pozednice

Autor: martin hoffman
Datum: 28.12.2011 14:47
uživatel: 108064

Dobry den,chtěl bych zeptat,jestli je možné připásovanou pozednici obezdit příčkovkami 10 cm širokymi a 25 cm dlouhymi a pote to cele zalit do betonu.

odpovědět na příspěvek

Příspěvky v této diskusi vyjadřují názory čtenářů. Redakce portálu TZB-info nemůže ovlivnit jejich obsah, ale vyhrazuje si právo je odstraňovat.
Chronologický seznam příspěvků
martin hoffman28.12.2011 16:02
Laďa Jaskva28.12.2011 15:50
martin hoffman28.12.2011 15:32
Laďa Jaskva28.12.2011 14:55

Datum: 28.12.2011 14:55 odpovědět upozornit redakci
uživatel: 100179
reakce na ...
Dobrý den. Tomu mám rozumět tak, že pozednice, která leží na věnci a je k němu přikurtována pásovinu, chcete následně celou zabetonovat do betonového špalku a na něm dál pokračovat ve výstavbě ? Tak to bych rozhodně nedoporučoval, protože to nebude dělat dobrotu. Dřevo bude trvale bez přirozeného odvětrávání a je celkem pravděpodobné, že se v něm bude zvyšovat vlhkost. To může způsobit následnou hnilobu a celkovou degradaci pozednice. Raději bych ji po částech vyhodil a pokračoval ve stavění na věnci. Ale protože jsete napsal velmi málo infornací, tak to všechno může být i jinak.
S pozdravem Laďa

Datum: 28.12.2011 15:32 odpovědět upozornit redakci
reakce na ...
pozednice leži na pulstoku a je přibita ke zdivu pasovinou kolem je obezdena prickovkami 10 cm širokymi 25 cm vysoke a tento cely prostor zality betonem az do te vysky 25 cm.zadné další zdeni jiz nebude.v betonu se ji nemuže nic stat kdyz je v suchu.nebo se pletu??

Autor: Laďa Jaskva
Datum: 28.12.2011 15:50 odpovědět upozornit redakci
uživatel: 100179
reakce na ...
Dobrý den. Takže Vy se neptáte, jestli je to možné udělat, ale chcete vědět, když už je to tak udělané, jestli se tomu něco nestane. Tak to já nevím. Pokud bude sucho, a to po celou životnost stavby, nebude tam zatékat dlouhodobě voda a pod. tak to asi nebude problém. Ale každé dřevo vetknuté do obvodové konstrukce ( např. stropní trámy ) je na podložkách v kapsách, které zabezpečují, že se dřevěné trámy nedotýkají stěn. Ale když už to tak máte, tak si na druhou stranu nedovedu představit, jak byste to odstranil. Já k tomu asi už víc neřeknu. To je takové věštění typu : nebude-li pršet, nezmoknem.
S pozdravem Laďa

Datum: 28.12.2011 16:02 odpovědět upozornit redakci
reakce na ...
dekuji za odpovedi,pochopil jste správně ze to ji již tak hotove.na stavbe jsem mel již i stavební dozor a nic na to neříkal.beton ztvrdnul a vyschnul a voda se k nemu uz nemuze dostat.

odpovědět na původní příspěvek

Přihlášení/odhlášení odběru příspěvků e-mailem:
váš e-mail:
Toto je nemoderovaná diskuse čtenářů portálu TZB-info. Redakce nenese zodpovědnost za obsah příspěvků a vyhrazuje si právo příspěvky odstraňovat.