Tremco illbruck TP652 illmod Trio+ |
Autor: Miloslav Fránek Datum: 27.12.2011 15:45 | uživatel: 107440
| Dobrý den, firma na montáž oken mi nabízí místo pěny, parotěsných a paropropustných pásek tenhle produkt, tzv. tři-v-jednom. Myslíte, že má nějakou přidanou hodnotu? Vyplatí se použít (vyplatí = přinese dodatečné výhody oproti standardní montáži)? Děkuji.
odpovědět na příspěvek |
|
| Příspěvky v této diskusi vyjadřují názory čtenářů. Redakce portálu TZB-info nemůže ovlivnit jejich obsah, ale vyhrazuje si právo je odstraňovat. |
| Chronologický seznam příspěvků |
|
| Příspěvky |
Autor: Marek Skalický Datum: 25.04.2012 23:47 odpovědět upozornit redakci | uživatel: 109622 reakce na ... | Dobrý den, jistě tento systém není špatný, ale není jediný Illbruck. Mnohem dokonalejší je páska Bloco One, kde máte z INT strany deklarovanou parotěsnost.Odolnost až 1050Pa.U TP652 si nejsem jist, srovnejte si parametry.
|
|
 | Autor: Milan Lučan Datum: 26.04.2012 05:01 odpovědět upozornit redakci | uživatel: 108574 reakce na ... | Mnohem dokonalejsi je usmevne, pokud tu pasku znate, ja ano, vozil jsem ji do CR take, ale pod jinym nazvem, vite proc se uvadi vyssi odolnost v Pa... Je to zpusobeno tim materialem reseni parotesu, nicmene si myslim, ze jako celek neni extra vyhodna, zvlaste v pripade, pokud potrebujete zaomitat z interieru. Uvadene Pa uvadeji ruzni vyrobci ruzne. Nekdo to ma jako prodejni argument u neprilis technicky stastneho reseni, nekdo je uvadi nizsi, a vyrobek ma predimenzovany, aby se jistil v pripade ne uplne povedene montaze. Zazil jsem dost situaci, kdy mnou resene detaily s pocitanym konkretnim materialem se v ramci uspor resily nahradou bez znalosti souvislosti a vysledek byl nevalny, to jen tak mimochodem. Psat, ze je neco mnohem lepsi diky uvadenym papirovym hodnotam bez znalosti souvislosti mi prijde usmevne.
|
|
Autor: Lubomir Švarc Datum: 01.03.2012 07:58 odpovědět upozornit redakci | uživatel: 108029 reakce na ... | Dobrý den,už jsem to uváděl i na jiných vláknech.Firma ,která montuje okna jen na pěnu,porušuje zákon č.406/2000Sb. a nemůže v případném soudním sporu vyhrát.Montáž s parozábranou s obou stran se prodraží cca o 200Kč/bm. S pozdravem L.Švarc
|
|
Autor: Milan Lučan Datum: 03.02.2012 11:21 odpovědět upozornit redakci | uživatel: 108574 reakce na ... | Dobrý den, možná už máte po montáži, nicméně pár informací...Tremco illbruck TP652 illmod Trio+ http://elem.eshop-zdarma.cz/index.php?s=product&id=166 je opravdu vynikající věc. Oproti klasické montáži odpadají problémy s ořezáváním pěny pod páskami a tím možnému vzniku netěsností. Montáž je mnohem preciznější. Je ovšem potřeba dodržet montážní postup, věnovat zvýšenou pozornost kotvení a možných netěsností kolem kotev, správné volbě rozměru pásky podle šíře připojovací spáry. Dá se volit tlouštka materiálu i podle toho, jah moc chcete těsnit. Materiál má po celou dobu životnosti dilatační schopnosti, což je oproti pěně nesmírná výhoda. Navrhoval jsem jsem a dohlížel při montáži s illmodem trio i trio + cca 20 staveb a s odstupem času na žádné z nich nevznikl problém co se těsnění spar týče. Montážníci občas argumentují tím, že pěna je lepší, protože okno zafixuje a "přilepí", což je sice pravda, nicméně pěna nesmí sloužit ke kotvení, ale primárně k těsnění a pokud ji používají jako "posichrování" svých kotevních dovedností, je někde něco špatně.
|
|
 | Autor: Vladimír Buk Datum: 03.03.2012 19:04 odpovědět upozornit redakci | uživatel: 100029 reakce na ... | Pane Lučan - illmod trio je dobrý materiál, na místo 3 techolog. operací použijete jen jednu. Montážní firma však musí vybrat správnou tlouštku této pásky. Při chybném výběru a nedostatečném kotvení rámu okna dojde mnohdy k jeho prohnutí a je po výhodách, naopak máte velký problém. "Nabobtnání" pásky ve spáře při nesprávné volbě vyvolává velkou sílu, která při větších rozměrech okna způsobuje prohnutí rámu. Kromě toho to předpokládá dobře zapravené /vyrovnané/ ostění. Při výměně oken na př. v panelovém domě je starý rám okna demontovám montážní firmou většinou destrukčně a podle toho vypadá i stav ostění. Myslíte si, že montážníci okna budou ostění zednicky zapravovat? To je další nevýhoda-páska do hlubších prohlubní nedolehne a je po její funkčnosti.
|
|
Autor: Laďa Jaskva Datum: 27.12.2011 16:46 odpovědět upozornit redakci | uživatel: 100179 reakce na ... | Dobrý den. Tak do toho bych šel. Kvalita je určitě minimálně na úrovni těsnících pásků, které se musí lepit na obě strany rámů oken a potom lepit pod omítku a samozřejmě se rámy musí vypěnit. Zde je to v jednom kroku. Čili úžasně rychlá montáž, splnění všech podmínek pro správnou a funkční montáž a o dloudobé funkčnosti nepochybuji. Rozhodujícím parametrem bude cena. Ale nemám zdání, jak Vám to nacení. Odkaz : http://www.youtube.com/watch?v=m4JrH8HcJdQ S pozdravem Laďa
|
|
 | Autor: Miloslav Fránek Datum: 27.12.2011 16:53 odpovědět upozornit redakci | uživatel: 107440 reakce na ... | Cenový rozdíl oproti "klasické" montáži je cca 9 000 Kč. V tom videu mě trochu zarazila informace o minimální životnosti 15 let...
|
|