozornit redakci
uživatel: 100179
reakce na ...
Dobrý den. Já se přimlouvám za Vaše řešení s tím rozdílem, že vrstva před parozábranou 5 cm a za parozábranou 20 cm. V tomto složení nedochází ke kondenzaci při zadaných standartních podmínkách. U skladby 5 cm před a 15 cm za začíná kondenzovat vodní pára při venkovní teplotě -10°C. Sice to asi nemá žádný praktický význam, protože toho kondenzátu je opravdu velmi málo a v celoročním posouzení je konstrukce naprosto suchá. Nicméně jak píšete, je potřeba věnovat velkou péči provedení a vyvarovat se proděravění parozábrany. Ve výpočtu jsem použil parozábranu s Al vrstvou, která má vysoký faktor difuzního odporu.
S pozdravem Laďa

Autor: Petr Lukáš
Datum: 27.12.2011 22:28 odpovědět upozornit redakci
uživatel: 100652
reakce na ...
Vždycky je lepší zateplit zvenku.

odpovědět na původní příspěvek

Přihlášení/odhlášení odběru příspěvků e-mailem:
váš e-mail:
Toto je nemoderovaná diskuse čtenářů portálu TZB-info. Redakce nenese zodpovědnost za obsah příspěvků a vyhrazuje si právo příspěvky odstraňovat.